Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Искуства со коронавирусот – симптоми, лекување, совети од прва рака

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Cosmi, 13 ноември 2020.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.668
    Допаѓања:
    79.682
    Речиси со сите е таков случај, даваат 10 или 20 дена, зависно од симптоми и не прават втор тест штом им заврши изолацијата.

На shz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.155
    Допаѓања:
    50.546
    Ондак не правам втор тест.

3. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    Да ве прашам дали некој од вас што прележавте испробал или познава некој што освен терапијата препишана од доктор, користел и масло од црно семе, диво оригано или масло од семки од грејпфрут? Знам дека сите три се користат за имунитет особено кога се вируси во прашање. Начекав и некои истражувања онлајн што покажуваат дека може да помогнат против ковид, ама не познавам некој што користел некое од маслава па да ми каже од прва рака искуство.

4. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.900
    Допаѓања:
    7.068
    Чуствувам тежина во главава.. Грлото не ме боли а носот ми тече.. Чуствувам болка од левата страна на стомакот се до левата страна на рамото при нагли наведнувања и кашлања. Јадев благо т.е торта не го осетив вкусот потоа намерно зедов малце мед и како да не го сеќавам дека е благ. Можно лие да сум од Ковид или обичма настинка? Не сум тестиран, сакам да земам брз тест од Аптека. Има некој искуство ?

Последна измена: 18 октомври 2021
  5. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.446
    Допаѓања:
    23.088
    Земи си тест. Исти симптоми имав и јас. Вкус и мирис не чувствував само 3 дена.
    Кај мене тестот беше негативен, но според крвната слика, т.е по железото испадна дека е ковид.

На quattro му/ѝ се допаѓа ова.
  6. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    171
    Koga si imal kontakt ao pozitiven.. posle kolku dena se pojavuvaat simptomi?

7. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.155
    Допаѓања:
    50.546
    И јас така почнав да го губам вкусот на крај го изгубив скрос и мирисот исто и испадна ковид.
    Тестирај се.
    Брзите не се многу точни, земи онаков што се брка во нос не со плунка,јас со таков се тестирав негативен испадна а од нос позитивен.

На quattro му/ѝ се допаѓа ова.
  8. melissa

melissa Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2010
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    178
    Zdravo,veke nekolku dena sum bolna pocna so groznica,vnatresna temperatura,kaslanje so bolka vo pluka pri iskasluvanje,silna akutna glavobolka,bolki vo koski I muskuli ,od denes izgubiv I oset za miris I vkus I zatnata sum plus e Sega sakav da prasam kolku se sigurni brzite korona testovi od Zegin? Ili podobro vo bolnica da idam?

9. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.668
    Допаѓања:
    79.682
    Обично 5тиот ден
    Секако најдобро е во болница, матичниот да ти закаже термин за тестирање. Најточно и најсигурно.

На melissa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. melissa

melissa Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2010
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    178
    Bev sabajlevo napraviv analizi pa sea cekam da mi javat rezultati

11. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.900
    Допаѓања:
    7.068
    За разлика од вчера денеска кога кашлам чуствувам болка во градите и грлото, болките од левата страна на стомакот, црвени образи и температура 37.2-3 дали и тоа можи да значи дека е ковид или пак пнеумонија ? Овие 3 дена сум со домашна терапија и витамини.

Последна измена: 19 октомври 2021
  12. Krissten

Krissten Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2021
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    17
    Zdravo dali imavte problemi vo grloto mene mi e oteceno i bolno vaka bev na lekar za grloto mi kaza deka mi e crveno i da proveram krvna slika i crp mi dadoa antibiotik 7 dena piev crp ok mi bese znaci kako virusno nesto ama posle nedela dena eve kaciv tt i me boli grloto kako da mi e stegnato nosot mi tece i glavobolka...inace kaj mene koleska dojde nastinata jas nosev maska ama eve neznam sto da pravam dali da baram od maticna za covid testiranje

13. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.668
    Допаѓања:
    79.682
    Јас имав кашлица со болка во градите, со грлото немав проблем. Не направи тест? Штом си изгубил и мирис и вкус, а и според другиве симптоми, има шанси да е ковид.

14. Krissten

Krissten Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2021
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    17
    Privatno ili drzavno napravi koja cena e

15. melissa

melissa Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2010
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    178
    Pozitivna sum,drzavno so upat za krvna slika 350 den,pa na rendgen za plukata 60 den samo a za kovid testot nisto ne plativ,mi javi pokasno maticnata deka sum pozitivna,groznica imam celo vreme I kaslam gradite me bolat,koskite isto,osetot za vkus I miris veke 2 dena go nemam,loso e omalaksuva mnogu zatoa pravo testirajte se ako ne se zeme terapija na vreme doaga do mn potesko...

На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.081
    Ne smees divo origano ako zemas nesto kako aspirin ili bilo sto za razreduvanje na krvta

На Freya123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. jasnajasna0408

jasnajasna0408 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    5
    јас имав во петокот конткат со колешка што саботата качи температура и излезе позитивна. мене вчера носот ми се затна и така малку главата некоја тапа болка како кога си настинат и направив тест во авицена излегов позитивна. немам температура не кашлам ана осекам дека имам шлаем сеа ме интересира дали имате инфо како без да ме боли грло и да кашлам може да се создаде шлаем и од првите симптоми до кога е клучно за дали ке се избори телото со вирусот или не? со првиот сој знам беа од 8 -11 ден важни сеа не знам како е.

Може и обична настинка е, времево какво е... Ама ако сакаш, тестирај го да бидеш раат, таман време поминало.[/QUOTE]

18. jasnajasna0408

jasnajasna0408 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    5
    кажи ми те молам каде правеше ренген и крвна слика?

19. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.575
    Дали треба железо како суплемент да се пие веднаш додека имаш ковид или треба да оздравиш па да почнеш???

20. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.609
    Допаѓања:
    43.150
    Вчера и денес носот ми течи, температура немам, вкус и мирис изгубив буквално само 2 часа. Вакцинирана сум пред два месеци со Фајзер. Кога изгубив вкус и мирис реков 100% Корона е, ама па имам продуктивна кашлица.
    Знам дека не можите да ми кажите дали сум позитивна, ама искуства/препораки се добредојдени.

Ќе барам матичен иако се сомневам дека ќе ми закажи тест, од аптека не ми се веродостојни ама и таа опција не е исклучена.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.