Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Искуства со коронавирусот – симптоми, лекување, совети од прва рака

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Cosmi, 13 ноември 2020.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.935
    Допаѓања:
    26.205
    Грип сте фатиле, ако се сите нег на тест. Околу 1 недела трае.

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hotwife

Hotwife Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.051
    Тестот препорачливо е да се прави барем по третиот ден од симптомите, не порано, бидејќи големи се шансите дека ќе испадне негативен.

Многу луѓе кои прележаа пред година и повеќе сега повторно се заразија со омикрон. Паметно би било да го повторите тестот.

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.935
    Допаѓања:
    26.205
    Нема врска, кај некој ќе покаже позитивен тест од сите кои направиле. Маж ми направи со 0 симптоми само за да знаеме дали има поента да седам дома со маска, и излезе позитивен на обичен тест од аптека.

Грипот дава исти симптоми. Знам, имавме грип во декември, сеа сме со ковид

4. Hotwife

Hotwife Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.051
    Не може да покаже позитивен туку така бидејќи му текнало да покаже позитивен, доколку го нема вирисот во организмот и примерокот кој е земен за тестирање..
    Тоа што немал симптоми значи дека асимптоматски ја поминувал инфекцијата, не значи дека бил негативен.

5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.935
    Допаѓања:
    26.205
    Да де, го има вирусот и покажал позитивен тест на ден кога немал ниеден симптом. По 3 дена има еден единствен симптом, течење нос само зошто пред кратко време прими бустер.

Ако колегите на девојчето погоре се тестирани и сите се негативни, немаат ковид. Ако е ковид, од сите тие луѓе бар кај еден ќе има позитивен тест без разлика на кој ден е земен тестот

6. Hotwife

Hotwife Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.051
    Нема логика ова. Сум била и јас во контакт со заразени на работа па не се разболев. И обратно, кога јас прележав минатиот месец, не заразив никого на работа. Тестот е секогаш поверодостоен резултат од човечки претпоставки.

7. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.935
    Допаѓања:
    26.205
    Оф леле. Ај прочитај пак. Која човечка претпоставка е кога им викам дека е точен тестот негативен дека излегол?

8. Hotwife

Hotwife Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.051
    Рече излегол позитивен на обичен тест од аптека, те сфатив во смисла „излезе позитивен на тест, а немаше симптоми, не е точен тестот" :)

9. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.498
    Јас позитивна по втор пат. Крвна слика кога требаше да се направи, матичната вика 5 ти ден?

10. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    12.614
    На татко ми му направија крвна слика одма следниот ден кога испадна позитивен, па пак после 5 дена и уште еднаш дента кога излезе од изолација..

На pilenka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.886
    Ноември прележавме јас, сопругот и малиот. Сега дома имаме 3-ца позитивни. Не можеме веќе да се изолираме. Првите двајца беа позитивни и се изолираа уште минатата недела ама со 3-тиот постојано бевме во контакт бидејќи на 2 брзи теста беше негативно, а еве денес позитивно. Матичниот вели скоро сме прележани , не би требало да развиеме симптоми. Но не е сигурен дали можеме да бидеме преносители..

12. bluepancakes

bluepancakes Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    35
    Девојки help
    Како да се смири и спречи суво кашлање,некој сируп или природен лек,било што што ви помогнало или на некој ваш близок

13. Mia 21

Mia 21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    122
    Снимив плуќа на 7ми ден ковид, добро е нема ништо. Да не направив рано или таман е? Многу ми беше страв, зошто пред 3 недели имав наод.Уште димери да проверам задутре.
    Втор пат позитивна, многу полесно од лани. Главоболка и гребење на грло 2 часа без прекин вториот ден. Инаку омалаксаност, премногу ми се спие цело време. Само на витамини, мед, цедени сокови, здрава храна и аспирин сум. Седиментација 50, црп 14 и железото за два дена ми падна многу.

14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.987
    Допаѓања:
    12.685
    Добро луѓе може ли да се разликува настинка од корона? Пред некој ден мала температура, и сега фатен глас. Тест не сум правела. Веќе неколку дена сум со малку зарипнат глас, не знам ни дали сега тест би покажал дали се работи за ковид. Што би ми советувале да направам ако имам сомнеж? Да снимам понатаму бели дробови да знам на што сум или? Инаку имам примено две вакцини.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  15. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.886
    Дома имаме веќе 4-ца позитивни. Се жалеа на многу болно грло и омалаксаност. Сите се со зарипнат глас. Минатата недела јатрвата се пожали на треска и малаксаност. Веднаш излезе позитивна. Другите дури вчера и денеска на тестот се позитивни.

16. unlucky

unlucky Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    80
    Здраво, ме интересира како функционира излегувањето да направиш крвна слика и преглед на доктор кога си во изолација?

17. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    Се јавуваш во полиција и најавуваш во кое време и каде ќе одиш, ти земаат податоци и толку.

Ова е за да не те пријави некој поради прекршување на изолација и да не добиеш казна,не дека ќе те проверуваат дали си таму отишла.

На unlucky му/ѝ се допаѓа ова.
  18. unlucky

unlucky Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    80
    Ти благодарам многу на брзиот одговор

На темјанушка му/ѝ се допаѓа ова.
  19. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.935
    Допаѓања:
    26.205
    Луѓе не снимајте плуќа за џабе сите.
    Се снима плуќа по индикација. Ако ве слушнат на слушалка дека има наод, ако имате хронична болест, ако к.слика укажува на воспаление на плуќа... не треба сите да се снимате, не се оптоварувајте ако немате ништо.

На mal.ecka, темјанушка, pilenka и 3 други им се допаѓа ова.
  20. martina4

martina4 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    198
    За тие што ќе направат пневмонија од корона сакам да споделам дека гускина маст е многу ефикасно за чистење на плуќата, Проверено.

На Mia 21 му/ѝ се допаѓа ова.