Искреност или воздржаност?

Discussion in 'Врски' started by WildMk, May 3, 2018.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Пробувам и се обидувам да балансирам се во животот. Искрена сум за оние работи кои се од круцијално значење и се одлучувачки. Но дури и кога сум искрена бирам зборови, оти никој не е должен да “страда” поради моите различни погледи/каприци.
    Сметам дека бруталната искреност е преценета и пречесто се злоупотребува, повеќе да се истакне самата личност отколку што се има потреба од истата. Покрај толку голем речник на располагање денеска, соодветни зборови за секоја ситуација секогаш можат да се најдат, а ништо од тоа да не звучи нападно ниту исфорсирано.

Во принцип и двајцата се трудиме да балансираме. Тој е свесен кога правам нешто, или одиме некаде само зошто тој сака и обратно, знам што тој прави за мене. Па се надополнуваме.

Dust likes this.
  2. Tejjy

Tejjy Активен член

Искреност бидејќи мразам кога некој одоколу ми врти и молчи само за да не го каже тоа што го мисли. Како јас што сум искрена сакам и другите да се искрени кон мене, макар што од неколкумина ја добивам искреноста.

eliesaab, WildMk and cresa-jagoda like this.
  3. worrieddd

worrieddd Популарен член

Треба да се процени ситуацијата. Кога е нормален муабет искрена сум. Ама ако е некоја расправија подобро во моментот да се воздржам отколку да бидам искрена(не ми успева секогаш). :lol:

cresa-jagoda and Rama like this.
  4. Stark

Stark Форумски идол

Во врска сметам дека треба да се има 100% искреност односно што те мачи да кажеш и да решите заедно.

Доколку се воздржувам и тлее во мене нештото и "расте" така полошо е.

WildMk, cresa-jagoda and Tejjy like this.
  5. cavalli

cavalli Популарен член

Искрена сум.
    Доколку има нешто што не ми се допаѓа веднаш си кажувам. Така најдобро функционираме.

6. Romancer

Romancer Истакнат член

Искреност за големи нешта. Кога се ситници во прашање некогаш е подобро да се премолчи.