Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Искуства со коронавирусот – симптоми, лекување, совети од прва рака

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Cosmi, 13 ноември 2020.

1. Fantasy33

Fantasy33 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2019
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.026
    Со исти симптоми, дури и повисока температура, имав гнојна ангина. И јас се исплашив да не е тоа, ама среќа не беше. Имав огромни болки кога голтав и не можев ниту да јадам, ниту да пијам. Од воспалението се креваше температурата. Оди на доктор, нека те прегледа. Мојот матичен вршеше прегледи, сепак не е се корона. Нормално ништо не е исклучено, дури отидеш или тестираш изолирај се за секој случај.
    Со помин. :)

2. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Zdravo,
    mene deneska mi e 4 nedeli od koronata, nesum bil
    vaksinirana, pa sakam da prasam od vasite iskustva kolku vreme imate imunitet prirodno od toa sto prelezevte korona i koga moze da se vaksinira posle kovidot?
    Mene me interesira zasto rabotam so luge i se plasam da ne se zarazam pak dali mu se sluci na nekoj dva pati da ima korona i posle kolku vreme se zarazil vtoriot pat i dali pominal
    polesno ili
    kako?

3. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    8.671
    Зависи, индивидуално е кај сите. Велат асимтоматските случаи дека побрзо им опаѓа имунитетот. Најдобро да си следите со тест за антитела. Еве син ми после 6 м. од прележување (со симптоми) уште има солиден број на антитела. Луѓе што примаат плазма во болница, на пример, не смеат да се вакцинираат првите 90 дена од примањето на плазмата и долго време после тоа имаат високи антитела (бар 6-9 месеци па и повеќе..) Сум слушнала дека некои се заразуваат и по втор, трет пат ама изгледа дека се поретки таквите ситуации.

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Ti blagodaram za odgovorot,
    Pa jas ne lezev vo bolnica ama
    imav mnogu simtpomi i tesko so pneumonia i 10 dena pancef antibiotici isto taka sega imam mnogu post kovid simptomi i posledici zatoa se plasam mnogu da ne mi se vrati pak ovaa.

На Magdalence и Cosmic Girl им се допаѓа ова.
  5. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    514
    Zdravo,
    Poradi kaceni dimeri imav terapija xarelto10mg 10 dena. Maticnata mi veli deka sega nema potreba od ispituvanje na istite. Dali e ova ispravno?

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Зависи и колку ти биле качени.
    Јас се боцкам, на почеток паднаа, ама сега стагнираат и пак се качуваат. Трансфузиолог ми рече дека треба време да се средат димерите, некои и по 2-3 месеци примаат терапија пост ковид за димери.

На mal.ecka и Didajo им се допаѓа ова.
  7. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    514
    700 pa bev so kardiopirin pa se kacija 860 i vovedoa xarelto.

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Па не ти се многу високи... може ќе се симнат со ксарелто, па нема да мора да пиеш повеќе. Кај мене се многу повисоки, и не реагираат баш на терапијата.

9. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    514
    Pa toa dali treba ds gi proveram po nekoa logika mislam deka treba a maticnata mi vika sega ne proveruvame nisto.

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Не знам, јас би си проверила, за секој случај, после испиената терапија.

На Didajo му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.106
    Јас прележав прилично лесно во ноември, а сега пред една недела испитав анитела имам над 3000 од 50 реф вредност. Инаку не сум вакцинирана.

На Kitten, slimy и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  12. benitabenita

benitabenita Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    Zdravo dali posle korona imavte problem so okot na liceto pecenje na ocite istovremeno i ocite mi se poteceni i imam glavobolka

13. _Milena_

_Milena_ Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    32
    Луѓе мои! Ве молам помагајте ако некој имал сличен проблем како мојот! Пред 20 тина дена почнаа симптоми што асоцираа на Корона, температура, болки во телото, затнат нос.. Одма се тестирав и нормално, позитивна бев на тестот. Прилично добро поминав, ама сега кога излегов од изолација, ми се влоши состојбата. Според матичната докторка се работи за синусит. Мака мачам еве веќе 4 ти ден. Сумамед испив ама не се смируваат симптомите. Ако знаете некаков лек и начин како можам да си помогнам, советувајте ме. Фала ви однапред:whew:

14. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    514
    Jas sum so istiot problem.Lesno pominav samo problem so sinusi za zal nemozam da go sredam Eve eden mesec.

15. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.941
    Допаѓања:
    4.828
    Што симптоми имаш

16. _Milena_

_Milena_ Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    32
    Ти посакувам поскоро закрепнување. Знам колку е лошо чувството...

17. _Milena_

_Milena_ Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    32
    Затнат нос имав скоро секој ден од почеток на вирусот. Си помагав со Септаназал одвреме навреме и Амоксиклав превентивно. Откако го испив антибиотикот, последниве 4-5 дена почнаа главоболки, повторно болки во телото, грлото ме уби од болење, и носот нормално.. прво многу кивав па почнав да се затнувам, ама буквално како забетониран ми е носов (не можам ни да се инхалирам). Секрет ми се слева во грло цело време. Вчера качив 38 тт на два пати ама денес после 3 тиот испиен Сумамед немам веќе тт. И навечер ми е најтешко, тогаш се затнувам, тогаш не можам да спијам (а капки или спреј не ми се ставаат веќе, зошто и онака ставав повеќе од што треба) Ми се јавува чешање во грло, нос, уши.. константен умор и омалаксаност..

18. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Jas cel zivot otkako znam za sebe imam problemi so sinusite i pred 13 god gi operirav i nisto ne pomaga.Od koronata stan mnogu poloso i kaj mene isto sekoj den me boli glavata imam zatnat nos non stop ne mozam da disam jas upotrebuvam operil sprej i sprej na prirodna baza Cosinus se vikat gi zedov.Porano se inhalirav so
    deksazon 2 mg i sinomarin ampulla.

На _Milena_ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Пробај со диво оригано, јас нема проблем со синуси, ама проблем имам со затнат нос од коронава. Прскам Тафен назал два пати дневно и спреј од диво оригано почесто во текот на денот, полесно дишам. Не си ограничена со употреба на тој спреј.

На _Milena_ му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    353
    Кај Делта сојот, за колку дена од контакт се појавуваат најчесто симптоми ? Искуство некое