Форумџика на годината

Искуства со коронавирусот – симптоми, лекување, совети од прва рака

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Cosmi, 13 ноември 2020.

1. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.355
    Дали некоја од вас имала проблем со циклусот после корона?

На Karoline му/ѝ се допаѓа ова.
  2. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    da dve meseci mi kasnese po dve nedeli i imav mnogu krvarenje obilno sto traese po 10 dena, ne znam mozebo zaradi terapijata so aspirin sto ja piev togas.

На Matotheja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.233
    Допаѓања:
    11.280
    Втор циклус ми е после корона.. И да, осеќам промени иако можеби е рано да заклучам. А од вакцина дефинитивно осеќам оти веќе месеци месеци се поминати.

На Matotheja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.196
    Ама ова "слободно" многу докторски ти се лизга низ форумов. Или не? :?: :tmi:

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.503
    Допаѓања:
    39.120
    Членката праша за искуство, бев во слична ситуација и и' кажав, плус каква што е состојбата, нема потреба да не се вакцинира.

Денеска ептен ни тргна со цитирање :D

6. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    ti blagodaram za sovetot,
    sepak jas odluciv da pocekam,se konsultirav so 4 doktori i site mi rekoa da pocekam
    posle dve meseci da gi povtoram pak site i antitelata i posle kje odlucam, mi rekoa deka 46.35 sepak mnogu e vrednosta nema potreba sega da se vaksiniram.

7. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.503
    Допаѓања:
    39.120
    Дали го видоа цел резултат од антителата или само вредноста? 46.35 да, ама реф. вредност над 20.33. Тоа се 2.2 ако реф. е над 1. Сепак, следи ги препораките, можеби има и некоја друга причина.

8. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    da ima imam pokaceno sedimentacija mnogu, zelezoto pokaceno,Alt enzimot i urea problemi so bubrezite. ne znam
    posle korona sekoja nedela od nesto boleduvam sekoj den bolki na koskite i zglobovite,

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148
    Луѓе ноќва изгорев од температура.Вчера на 03.01.2022 болки во коски, грб и карлица позади...суво кашлам повремено а болка во грло немам.Осекам ме болат градиве и бев кај матичната вчера ме слушна вика ок е.Крвна слика утре рано ќе правам и тест пцр.Правев брз тест дома испадна едната црта Т мноогу бледа, другата С јака. ЗАТНАТА СУМ ЦЕЛА, НОС НО НЕ МИ ТЕЧЕИ ПОВРЕМЕНО ЌИВАМ. Дали да со направам и за Инфлуенца тест заедно со пцр за ковид.Планирам во Рамус лабараторија. ИНАКУ СО 2 ДОЗИ ФАЈЗЕР СУМ ВО ЈУНИ ВАКЦИНИРАНА. ПИЈАМ ЕВЕ ПСРАЦЕТАМОЛ СИПИ ТЕЧНОСТО И ВИТАМИНИ.Мн.брзо спуштам на плуќа про секоја настинка и ми е мн.страв.ќе морам утте и рентген одма.Мн.позитивни на раб.имаме и подледен контакт во петок имав до колешка која еве е позитивна. 20220104_213814.jpg

10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.668
    Допаѓања:
    79.681
    Ковид симптоми, pcr направи.

11. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    Маски немавте со колешката?

12. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.196
    Ама едно е да кажеш свое искуство, ама докторски совет "слободно иди" ич не е на место.
    Моето искуство и став е скроз обратно од твоето па не се расфрлам со мислења, зашто не сум доктор. Читам доктори и истражувања и одлучив за себе.

И каква е состојбата? За прележан еве. Чисто за себе прашувам (highfive)

На An-na му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.503
    Допаѓања:
    39.120
    Па баш 90% од докторите кои прележаа, се вакцинираа, па и со трета доза. Во Норвешка исто препорачуваат вакцинација и после прележување (3 месеци), е единствено таму не даваат трета доза на прележани + вакцинирани со две дози.

Состојбата во однос на заштита?
    Најзаштитени се прележани + вакцинирани, потоа прележани, потоа вакцинирани и на крај ниту едното, ниту другото.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.196
    Доктори се доктори и баш поради специфичноста на работата немаат избор. Што не значи дека политиката на вакцинацијата против ковид е строго како што направиле докторите.

Фала ти докторе, ама прашањето ми беше реторичко ;)

На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  15. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148
    Da pravev vo Acibadem i Pozitivna sum. So nasoki od maticnata i od lekar od Sistina samo vit.terapija mn.tecnosti, odmor i ispirsnje na nos i grlo so solen rastvor odnosno morska sol i voda.Inaku od vcera izgibiv miris. Sea za sea e ok, krvnata slika mi e dobra antibiotik nemalo potreba za sega.D demeri vo pon zdravje ke pravam.

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148
    Nosev maska non stop na rab.I taa koleska moja ne znaela deka e pozitivna.Zenava jadese na pauza i sigurno nema so maska da jade, i ja spusti na brada.Samo sto zavrshi ona, jas zemav da jadam ona si stavi maska i toa e. Nema u ista kancelarija ne maska psncir stavi ako trebalo da se fati i vo ptodavnica ke fatis. Ke pomine, zdravje

17. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    Не би рекла, ама добро. Мајка ми две години излегува надвор да јаде, воопшто не симнува маска ни таа ни колешките во канцеларија, имам пишувано неколку пати имаше позитивни кај неа на работа и никого не заразија.
    Со лесно да мине :hug:

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SexyDarling

SexyDarling Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    212
    Здраво на сите. Долго време не сум пишувала на форумот ама кога ако не во време на мака..
    Од 02.01 сум позитивна на ковид-19, симптоми немав.
    Дури вчера изгубив вкус и мирис и тоа делумно, а температура само еднаш кренав до 37.5 и повеќе не.
    Правев рентген и имам мал наод, лесна слика што ми кажаа дека не е воопшто страшно. Прашањето ми е, докторот ми даде сумамед, а сега ми рече да почнам истовремено и со моксирал, но мене ми е страв да ги комбинирам и двата антибиотици така.
    Било каков совет или искуство би било добредојдено, затоа што сум избезумена иако реално лесно го поминувам вирусов, или ако некој некогаш коментирал за ваква ситуација ве молам насочете ме.
    :l:

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  19. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.978
    Допаѓања:
    26.360
    Кој ти даде и моксирал? Колку ти е црп?

20. SexyDarling

SexyDarling Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    212
    Истиот доктор, рече нема да има проблем истовремено да ги пијам, инаку црп ми е 11,2.