Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инфекции на интима

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Ivana000, 28 август 2012.

1. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.543
    Допаѓања:
    5.892
    денес на малите вагинални усни ми се појави некое топче и кога го стиснав истече гној...црвени ми е и ме чешаат од време на време...и имам таму-ваму како некои тенки "парченца" кожичка мали....

нешто слично како на сликата

што би можело да е тоа? дали ви се случило...

и ме интересира како изгледа чир на малите вагин. усни

Прикачени фајлови:

• chlamydia.png
      chlamydia.png
      Големина на фајлот:
      27,8 KB
      Прегледи:
      447
  2. thepowerofwill

thepowerofwill Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    Zdravo! Imam golem problem! se naigam vo stranstvo kade shto pregledite se mnogu skapi i ne mozam da otidam na ginekolog...Vi se molam kazete mi kako da si pomognam narednite meseci shto sum ovde...Imam neprijatno cuvstvo dolu veke skoro eden mesec kako da me boli i kako vezden da imam nagon za uriniranje...Imam sekret shto neprijatno mirisa i vezden me cesa i se cuvstvuvam kako da navistina nesto ne e vo red me boli...kako da si pomognam shto da kupam ama ne mozam sega da se pregledam znam deka e itno ama shto da pravam... :worried: :worried: :worried: Vi se molam za odgovor shto e mozno pobrzo bidejki me boli

3. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Почекај си уште малце :?: :x .Не сакам да испаднам груба али замили се малце , со што би го илекувала сето тоа дома???

4. thepowerofwill

Се зачлени на:
    5 август 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    prasanjeto bese do ginekolog ili nekoj shto ima nekoj predlog a ne za nepotrebni i banalni komentari :))

На macigv му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.543
    Допаѓања:
    5.892
    на малите вагинални усни ми се појавија брунчиња не се со гној како чир.....
    не ме чешаат...
    со што би поминале или некој да е имал ваков проблем?

6. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Земи маст канестен,мачкај се со него 2-3 пати во денот на интимните уснички, одмивај се со чај од камилица,има смирувачко дејство. Исто така и сода бикарбона помага,во леген со млака вода измешај и одмивај се..Би требало да помага колку-толку.. ако продолжи истото мораш да одиш на лекар неопходно е, можеби се работи за голема инфекција..позз

7. sefko

sefko Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    pozz sakam da znam sto moze da bide problemot so zenska mii bremena e skoro 7 meseci a poslednite dva pati koga sme imale odnos primetiv deka ima nesto vo vaginata kako parcinja od mesoo i kako mala topka bese od vnatre na vaginata i koga e nad mene togas mu istekuva krv a kogaa lezi ona togas ne mozno e da bide nekoj golem problem ili samo nekoja infekcija ve molam ako znaeee nekoj da mi kazee falla pozz do sitee

8. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    ^ Женска ти е 7 месец бремена, кога имате односи и протекло крв и ти седиш и на форум прашуваш?! :o

Еве јас ќе ти одговорам, веднаш на гинеколог да оди!

9. sefko

sefko Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    falaa mnoguu la chicka

10. thepowerofwill

Се зачлени на:
    5 август 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    Luge kje moze li nekoj da mi preporaca najdobar ginekolog ?!?!

11. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    ајде и овде да го поставам моето прашање
    од вчера почнав да имам чешање на интимните делови ,сварив чај од камилица и се измив,нокеска кај 1ч се разбудив да одам во вц и уште толку повеќе ме чешаше,земав огледалцето да видам што имам леле кога видов се исплашив ,бели точки како плускички што излегуваат на устата кога имам температура ,земав сега пак камилица сварив и се измив бркнав малку по длабоко во вагината и кога извадив прстот има што да видам целиот прст бел ,се миев се миев и џабе,еве сега повторно ме чеша незнам што да преземам,дајте ми некој совет ве молам,вртам кај докторот не се јавува сигурно е 2 ра смена,до тогаш ке полдам :worried: :worried: :worried:

12. didicool

didicool Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    85
    a.c.k.a ако имаш канестен при рака стави, ако не оди на гинеколог под итно, како што кажуваш тие плуските може и да се херпес да имаш според тоа дека те чеша и имаш бели плускички, а може и да боли колку што имам читано, ќе ти дадат веројатно ацикловир или некоја друга маст за да се повлечат. Сепак оди на гинеколог итно не си играј можеш да појдеш и без да закажеш итно е ;)

13. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    немам канестен,досега не сум имала вакви проблеми,само со камилица се миев,докторот е 2ра смена како ке издржам уште 3ч незнам веќе целата ми е побелена многу ми е раширено,синоке беше само едно топченце а денеска насекаде :worried: :worried:

14. didicool

didicool Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    85
    оооо кутрата навистина незнам што можеш да направиш друго освен да не се чешаш и не фаќај многу да не се инфицираат уште толку. Издржи уште малку :)

15. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    прв пат се соочувам со вакво нешто,досега не ми се има појавено,абре како ме чеша лелеееее на лудило ме тераа :@,уште 2ч ајде ке поминат некако ке издржам,само да е нешто сериозно ми е страв :worried: :worried:

16. didicool

didicool Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    85
    Ајде нема што да ти биде страв ништо чудно може не е ништо само обична инфекција, ќе видиш што ќе каже гинекологот, сега олади малку и стрпи се, претпоставувам дека ти е непријатно, но тоа е, ќе помине за брзо ;)

17. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    ти благодарам за утехата :* ,дај боже да не е ништо сериозно ,ајде ке ти пишам за 2ч што кажал гинекологот :D

На didicool му/ѝ се допаѓа ова.
  18. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    пред некој ден го пишав мојот проблем ако можам така да го наречам,се мијам секој ден со камилица гинекологот ми препиша вагиналети и маст ,можам да кажам дека се е под контрола веќе,но преска кога отидов во вц и кога се избришав забележав крв на тоалетот,земав уште еднаш се избришав пак имаше малку крв,пред малку се измив со камилица пак се намачкав маст немаше ништо од крв ,знае ли некој од што може да е ,кој ке чека до понеделник за преглед пак :worried: :worried:

19. Ivana215

Ivana215 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    Сакам да прашам нешто на вагиналните усни ми се појавија некој мали бели мозолчиња ако можам така да ги наречам не ме чешаат, но исто така имам и многу вагинален исцедок некој пат е бел некогаш жолт и има непријатна миризба што ли е?

20. sim0na

sim0na Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    Го имав тој прблем со вагиналниот исцедок ...бев на гинеколог...ми препишаја вагинални таблети тие се користат три дена ...од кога ги искористив стварно се виде големо подобрување, но овие ги даваат ако си сексуално активна, но доколку не си ке ти дадат орал- таблети а за вагиналните усни ќе ти пишат маст :D позз :*

На Ivana215 му/ѝ се допаѓа ова.