Земи некој поголем сад, што собира околу 500 мл вода, стави сода и одмиј се. Внимавај водата да не биде ладна. Постојано ми се случува ова од нехигиена и непретпазливост од цимерките. Пробав со неверување и поминува.. Понатаму внимавај, немој да седнуваш на шолја, посебно не на јавни места, знам дека е незгодно на тој начин ама подобро да се спречи отколку да се лечи.
И јас така некогаш се паничам... и јас имам цимерки и едвај чекам да завршам ќе издржам уште годинава...Maroon5 пробај ако не и со камилица
незнам дали пишувам на вистинската тема но би сакала да прашам дали некој има користено вагинални таблети Флажил и колку помагаат ? јас пред два месеци бев на гинеколог правев пап тест и рече дека имало мала инфекција и ми ги препиша нив и некои таблетки кои се пијат почнав да ги користам секоја вечер по една треба 10 дена но после 7-иот ден ми дојде менструацијата и прекинав дали да продолжам сега со таблеткиве или ништо? а белото прање е многу зголемено и тоа во текот на целиот месец без разлика на плодните денови ?
zdravo.jas pred eden mesec imav odnosi so mojot decko i utre denta imav peckanje,ceshanje i otok. bev na ginekolog mi dadoa vaginalni,sumamed..napraiv pap test i spored rezultatite nemam nikakva bakterija tuku bila obicna infekcija.do deneska nemavme odnosi i nemav bolki, no sega koga imav pak pocna peckanje . nekoj sovet...
Од вчера добив оток на вагиналните усни нешто слично како воспалени Бартолиниеви жлезди имам и болка неможам да одам. Страв ми е да одам на гинеколог.. па ако може некој совет? :/
Незнаев каде да прашам па решив овде, по шо е можно да имам некоја инфекција, ми се јавува некој секрет кој откако ке отидам во вц , и откако ке се избришам ми се јавуваат некој бели трошки и по малку ме пече, инаку малку непријатно мириса . И понекогаш кога имаме односи со дечкоми, после неко време откако се ке заврши неговото пиле зацрвенува цело и напред му се дуе као и јас незнам што да опишам , незнам дали е можно да е тоа од мене или .... незнам ... Па ... хелп
девојки помагајте ,веке извесен период на големите усни,внатресно,имам на две места како поткоЖни брумки,црвенило и како мали црвени то;ки како осип,понекогас осекам пецење,некоја слаба болка,а и од др страна како осип има,но не толку изразено,сто моЖе да биде..заборавив да спомнам,мислам дека не станува збор за бартолиниева Жлезда,посто како сто разбрав.се наогаат долу,а ова кај мене е горе..
За ова мислам дека и обична канестен крема би можела да ти помогне. Оргиналната е поскапа, има и поефтина верзија со иста формула, околу 70-80 ден., само да нагласиш: Канестен-вагинална крема. Ако не ти се оди одма по гинеколози, вреди да ја пробаш кремава. По напишаново, верувам дека би ти помогнала. За тоа од дечко ти не верувам дека е од тебе. Најдобро да посетиш гинеколог, додека не ти се проширил осипот. А, за поткожните брумки, провери дали се работи за поткожни влакна или е дел од осипот.
Силвер, значи тоа на дечкоми се случува после сексот, значи незнам до што е . Јас сум 100 % сигурна дека тој не ме изневерува, само незнам до што е , а со кремава ке пробам , сепак фала
^Вероватно станува збор за кандида кај тебе а истата при однос си ја пренела на дечко ти, земи си канестен крема или вагиналети и дечко ти треба да ја користи кремата затоа што пак при односи додека не се излечите ќе си ја пренесувате инфекцијата еден на друг, најдобро е додека да се излечите да користите кондоми или да апстинирате. Инаку кандидата се добива при користење на антибиотици, се нарушува природната флора на вагината, при намален имунитет, јаки средства за бањање итн.
Фала ти многу, јас барав по нет ама не бев сигурна , па морав да прашам и појаснам , и да откако ми се појави во тој период користев доста лекови . Само сакам да напоменам дека сум во странство и дека за некој месец дена ке си одам и ке одам обавезно на гинеколог, по што овде немам здравство по што чекам документи .... а овде во моментов имам само декотал крема и флажил таблети, а и дечкоми е овде, но не сме ептен активни со секс .... така да , дали кремата декотал може да ми помогне, еве овде цитав дека некој се миеле си камилица, со сода-бикрабона ? И дали да му дадам и на дечкоми да се мачка од кремата !? .
Миењето со камилица и сода-бикарбона можат само да ги ублажат симптомите, чешањето, кај и да си има канестен тој ти е баш за кандида, не верувам дека ќе ти треба рецепт, канестенот спаѓа во over the counter drugs, треба и двајцата да се мачкате и ќе ви помине за неколку дена. Објасни му на дечкото дека ово е нормална инфекција кај секое женско при намален имунитет или ете како во твојот случај од лекарства. Кремата не знам каква ти е ама флажилот е за бактериски инфекции а ти имаш габична инфекција така да од флажилот немаш корист може само дополнително да ти ја влоши ситуацијата поради несоодветно лекување.
се сложувам со тебе, кандида не се лечи со флажил, канестен само, промивки со камилица, жалфија, невен, содабикарбона....или 1 л јаболков оцед во 200мл вода....не е ништо страшно
Двојки фала ви ме утешивте. Само јас овде имам декотал,а се сеќавам убаво мајками кога имашр инфекција се мачкаше декотал. Па дали таа крема ќе ми помогне !? Овде незнам како да ја купам од аптека јазикот го немам совладано .
незнам за декотал, ама оди во аптека кажи или пиши на ливце кандида името за инфекцијата е на сите јазици разбирливо ке ти дадат нешто сигурно во аптека или на гоогле транслате преведи некоја реценица и обидисе во аптека да се снајдеш може декоталот е за друга инфекција, за кандида канестене...ај пробај да се снајдеш некако Ч)
Фала ти многу, проптеретена сум со таа кандида овие два дена многу, па на еден друг форум најдов природно лечење на кандидата со лук , еве ви рецепт Се зема чешне лук, се лупи, се замотува во чиста газа и се става внатре во вагината. Најубаво е да се стави навечер, пред спиење. Треба да внимавате дел од газата да остане надвор, за да може после лукчето да се извлече. Ако некоја има проблем да го стави така, може газата да ја намачка со малку маслиново масло, за да лизне внатре. Жените што ги раскажувале искуствата се многу задоволни. Ефектот е многу брз, се познава и по првата ноќ. Само, сите викаат дека лукот откако ќе го извадат мнооооогу смрдиииииии. Можам да замислам. Но тоа е мала цена што се плаќа, а бенефитот е голем. А исто така наместо газа може да го прободите лукчето со некој конец,по можност некаде во средината на подебелиот дел, за да може полесно да го извадите од внатрешноста на вагината. И недај боже доколку се скини кончето лукот може да се извади со помош на туширање . Јас планирам да пробам па ако имам ефекти ке ви пишам ( а исто така и пиењето јогурт помагало во лечењето на кандидата ) . Лека ноќ убавици
Пробај со неа. Па види дали ќе осетиш подобрување. И обавезно измивај се долу со чај од камилица. Камилицава премногу помага.
ако пробаш со лукот те молам д ами пишеш како си поминала и исклуството ок...и јас имам читано за истово но некако не пробав се мислевдали д аили не....те чекам да ми писеш. мозе и лукот да го истолцес и преку газа да го иседиш и на тампон да го ставиш....така јас мислеев да пробам ама не стигнав....те цекам драга да ми писес..киссс не е ништо страшно кандидата и јас испабничив кога видов дека ј аимам ама не е ништо страшно киссс чекам
Сакам да прашам нешто. Прв пат користам канестен вагинални таблети, имам мала инфекција и одлучив да пробам со таблети,наместо со крем. И се правам како во упатството, но таблетите не се топат. Кога ке станам сабајле, цела таблета си стои, немам ништо на влошката што ја ставам. Што е проблемот?