Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инфекции на интима

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Ivana000, 28 август 2012.

1. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Како за почеток смени улошка, да не ти е од неа?!?! Миј се со чај од камилица почесто

2. buci1234567

buci1234567 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    12
    mislam ako se mies od 2 do 3 pati so kamilica probaj taka nekaa bide mlaka jas sum pravela ne pomaga celosno ama sepak ke ti bide podobro :( i jas go imam toj problem pa mislam deka najdobro ke bide da pocekas nema sto da se pravi :( koga ke ti zavrsi pravo letaj kaj ginekolog :)

3. dzvezdichkaa

dzvezdichkaa Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Имам слушнато дека кога си со менструација не требало да се миеш со камилица затоа сакав да ве прашам инаку ако треба 100 пати во денот ќе се мијам само да помине :( А од улошка не е затоа што ми се појави еден ден пред да ми дојде. Фала ви мн :*

4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.740
    Допаѓања:
    145.175
    ^^Можеш слободно да се миеш со камилица, не е воопшто штетна.
    Инаку мене ова ми личи на кандида, но сепак нема да е лошо да си посетиш гинеколог. :)

5. dzvezdichkaa

Се зачлени на:
    22 октомври 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Од што може да биде предизвикано тоа чешање и пецкање, дали станува збор за некаква инфекција, поради што би можело да се појави тоа??

6. buci1234567

buci1234567 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    12
    jas mislam po moe iskustvo deka mozebi e gabicna ili pak virusna infekcija. koga pravev pap mi otkrija i gabicna i virusna infekcija :( . no kaj site ne e isto :)

7. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771

чешањето и пецкањето најчесто е заради габична инфекција.
    оди на гениколок да ти даде вагинални таблети

8. dzvezdichkaa

Се зачлени на:
    22 октомври 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Дечки партнерот ми рече дека и нему му се појавиле истите симптоми чешање и пецкање, дали е можно од мене да му е и што треба да прави?? :(

9. Gossip-girl96

Gossip-girl96 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    81
    Пред некој месец имав инфекција, но ми помина за брзо време и не бев на гинеколог, сега како да ми се појавува повторно а сум немала односи.
    Немав никакво чешање ни пецкање туку цело време имав силна болка како печење(како да имам рана), клиторисот ми беше отечен првите неколку дена и како гној имаше а кога ми се смири тоа имав како пликови на вагиналните усни од внатрешна страна, чувствував потреба за уринирање цело време, урината беше многу матна и со некоја чудна миризба(не беше многу непријатна), при крајот на уринирањето имав неподнослива болка и по малце крв, имав вагинален исцедок малце повеќе од нормалното и немаше непријатна миризба.
    Дали некој според симптомиве може да ми каже каков вид инфекција може да биде ова? фала однапред.

10. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    251

11. buci1234567

buci1234567 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    12
    jas mislam deka e mozno da e od tebe. pravo na lekar zatoa sto na maskoto e nogu potesko koga ke dobie infekcija otkolku kaj zenskoto. i kazi mu kolku i da go cese ne smee nikako zatoa sto moze da bide poloso :(

12. dzvezdichkaa

Се зачлени на:
    22 октомври 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    of lele :/ fala mn

13. buci1234567

buci1234567 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    12
    nisto poz :* i daj boze da se sredi poskoro. izvesti ne za ponatamu

14. Ema94

Ema94 Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Здраво. Јас се решив да појдам на гинеколог ама пошто ќе одам со другарка ме интересира дали е потребна здравствена книшка и дали и колку се плаќа прегледот? Ве молам одговор

15. reni-93

reni-93 Нов член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Сакам да ве прашам, бидејќи сум нова на форумов, незнам дали е за тука прашањето.. еве вака.. Секојпат кога имам односи со дечкото (секогаш заштитен) после односот забележувам флеки околу вагината и на препоните.. мали и големи кругченца со темно кафена боја.. баш буквално флекички.. после неколку дена поминуваат и си се враќа нормална боја на кожата.. е сега во мислење сум дали е можно да е од лубрикантите што ги ставаат во кондомите или пак од самиот кондом, да ми излегува алергија .. поточно да сум алергична на тој состав.. зошто не се осудувам да имам незаштитен секс и незнам како би било тогаш.. па кој има слично искуство нека пише .. би ми помогнало многу

16. reni-93

reni-93 Нов член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    зависи каде ќе одиш на гинеколог.. има приватници кои не работат со книшки доколку несакаш да дознае некој дека си била.. а во сите останати се бара книшка.. за плаќање некои даваат и со плави картони за минимален износ..

17. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    Здраво, имам 23 години и од пред две години дерматологот ми кажа дека имам хпв само кај мене се појави во вид на ранички на ногата и челото и да напоменам иако е сексуално пренослива болест, кога ми излегоа раничките немав односи до тогаш. пред 6 месеци ми се појавија кондиломи и сега со последните резултати пишуваше дека имам мешана инфекција на високоризични типови хпв 58 и хпв 56 и нискоризичен хпв6. Дали е ова страшно и што треба превентивно да сторам? Знам дека вирусот засекогаш останува во мене. Да напоменам јас сум пушач. Исто така веќе 6 месеци пијам спирулина за подобрување на имунитетот. Фала однапред

18. devojce90

devojce90 Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    seuste ne sum bila intimna so mojot decko, no utrovo koga stanav zabelezav nekakvo peckanje na ednata strana od intimata, potocno okolu vaginalniot otvor , kolku sto mozev da vidam sama malku e crveno od ednata strana i koga mokrev me pecese... na ginekolog ne sum bila poradi toa sto ne sum seksualno aktivna, pa ve molam za sovet, dali e nekoja infekcija i od sto bi mozela da bide, dali bi mi pomognal rastvor od kamilica ili soda biherbona. Vi blagodaram odnapred

19. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Срам не срам ќе си питам.
    Значи прегеска ептен ми се
    мочкаше :D
    и морав да одам во вц, таму каде што бев излезена. Е сега ептен ме чеша долу, ваљда имам некоја инфекција закачено, со што да се измијам?

20. Lollipop

Lollipop Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    31
    Decki aj pomos, bidejki neznam kade da pisam..... kazete mi iskustvo so nepukanje na folkul sto toa znaci? da ne ne e nesto poseriozno?