Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Искуства со коронавирусот – симптоми, лекување, совети од прва рака

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Cosmi, 13 ноември 2020.

1. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    4.830
    Делта сојот околу 6д.

На Сара Лав му/ѝ се допаѓа ова.
  2. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    3.902
    Gledam deka si prelezala godinava, ne veruvam deka pak ke se zarazis :)

На Сара Лав му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Дај боже, и јас тоа се тешам. Иако немам антитела:(

На mal.ecka и butterflysk им се допаѓа ова.
  4. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.307
    a zosto seuste vnesuvate vitamin d2000 i asåirin 100?sega ke vi bide vitamin d do plafon,posle prelezuvanje najdobro e da gi ispotatite i vitaminite,jas isto prelezav pred dva meseca ,a pijam samo multivitamini ,cardiopirin 150mg piev samo eden mesec posto nikoj ne mi kaza do koga da gi koristam

5. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Maticniot mi rece najmalku 3 meseci posle kovid da zemam aspirin,a za vitaminite oslabnev mnogu isto taka jas nikogas i nemam imunitet mnogu cesto i se razboluvam.Sega posle ovaa nema sto ne me boli sekoj den,potesko bil postkovidot i za teloto i za psihata.

6. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Имам температура 37,8. Друг симптом не чувствувам освен што цело тело ме боли и немам сила. Може ковид да е? Имам мирис и вкус. Да ми купат тест од аптека ќе покаже?

7. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.307
    da da,na psihata premnogu,izrazena ankcioznost uzas,a deka boli sekoe delce od teloto i to e tocno da

На slimy и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  8. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    375
    И јас бев така во саботата испаднав позитивна и неделата имав покачена тт, вчера и денес само малаксаност имам мирис и вкус.

9. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    375
    Може да е оффтопик ама не знам каде да прашам, матичната ми отвори боледување со датум од 9.10. и ме води како асимптоматски случај но јас сум со симптоми освен што немам изгубен мирис и вкус. И се прејавив веднаш и ја прашав зошто асимптоматски кога јас сум со развиени симптоми ми вика добро тогаш пред да поминат 15 дена да и се јавам за да ми го продолжи боледувањето но во решението за изолација убаво си пишува 20 дена штом има симптоми и од ковид амбулантата во извештајот пишува дека имам симптоми и таа го има на вибер. Не ми е јасно ако мене боледувањето ми завршува на 18ти што е за 6 дена, за да ми го продолжи боледувањето треба да ја известам на 18ти пошто логички ако ја известам на 19ти или 20ти јас два дена нема да бидам на боледување? Ако може помош зашто прв пат во 31 година земам боледување и мат ми го зафркна вака и не можам да ја разберам воопшто.

10. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    4.830
    По 15 дена од боледување треба да ве испрати на комисија да одобрат подолго боледување. Значи пред истекот на тие 15 дена контактирај ја за да испрати на комисија документи и да се среди боледувањето. Добро ви кажала на 18 ти нема поминато 15 дена. Та анедела ќе испрати на комидија документи. Со лесно да минете.

На Ellyy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Матичната нека ти ги внесе симптомите и автоматски изолацијата ќе ти биде 20дена. Со тоа и ќе бидеш и покриена со боледување во тие 20 дена. Само треба да ги внесе симптомите во систем. Ќе внесе пример од утре дека си развила симптоми и ќе имаш изолација 20дена.

На Ellyy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Крвна слика правев, се ми е нормално се чудам од што

13. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    375
    Пробај направи го тој од аптека но зависи од кога ти се симптомите ете јас на неполни 24ч од првиот симптом испаднав позитивна и среќа што само на тие симптоми сум до сега дај боже така и да остане кај сите да не гледаат поголема мака. Но мене на токсико брис ми земаа и сега ништо што е со оцет не можам да јадам и се обратно ми мириса од тој момент.

14. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Е тоа е дел од афтер ковид за жал.
    Ти знаеш, сама одлучи, дали е од страв (оправдан, нормален, човечки фала богу) или психички стоиш добро (без панични напади, страв, мисли) но имаш тахикардии и сл. Во првиот случај имаш избор од природно, магнезиум, вит6, валеријана, па дури и некој анксиолотик 2, 3 недели препишан од доктор. А ако се работи за второто закажи кај сручно лице има ковид последици на нервен систем.
    Мое мислење е дека е анксиозност која се победува еве ме мене, жив пример. Ќе се консултираш со матичен за бетаблокатор да се средат аритмиите, а прочитај сама на нет за 5htp таблетите.

15. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.307
    da,raznisan nerven sistem od kovid,tocno taka

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.800
    На сите заболени од ковид им опаѓа железото. Ако крвната слика ти е добра, не ќе да е ковид. Колку време ги имаш тие симптоми?

17. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.307
    i mene ne mi bese padnato zelezoto,naprotiv vitamin b i d nemav

18. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Паднато ми е железото. 8,1 ми е а баш се зачудив зашто кога ми било поголемо секогаш. Веќе три дена

19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.800
    А матичниот не ти рече да направиш тест? Можеш со тест од аптека ама гледај да земеш правилно брис, за да биде валиден и точен.

20. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    375
    Ако може еден совет, треба да одам да испитам ддмери крвна слика црп, меѓутоа ниту еден број на МВР не е во функција, како и каде сега да пријавам дека треба да излезам од дома?