Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Искуства со коронавирусот – симптоми, лекување, совети од прва рака

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Cosmi, 13 ноември 2020.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.932
    Има во ковид групата на фејс, паралелно по 2. Дадено од матичните, барем така тврдат. Две дози сумамед со уште еден, па доза Панцеф со истиот тој. И после се жалат на страшни болки во желудник и мачнини, повраќања, што ли уште не.
    Тој случај го запамтив затоа што бев шокирана. Буквално шокирана. Луѓето лек бараа за како да го поднесат антибиотикот оти организмот веќе не можеше да им го поднесе.
    Јас не негирам дека сумамед е некогаш и повеќе од потребен, 3 различни антибиотика и тоа паралелно? Тоа ми е надреално, буквално надреално.
    Инаку, објава на Пановски како потврдува дека во ковид центрите е добро нема. Ако имала се тргнала. Само во она кај што критикуваше давање на антибиотици се спомнува дека се консултирал со колеги кои се активни во борбата на ковид 19.
    Инаку, и за оној ветеринарниот лек зборува во видеото и тоа многу...
    Е сега, кој се игра политички игри, ни тоа не знам.

На JuLleE и Cosmi им се допаѓа ова.
  2. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    671
    Утрово имам јаки болки во пределот на градите, не се постојани на моменти како нож да имам и поминува.

3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.146
    Допаѓања:
    67.348
    Јас овие за кои зборев немаа ама баш никаква потреба да пијат, го испија за да им е мирна душата, а им беше препишан за секој случај. Ни високо црп ни бутур имаа. Повеќе имаа паника само, па за секој случај го испија.

На Cosmi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.237
    Допаѓања:
    89.133
    Рендген дали е направен?
    Дали кашлаш?

5. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148
    Zdravo na site.Maz mi e poz.od 08.12.2020 ima temp.37.5 do 38.5 kasla i bolki vo predelot na kicmata odnosno okolu bubrezite.Toj otide vo Sistinav snimase pluka go vide dr.Patrizia i ima naod tipicen za Covid,pravese krvna slika so se d dimeri na koi pisuva < 0.5 a kaj nego se 0.66.I mu dade terapija Xarleto od 15mg.i I FAVIPIRAVIR od 200mg tableti.Nikako Antibiotik, samo vit.Zn, Selen, D vit 4000, C vit 2000, Beta glukan, B komplex, Maticen mlec, Andol 300, Aspirin 400 sumeci, Paracetamol, Navecer Aspirin od 100mg, caevi supi i prirodni vitamini od zel.i ovosje.Vcera mi koka irase doma sabajle pa viknav brza pomos,dehidriral i rrkoa 3 litra tecnosti na den. Ispiranje usna suplina so Betadine rastvor za usta.i plus mu davam ulje od Divo otigano mu davam isto po dve kapki nautro i navecer i Aloe Vera. Jas bev pred toa nedobra pisav pred nekoj den so 3 neg.testa a imav polesni simptomi pretezno glavobolki stud custvuvav tem.37.5 nisko zelezo i diarea CRP visoko,i sedimentacija.Sto ne znaci ako mi bile negativni deka Covid ne postoel.I testovite se cuda.

6. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    671
    Не е направен, инаку кашлам да, со секрет...

7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.237
    Допаѓања:
    89.133
    А чувство дека некој ти седи на плуќата?
    Барај упат да ги сликаш плуќата.

8. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    671
    На моменти така чувствувам тежина и ми поминува. Верувам дека државно се чека многу, да ми предложите приватно каде може да сликам плуќа.

9. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Ај ве молам за брз совет, мора брзо да се реагира. Баба ми(70 години) има сатурација 80 денес, воопшто не е добра. Прима инфузија дома, инекции за дишењето нешто не разбрав баш какви, и клексани ќе примала иако нема испитано димери, ама има од претходно тромбоза. За болница нејќе да чуе, ако умрела дома да умрела.
    Татко ми запнал да купи некоја боца со кислород била 40 000 ден сама произведувала кислород. Има ли некој искуство со боцава?
    Има ли некој искуство со лежење во болница на кислородна поддршка? Какви се условите? Се плашиме од се што се изнагледавме по медиумите.

10. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.237
    Допаѓања:
    89.133
    Приватно во Ск.јас знам дека Толовски слика Ковид пациенти.
    Мислам дека е 1000 ден.снимка.
    Ја гледа доктор снимката.
    Ама пробај државно да ти закажат,брзо оди сликање.

На tina2018 и Darlingzz им се допаѓа ова.
  11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.237
    Допаѓања:
    89.133
    Со сатурација 80 , треба да е во болница,и треба кислородна поддршка.
    Носете ја во болница.

На tina2018, sunmoonstars, lady.N и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Rochelyne Fox

Rochelyne Fox Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    47
    Kolku apcinja na den piete od ovie? Vika 3 na den, no da ne e mnogu?

Прикачени фајлови:

13. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Нашле место во болница, ќе ја носат моите. Проблемот е што не сака да оди, убедена е дека нема да се врати од таму. Западната е психички многу. Многу ме загрижува. Сатурацијата се покачила на 90, примила урбазон и инфузија, ама сепак не е добро. Не знам како да помогнам, и ние сме во изолација и само седам дома и се нервирам.

На Cosmi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Fontana

Fontana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2018
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    596
    @lady.N не се секирај штом и се покачила сатурацијата ќе ја оправат, туку нај најбитен фактор е позитивата тука. Не смее да паѓа психички зборувајте и го ова, многу е битно, паниката е пола болест другата половина е тоа што те снашло. Мора да стане па и не е толку стара како за баба, 70 год некако млада бабичка, ќе се избори нека не се дава.
    @Darlingzz и јас така осеќам на моменти а веќе ми поминаа 25 дена од прв симптом, незнам дали ќе се среди само или да одам да снимам плуќа, кога ме наслушаа кажаа дека е се во ред.
    Еве сега дури пишувам не ја осеќам тежината, може и еднаш во денот да е, ама тежина како некој да ми ја ставил раката, до толку минимално, без болки.
    Уште не ми е вкусот вратен, сатурацијата ми е 99

На Darlingzz и lady.N им се допаѓа ова.
  15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.237
    Допаѓања:
    89.133
    Нека ја носат,знам дека не сакаат стариве болници,ама дома нема што да и правите.Штом се покачила добро е.

На lady.N му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Вчера било тестирано 5 члено семејство (мои пријатели) и сите 5 имале симптоми. Болки во градите, кашлање, температура, вкус и мирис немале и што уште не. Се тестираат и само еден од нив позитивен.
    Циркуси е целава ситуација. Луѓе од страв умираат а не од вирус.

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.932
    Среќа ти од ништо не се плашиш па вечно ќе живееш.

На mimiiiii, Frosty! и Vitaly им се допаѓа ова.
  18. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    @Fontana Супер бабичка е, ептен витална, за 3 дена стаса до ова дереџе. Пред три дена со температура она баници правела, леб месела и наеднаш залегна. Јас и го разбирам стравот, само тоа се труби на вести, се направи дополнителна паника кај народот и не можеме да ја разубедиме дека ќе и биде подобро во болница. Впрочем ни ние не сме сигурни во тоа, ама и дома е ризично да седи во таква состојба.
    @Vitaly зависи кога се тестирале, еве за моите не можеа да најдат термин, се тестираа дури 10 дена од први симптоми на мајка ми, татко ми и баба ми покасно пројавија симптоми и излегоа они позитивни, а мајка ми негативна (а мајка ми беше прва заразена). Симптомите се реални верувај и кај секого различно се манифестираат, тестовите може да погрешат. Еве кај нас ќерката беше само еден ден со температура и толку, маж ми или помина асимптоматски или не се ни зарази, а цело време е со нас, јас поминав со умерени симптоми и само со витамини и течности, а моите поминаа катастрофа.

Последна измена: 11 декември 2020
    На Fontana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Сируп Хербион.
    Уште при првото пиење се чуствува подобрување.

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Reja

Reja Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    58
    Пример има и неточни тестови ‍♀️

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.