Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Искуства со коронавирусот – симптоми, лекување, совети од прва рака

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Cosmi, 13 ноември 2020.

1. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    671
    И мене ми е 99. На моменти осеќам дека губам здив ама не знам дали навистина или психа... Страв ми е..

2. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Дали после завршена терапија за ковид, антибиотици, витамини и клексани кај некој се појавило проблем со опстипација? Татко ми многу западна психички, и сега се појави тој проблем, веќе незнам дали да мислиме дека е последица на вирусот, или од неговата психа, и сега му се појави проблем со мокрење и празнењето на цревата. Му ставија клизма и од понеделник ќе прави испитувања на црева и желудник. Незнам дали е тоа возможно сега да се појави како временска состојба после прележан вирус, дали е од тоа што тој малку се храни од грижи, или пак сега недај Боже е изникнал некој гастро проблем... Втирен е во тоа што неможе да ги испразни цревата, има тежина од тоа, и мислам дека психички ја прави ситуацијата уште потешка.

3. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Да се пријавам во група позитивни. Денес приметив дека го губам осетот за мирис. Нормално, веднаш на најлошото ми отиде паметот па веднаш издејствував да се тестирам во Синлаб. Испаднав позитивна. Најмногу стравувам за моите дома. Имам постари родители и двајцата без коморбидитети но и двајцата пушачи. Се надевам само дека Господ ќе ги чува. Денес цел ден откако приметив сум со маска и изолирана во соба. Витамини пијат од почеток на пандемија на мое големо инсистирање.

Друг симптом освен овој немам. На работа постојано мериме температура и сатурација и се ми беше и ми е до ден денес нормално. Е сега има еден момент. Минатата недела осеќав болка во грлото, онака како кога ќе се напиеш ладна вода и ти реагира грлото. Ми се растече и затна нос ама функционирав нормално. Тоа траеше некои 3-4 дена и со чаеви, лимонади и витамини ми помина. Е сега се прашувам - дали е можно да сум ја имала коронава порано односно уште тогаш кога ме мачело грлото? Моите засега се добри така што тоа ме теши дека можеби и не била стара коронава туку се се случило во овие ден два сега. Од друга страна, нели губење на мирис е меѓу подоцнежните симптоми?

Бидејќи е прилично касно не успеав да стапам во контакт со матичната да ми даде понатамошни инструкции ама се надевам веќе утре дека ќе се случи и тоа. Држете палци да помине се во најдобар ред и да ги одмине моите.

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.479
    Допаѓања:
    76.644
    Абе не се нормални некои матични. На мајка ми пред 3 недели и даде нејзината за воспаление на уво зинат. Пред 15 дена и почнаа симптоми за ковид, па матичната даде амоксиклав зашто многу црвено грло имаше. После амоксиклавот, не беше сеуште добра па беа и на инфективна и и дадоа таму 6х Сумамед и вчера го испи последното. После 15 дена сега е веќе подобро, а матичната вчера со цел памет и дала ПАНЦЕФ! 5ТИ АНТИБИОТИК! Каков антибиотик викам, крај нема веќе да пиеш. Денес беа на контрола во 8ми Септ, готови беа резултатите и од компјутер, кажаа зашто правеле после рентгенот компјутер (сумљале на тумор но да не не плашеле), но нема ништо такво фала богу, пневмонија е, задебелни жлезди и нз што. Да продолжи само со инхалации и клексаните и во пон се пак ке и проверат. Вака е подобро, подобро се чувствува, не кашлала денеска, само ептен малку... Се надевам најлошото помина:sweat:

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.479
    Допаѓања:
    76.644
    Матичната вчера на мајка ми и препишала Панцеф. После испиен зинат, амоксиклав и две дози Сумамед. Нормално не купивме, беа денес со сестра ми во 8ми Септ и таму рекоа толку од антибиотици. А на сестра ми матичната не и препиша антибиотик пример, а и она 2,3 недели беше болна со сите можни симптоми, само што не разви пневмонија..

6. sunmoonstars

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Daj Boze da ne se zarazat I tie, neka se izoliraat od tebe I mnogu vitamini. Nema nekoe konkretno pravilo toa, no eve Edna pozitiva od nasite 2 slucai, svekorot se zarazi, svekrvata od najrizicna grupa: dijabet, kardiovaskularni problemi, stentovi, prekumerna tezina, ne se zarazi. Isto I tatko mi se zarzi, so simptomi, majka mi ne se zarazi od nego, a postari se. Pravilo nema, no neka se cuvat, pijat vitamini, higiena I Gospod da gi cuva, stiskame palci, a na tebe pobrzo da ti pomine, I so lesno.

На Arja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.237
    Допаѓања:
    89.133
    Амоксиклавот џабе го пиела.
    А како е ?
    Подобро е?
    Едит:прочитав погоре.
    Од инфективна имате две дози сумамед,матичната лутала претходно.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.479
    Допаѓања:
    76.644
    Матичната и димерите рече добри се, а не беа... До вчера кашлаше, пак уште еднаш исплука крв малку, а денес не кашлала (до вчера кашлаше многу, едвај зборуваше). А апетит има, температура нема, не е веќе така омалаксана како што беше. Подобро е каде каде. Па се надевам дека нема да се влошува пак... Ми е страв дека има наод на плуќа, ама па Сумамедот има продолжено дејство, па ваљда е заштитена..

На mal.ecka и Cosmi им се допаѓа ова.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.237
    Допаѓања:
    89.133
    Поминала кризата веќе.
    Постепено ќе поминува и пневмонијата,сака време.
    Топло нека пие, ништо ладно.

10. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Фала ти! Дај боже сите си лесно да ги поминеме!

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.479
    Допаѓања:
    76.644
    Осип и црвенило на гради и на плуќа од што може да бидат? 16тина дена од симптомите, со пневмонија беше мајка ми, пишував уназад да не повторувам...

12. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148
    Antitela koj den se proveruvaat i koja bi bila vrednosta dokolku gi imas?

На MAJA BITOLA му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Колку пари е тестирање во Филип Втори?

14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.771
    EFD5C9B0-1EB5-41E2-9A58-EA21936E593B.jpeg
    Обично препорачуваат еден месец од првите симптоми.
    Вредноста на IgG т.е антитела би требало да е различна кај секој.

15. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.493
    зависи од состојбата ама муабетот ми е што многу често нема потреба од таа дупла доза, даваат од што не се обучени демек ако е појака терапијата подобро. Милион видеа и интервјуа имам гледано каде најголемата грешка на лекарите е што даваат јаки антибиотици а со тоа повеќе прават штета одколку корист. Поготово ако треба да е дозата удвоена

16. sunmoonstars

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    На фб страната на Филип Втори Струмица, прочитав дека тестовите (оние кои се зема брис) се 3250 ден, а оние брзите преку крв незнам, но тие се сигурно поевтини.

На Принцезичка1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    5.863
    Neka pie probiotski zelen jogurt od Bucen kozjak.super e koga imate opstipacija.jas go kupuvam od zito..

На sunmoonstars му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Rainbow_baby

Rainbow_baby Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    Да си прашам и тука, ептен рана бременост, а искуство со корона имала ли некоја феминка?

19. choko

choko Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    90
    Едно глупо прашање, човек што во моментов има антитела(испитуваше), дали има шанси пак да заболи сега во моментов?

20. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.115
    Допаѓања:
    27.018
    Не

На choko му/ѝ се допаѓа ова.