Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Искуства со коронавирусот – симптоми, лекување, совети од прва рака

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Cosmi, 13 ноември 2020.

1. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.421
    Допаѓања:
    34.125
    Тоа зависи од потребата на пациентот. На пр.наш близок пред некоја недела хоспитализиран кислородот му беше на 14, после одреден период му го намалуваа.

2. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.230
    Допаѓања:
    4.955
    Ми препишаа вит д од 4000 а маж ми ги купил овие (од сликава). Дали може по 4 од нив да пијам еднаш во текот на денот или да земам нови од 4000ие? IMG_20220115_092117.jpg

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.629
    Може по 4, не е проблем.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.938
    Допаѓања:
    26.234
    Смее.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.938
    Допаѓања:
    26.234
    Провери к.слика и нека те слушне доктор дали имаш нешто на плуќа ако немаш ништо, нема потреба од антибиотик. Грб боли и од самиот вирус

На lale22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. unicornstar

unicornstar Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    197
    Hello drustvo ,
    Edno prasanje od vtornikot sum pozitivna ama samo dva sati temperatura i posle nisto malce malaksanost i slaba kaslica
    Doktorkata vcera me pregleda od grloto e se ne e na plukja
    E sega jas sum inace paničar golem pokaceni ddimeri imav i ast i alt drugo sve ok ,dkotrkata mi dade terapija za dimerite rece ke se regulira ama mene me interesiraat
    iskustva

7. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    794
    Луѓе кашлам од вчера суво многу. Ноќеска 39 тт никако да ја спуштам. Со два Парацетамолот до 38 едвај. Утрово бев на дежурна ми ставија инекција. Ама никој не те предгледуват,ни да те наслушат ни грло да види. Директно инекција.
    Вчера се тестирав со тест од аптека негативен, утрово пак се тестирав негативен. Што да правам со кашлањево, неподносливо е веќе незнам што да правам.

8. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Личи и на грип ова.
    Кашлање: Свари лушпи од кромид, исцеди ги и испиј ја водата малку можеш мед да ставиш.
    Или прегорен шеќер.
    Ова со кромидот ептен ми помогна со кашлица.

На ladymici и mal.ecka им се допаѓа ова.
  9. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    4.744
    Лушпи од 1кг кромид се мијат и се варат во 1л вода на тивко се додека водата не испари на пола. Потоа се процедува и се чека течноста да се излади па се меша со готов боров сируп. (купен од Берово).
    Овој сируп помага за кашлица и бронхит, се пие 2-3 ракииски чашки во текот на денот. Го пиев кога имав Ковид.

На ladymici му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Дечки ова не е шала, иако не верував дека може толку последици да има...денес 12ти ден, ненормални главоболки имам, омалаксана, вртоглавици, вкус/мирис немам нула. Секој ден ме боли глава инаку ретко кога ме болела пред ковид. Тт имав само 2 дена со треска и грбот 2 3 дена ме болеше, ама се останато ме потиштува немам сила за ништо. Имам две бебиња + ги дојам и некако немам баш простор за луксуз наречен одмор :( знам дека има многу полоши случаеви, баш ми е жал сега сфаќам низ што све се поминува...

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148

12. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148
    Мене ми е 11 ден од ПЦР а 13 од прв симптом.На 5ти јан.добив поз.тест.Имав болки во тело, темп.37.5 а на 7миот ден ми беше мн.лошо и темп.дигнав пак 37.5до 38' цела ноќ и на 8ми от ден имав.Мирис и вкус изгубив на 2 ден од пцр, одма и тоа.Вкусот полека ми се враќа не целосно а мирисот воопшто го немам.Крвнс сликс правев на денот нс ПЦР, и после на 7мот ден и Д димери проверив во Биотек од <500 , мене ми беа 756.Железото 4 ми беше.На ренген плуќата стакло а на скушалки десно доле хрчи.Се убивам од кашлање наутро со мн.мн.секрет.Сега во четврток на 20ти јан. ќе правам пак крвна слика до Д димери.Пијам Бета глукан, Изопринозин, СерВит Д3 4000 Fe na Solgar и Вит Ц 1000 Провен,Цинк, Магнезиум, Б Вит. И пијам Serrapeptase за намалување и отстранување на слуз во дишните патишта, Панцеф почнав од 8 ден зашто тогаш ми се влоши со темп.Носот го испирам со Солена вода, сол морска растборема во вода и шмркам. ТЕЧНОСТИ МНОГУ.Првите денови апетит многу имав, сега ич све на сила. Колку дена сме заразни да ми каже некој, дома се ок сите.Сакам да ги гишнам децата...

13. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148
    Исто од 5ти јан.немам мирис, и вкус.2 дози фајзер...и Ковид.

14. mama*rose

mama*rose Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2018
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    1.002
    8ми ден од симптом и 3ти од позитивен пцр и далеку сум подобра од колку што бев првите 4 дена температура омалаксаност апетит нула и буквално секое ковче ме болеше после 4тиот ден затнат нос кашлица изгубен вкус и мирис но одиме кон подобрување апетит полека ми се враќа кашлицата ја има ама не е толку изразена треба да се оди да се провери крвна слика црп и д димери тоа утре по дома сите сме фатени ама сите различно го поминуваме меѓутоа јас најлошо имам син 3 години и моја лепенка е се трудев на почетокот да се изолирам од него но некако слабо идеше барем кога бев до температура спиеше со татко му сега веќе спие со мене и морам да кажам дека Господ ми го чува најлесни симптоми има весел е цело време а тоа ми е најбитно но морам да напоменам дека цело време сум со маска и спијам со маска малку е тешко ама ќе помине
    Со лесно нека поминува кај сите:hug:

15. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.225
    Допаѓања:
    11.251
    Оф се избезумив од сабајле. Татко ми позитивен на брз тест, еве и баба ми синоќа пријавила симптоми грлоболка, ноќеска се препотила. Мајка ми добра сега за сега. Јас имав контакт со сите ама прележав пред два месеци. Баба ми е вакцинирана со три дози... Имам простор да паничам за неа?
    Татко ми е со две ама еве гледам океј се држи пу пу да не чуе ѓавол...

16. Terramr

Terramr Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    21
    Luge da ve prasam jas bolna od minatata nedela sum grlo nos rastecen,sega veke mi pomina samo grloto me zari,majkami se testirase dva pati negativna imala virus nekoj ama ne ovoj e sega tetkami se testirala ona e pozitivna ja pratile da pravi test poosto pravese brzi od apteka dali ke morame i nie da sedime so nea 10 deka doma i dali proveruva nekoj uopste dali sedis ??

17. SarChee

SarChee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2013
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    368
    Ве молам за совет.Со симптоми сум од понеделникот минатата недела а со позитивен тест од петокот.Од средата заради црвено грло пијам цефалексин бидеќи сум и бремена.Овие два дена премногу ме боли кај синусите,челото,очите,надолу накај носот и како ептен ладен воздух да вдишувам имам чувство.Од вчера почнав делумно да го губам вкусот и мирисот.Нон стоп држам топла јадра сол на челово ама не ми е од голема помош.Дали некој од вас има ваква болка?

18. Marija2007

Marija2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2009
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    678
    Zdravo na site :)
    Bremena sum 5ti mesec, nekolku dena imav slaba glabobolka, zatnat nos i malku bolki vo kicmata i nozete:)
    Denes napraviv brz test i izleze pozitiven. Dobro se cuvstvuvam, kako mala nastinka mi e.
    Me interesira dali ima nekoja pozitivna trudnica na forumov da mi kaze kako pominuva? Bidejki nema termin za testiranje, vednas se izolirav i ja iskontaktirav maticnata. Standard vitaminska terapija, supi, tecnosti, kapki za zatnat nos...

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    3.854
    Здраво, дали на некој по прележување му се случува да осеќа доста замор, блага вртоглавица од време на време, и задишување при правење на доста полесни физички активности. Исто пречесто имам зуење во ушите. Не се чувствував вака пред короната. Мислев да не ми е нешто со железото поврзано бидејќи како помала бев слабокрвна и често при станување ми се темнеше и вртеше но направив крвна слика и се е во нормални граници.

На Ivaaaaaa92 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  20. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    2.397
    Доколку си бил во близок контакт со позитивно лице (без маска, околу 1 час) дали има шанса да не се заразиш? Се сомневам, но сепак да прашам... Кога е најдобро да направам брз тест?

Вакцинирана сум и имам прележано пред една година.