Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Искуства со коронавирусот – симптоми, лекување, совети од прва рака

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Cosmi, 13 ноември 2020.

1. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    vo avgust delta,sega so omikron sum da

На mal.ecka и Milkiway им се допаѓа ова.
  2. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.976
    Допаѓања:
    26.359
    Auu, brzo be. Bez grizi, lesno ke projdes

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    mnogu brzo ,se nadevam na dobro da

4. Slatkish255

Slatkish255 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    786
    Има ли некој да ми даде совет за болки во синуси?
    Никогаш не ме болеле вака синусите, буквално очите ми паѓаат и синусите и главата многу ме болат.

Од симптоми, болки во телото, затнат нос и кашлам, грло не ме боли.

5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.259
    Допаѓања:
    18.374
    Апчиња серапептазе

6. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Здраво. Во Средата пројавив симптоми и направив тест позитивен. ЦРП ипитав 26 и матичната ми даде панцеф да пијам. Дали некој со волкаво ЦРП поминал без антибиотци или неизбежни се? Имам болки во грлото и на моменти исфрлам секрет

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.560
    Допаѓања:
    201.706
    Јас со 20ка црп не пиев антибиотик, татко ми со црп 40 исто помина без антибиотик, само со витамини. Ама и двајцата немавме којзнае какви симптоми, татко ми беше еден ден со покачена температура, имаше и главоболка, омалаксаност и изгуби мирис, а јас немав тт, само затнат нос и изгубен мирис.
    Матичните често даваат антибиотици превентивно. На татко ми му препорачаа Сумамед, ама докторот од ковид центарот што го водеше му рече да не пие, па не го зеде Сумамедот.

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.233
    Допаѓања:
    11.280
    Маж ми со 14 ЦРП му дадоа две дози сумамед да пие. Не знам зошто до толку... Ги испи и кога оздрсве, испита крв и сѐ беше океј.
    Татко ми со првично 22 ЦРП му препишаа Панцеф ама не му вршеше работа, не знам зошто, па на второто испитување крв покажа ЦРП 320 (не симнуваше температура и сега е хоспитализиран) сега во инфузија двапати дневно му ставаат и Лендамицин и Клиндамицин и повторно не покажува никаков резултат и оваа комбинација на антибиотици. Не знаеме што е работава зошто не може да се потрефи антибиотикот.. Човекот пропаѓа. Ако има некој искуство, утеха, мислење да сподели?

9. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Колку температура имаше татко ти? Нели пробуваше да ја симне со бруфен? Јас имав два ипол дена и до 39,5 идеше по два парацетамола не симнуваше, а со бруфен се симна

10. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.233
    Допаѓања:
    11.280
    Толку му беше и него ама него веќе 6 дена некаде го држи, а почна со минимална 37.1/2/3. Од брза помош му рекоа да пие парацетамол на 4 часа, ама измеѓу тие 4 тој пак качуваше и малаксуваше. После му рекоа пиј по два парацетамола наеднаш.. Не покажуваше знаци на подобро. Почна да оди во дневна болница на инфузија, така почна да паѓа, си дојде еднаш 36.8, ама за кратко пак качуваше. Поради таа температура што држи долго и што не паѓа решија да му направат уште една крвна слика и видоа дека црп за два дена од 20 се качило на 320. И плус наод на плуќа.. Се изрази докторката "како во одминување..."
    Сега е хоспитализиран трет ден, ни димери мрднале надолу, ни црп и покрај инфузиите, ни температура... Сатурација околу 93-94 сега за сега....
    Не знам не знам.... Ваљда црпто ја прави температурата прво треба него да го лечат. Не сум паметна веќе.

А за ибупрофен не е спомнал ниеден доктор мислам....

11. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Црп е само показател на воспаление во организмот т.е дека некаде има жариште, кога ќе се излечи инфекцијата ќе падне и тоа ама не оди за 2- 3 дена, линдацинот треба да помогне.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    Od denes so jaka suva kaslica,a vcera i mala temperatura i golema omalaksanost,a maliot veke e dobar.Zemam med so limonov sok ,gumbir i kurkuma vo prav i propolis kapki za kaslicava,drugo neznam sto,ako imate ideja sto bi pomognalo ve zamoluvam da mi pisete

13. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    tuka nas nisto ne ni ispituvaat,taka da ne ni znaeme kolkavo ni e crp i drugite parametri,osven vitamini i paracetamol ne davaat osven kaj nekogo na kogo sumjaat deka siminja na gradi ili veke ima simnato

14. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    До колку дена после контакт се јавуваат симптоми?
    Понеделникот бев во контакт со позитивен, уште немам никаков симптом. Дали може допрва да се јават симптоми или безбедна сум?

15. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    140
    Мене аптекарката ми кажа по 1

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mama*rose

mama*rose Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2018
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    1.002
    Здраво 10ти ден од позитивен пцр а веќе 3ти ден како ми доцни дали има врска со ковидот бидејќи не верувам дека е бременост

17. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Мене многу ме освежува свежо цеден сок од лимони, портокали, мандарини и клиника. Исто подобро ми е и од јогуртот.
    Јадам по 2-3лажици на ден мед измешан со лешници, семки од тиква, сончоглед сецкани суви овошја, брусница, смоква, урми, кајсии, суво грозје.
    Немам баш апетит, ама овие работи ми помагаат.
    Со лесно.

На TeddyGrey, Nena Jovanova и mal.ecka им се допаѓа ова.
  18. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    Ti blagodaram,ovoj pat nz sto mi e,dali mn vitamini vnesuvam i svezo cedeni sokovi i jadam mn poveke nego vo normala

На Saraa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Не барајте совети тука на форум дали да пиете антибиотик или не, сепак матичните знаат повеќе за вашата општа здравствена состојба, хронични заболувања, склоност кон некои заболувања итн.
    Мене кога би ми препорчле антибиотик би го испила, ако знам да се лечам сама не би одел на лекар, иако понекогаш знаат да препишат антибиотик непотребно.

На simoncelicius, mace89 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  20. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    saturacija merite li?jas redovno ,mi se dvizi od 95-99