Од Флажил сте имале болки во долен дел од стомак? Некаде околу јајниците иде. Моментално и таблетки и вагитории Флажил користам, ми почна болката баш по првиот ден користење ама не бев сигурна дали е од нив.
Се надевам дека е океј да го поставам прашањево тука. Пред десетина дена имав односи првпат и освен што ми течеше крв 2-3 дена и ме болеше малку на седнување друго немаше. Е сеа, затоа вториот пат кога го повторивме тоа, мене веќе од следниот ден почна да ми се појавува некаков исцедок жолтеникав што наликува на урина, има малку непријатна миризба а не е бело прање, не е ни густо. Постојано сум со секојдневни, не знам дали се работи за инфекција или е едноставно некој self cleaning на вагината, неискуството си го прави своето.. Што мислите според Вашите досегашни искуства? Исто така после вториов пат чувствувам и некое пулсирање доле константно дур лежам, чудно ми е не знам дали е нормална појава кај секоја жена на почеток и до кога ќе трае..
Pochekaj nekolku dena vidi dali kje ti se stavilizira vaginalnata flora, zavisno sega i dali ste go napravile toa so zashtita ili bez,dokolku e bez kondom mozhe da ti ja promenilo pH vrednosta pa da ti se javi takov iscedok, ne panici samo zs mislam nemas potreba za toa
Здраво, Ве молам за совет. Неколку пати повторувам брисеви и пап, и на државна, и по приватните (се оддадов пари), резултатите ми се секогаш уредни. А Имам непријатен мирис и малку бел густ секрет (нешто како бело прање), понекогаш чешање. Ве молам совет дали нешто можам да земам на своја рака, превентивно. Читам за вагинални, гелови, спејови... Ве молам за совет што би било корисно во ваква ситуација, многу се нервирам. Барем да се појавеше нешто на брис, па да знам што да превземам/лечам. Благодарам!
Здравоо... бев на депилација и ај што не е стручна женската ми направи на препон модрица, почна ненормално чешање и вагинално, неиздржливо. Мислам дека е кандида, кажете најдобро искуство ваше бидејќи и канестен ме смирува само на кратко
Оди на гинеколог, ќе ти даде соодветна терапија. Внимавај каде се депилираш, или барај салон што користи восок за една употреба.
Хаха мислев од што беше лошо вадењето (преболно) ми искочи модрица, а ова вагинално плус... Знам што е кандида, само прашав информативно, за еден ден додека чекам за преглед.