Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Искуства со коронавирусот – симптоми, лекување, совети од прва рака

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Cosmi, 13 ноември 2020.

1. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.501
    Допаѓања:
    39.116
    Зависи од резултатите од скринингот кој моментално се спроведува за стекнат имунитет на населението.

2. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Ve molam za iakustvo so lekot Favira protiv Omikron varijantata, se raboti za pacient na 65 god vozrast so skoro prezivean blag mozocen udar i so prethodna istorija na mozocni udari

3. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Моите го земаа. Двајцата со историја на болести, многу лесно го поминаа. Вакцинирани со 2 дози фајзер.
    Заедно со тоа Висуид прашок 2 на ден за имунитет барај во аптека. И со матичниот видете за аспирин дали ќе треба.
    Важно е да се почне ептен на време со фавирата

На Blondie715 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.870
    Допаѓања:
    6.957
    Дечки ме префати и мене од мајка ми и татко ми. Највероватно омикрон, прво развијаа симптоми минатиов четврток ама не беа дома. Во понеделникот се тестираше мајка ми со брз тест и испадна позитивна. Прв пат се сретнавме во неделата. До вчера вечер немав никакви симптоми, се океј сношти во текот на спиењето осетив студ и како пресечени нозете и болка во глава и во врат и чуствувам жештина на лице. Мерив температура 37.9 се напив аналгин, парацетамол и аскорвита мсм дека беа витамините. Ме фаќа паника да не ми се влоши состојбата имам само 20год.. Утре ќе одам на лекар. Како го поминавте вие?

5. Ljepadevojcica♡

Ljepadevojcica♡ Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2021
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    33
    Zdravo devojki.. nemozev da najdam konkretna tema za moeto prasanje pa se nadevam deka nekoj od vas ke mi pomogne.
    Se raboti za mojot dedo 76 godini koj posledniot mesec ne e dobar. Ima temperatura 38, napraveni testovi za korona no postojano negativen, snimana plukja gradi se e vo red, krvna slika super krv pojaka i od mojata... no covekot nemoze nema sila samo saka da lezi i da spie .. ne jade nisto nema apetit, pija lekarstva no nikako da se nakreni.. temperatura eve vejke 2 nedeli kako nemase no denes povtorno pokaci.. odnesen na bolnica mu stavaat sistem se nakreva no kratko trae.. dali mozebi znaete nekakov priroden lek ili bilo sto drugo ..ve molam

6. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    471
    Направете пнеумослајд, некаде има жариште

7. Ljepadevojcica♡

Се зачлени на:
    2 декември 2021
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    33
    Kade moze toa da se napravi ...

8. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.078
    На микробиологија преку крв, со термини е, ама има постојано термини

9. Ljepadevojcica♡

Се зачлени на:
    2 декември 2021
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    33
    Vi blagodaram mnogu

10. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.305
    Мене ме држеше 10 дена. Болка у кичма,болка у тело, нос ми се растече синуси затнати и кашлав. Темп имав некои два-три дена .Пиев тајлол хот, витамини они стандард ц,д , цинк. Супи, сокови , чаеви што повеќе течности и одмарање. Не мисли одма на најлошо, и јас бев испашена ( и мајка ми ја заразив) но добро поминавме.
    Другарка исто два дена темп имаше омалаксана за 10 дена и помина. Чувајте се.

На quattro му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tashy

Tashy Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    24
    Дечки имав омикрон вчера излегов негативна, првите денови само грлото многу ме болеше подоцна ништо, еве сега моментално чуствувам многу одвратно гребење во грлото дури ме гуши, премногу кашлам и не можам убаво да се искашлам и носот ми е затнат. Користам спреј и капки ништо не помага. Искуство некој?

12. Mommyysk

Mommyysk Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2021
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    169
    Јас прележав о микрон, цело тело ме болеше, поспана бев, како настинка само првиот ден, после почна се подобро и подобро. Со лесно да поминеш.

13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.934
    Допаѓања:
    26.188
    Не паничи, нема да ти се влоши, ќе помине за неколку дена. Пиј многу течности .

14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.544
    Допаѓања:
    106.244
    Јас сакам нешто да ве прашам. На 4ти февруари ќерка ми излезе позитивна на корона , се помина во најдобар ред. Од понеделникот сега што помина ми се појави секрет , некоја не многу голема болка во грло, два дена имав некоја слаба температура ама ок пиев парацетамол често и се смири, па ми се засипна гласот , е денес приметувам дека немам вкус на тоа што јадам/пијам , значи мирис имам ама вкус ништо. Да кажам дека два пати правев тест завчера и во понеделникот и негативен испадна. Не знам дали корона е ова , можно ли е од ќерка ми на мене да се пренело по толку денови...или е обичен грип , бев рапид тест ми правеа и ништо не покажа.. збунета сум :D

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Пцр направи. Грип нема симптом губење на вкус.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Чим немаш вкус, голема е можноста корона да ти е. И јас двапати речиси само со такви симптоми на губење мирис и вкус ја прележав, да не беше тоа типичен симптом за корона немаше ни да помислам дека корона е уопште.

На senjorita-v и koritsaki им се допаѓа ова.
  17. choko

choko Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    90
    Пред 2 нед бев позитивна, колкави се шансите за реинфекција?:^)

18. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.870
    Допаѓања:
    6.957
    @Hisha @KuklickaSk @Mommyysk Ви благодарам!
    Вчера вечер кренав до 39.3, испив 2 парацетамоли и разладување и никако не сакаше да спадни. Отидов во брза помош на инекција, после 5-6 саати спадна на 38.5. Денеска цела ден мие од 36.7 до 36.9 и како ништо да не ми било, ама матичната сама ми рече дека кај младите ова било нормално и за еден ден до два дена се стабилизира и не ми даде ништо ниту ме упати да испитам крв а и не ми измери сатурација, ми даде само витамини. Сношти се испаничив бидеќи никако не спаѓаше а главата ме болеше многу и прстите т.е ноктите ми беа модри. Фала ви уште еднаш!

На Mommyysk и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  19. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.934
    Допаѓања:
    26.188
    Толку, ти помина. Немаш потреба ни од мерење сатурација, ни од ренгени. Направи крвна слика и тоа е. Завршњна приказна

На mimiiiii и quattro им се допаѓа ова.
  20. Mommyysk

Mommyysk Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2021
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    169
    Истово го имав, алу моментот со главоболка ау, ми идеше глава во зид да треснам. Полека полека и темп ќе ти падне скроз... :hug: