Искуства со коронавирусот – симптоми, лекување, совети од прва рака

Discussion in 'Коронавирус' started by Cosmi, Nov 13, 2020.

1. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Другарка пред некои 45 минути се тестираше во Биотек, завчера вечерта пројави симптоми, печење на плуќата, наредното утро се закашлала неколку пати и осетила тежина на плуќата, качи минимална температура и матичната ја прати крвна слика да направи. ЦРП-то и беше 0,5 а според другите вредности матичната заклучила дека се работи за бактерија. Она се разболува еднаш годишно ама секогаш ја мава на плуќа. Но, денес се тестираше зошто и побарале од работа. Е сега, ме интересира за колку време даваат резултати од Биотек, и рекле денес ама отприлика за колку часа, и дали би биле веродостојни за толку кратко време?

Малку ми е страв и мене зошто завчера се видов со неа, ама јас немам симптоми и не знам што да правам... А инаку, вчера она почна Амоксиклав и Тајлол Хот пиеше и до крајот на денот се оправи, одма и се симна температурата, денес вели дека се чувствува ок.

2. Sanniii

Sanniii Популарен член

До крајов на денов би требало да има резултат, најдоцна утре сабајле.

blueeparadise likes this.
  3. Heleny

Heleny Популарен член

Колку време по прв симптом можеш да заразуваш други? Во смисла, кога ќе излезам од изолација дали може без грижа на совест да се сретнам со друг без да го заразам?

4. Sanniii

Sanniii Популарен член

Според тоа што имам слушнато, првите 10 дена од заразата си вирулентен односно можеш да го пренесуваш вирусот, потоа не. Сепак јас од претпразливост мислам дека месец после заразата константно носев маска со личности кои го немаа прележано.

mal.ecka and Heleny like this.
  5. Heleny

Heleny Популарен член

И јас мислам дека од страв не би извадила ни во контакт со прележани. Со оглед на тоа дека мене носење маска и среќавање исклучиво на отворено не ме спасија... еве уште не разбирам од каде се заразив:|

Antolinaa and mal.ecka like this.
  6. Sanniii

Sanniii Популарен член

I fell you. Постојано со маска и јас и сите блиски. Дезинфицирање на секој допир на предмет, рацете како турпија ми беа мислам. :| Меѓутоа мислам дека доволно е 15 мин. да се најдеш во просторија со заразен, па и да носите и двајцата маски и ќе ве реши. Можеби грешам, но тоа ми е единствено објаснување за тоа како се заразив.

Heleny likes this.
  7. AraZaho

AraZaho Активен член

Zdravo decki nova sum na forumov imam edno prasanje... dali nekoj od vas se soocil so golema gorcina vo grloto i cusvo na topol vozduh pri dosenje za vreme na korona infekcija ? Vi blagodaram na vasite odgovori!

8. NewMama

NewMama Истакнат член

Ако личноста нема никој да и испазари ,дали има некаков кризен штаб во скопје или некој што помага да оди по намирници ??

9. An-na

An-na Форумски идол

Црвен крст евентуално да прашате. А има и маркети кои носат до дома т.е скоро сите поголемиве имаат достава до дома.

dromka likes this.
  10. Little girl

Little girl Истакнат член

Здраво. Јас пред два три дена, осетив затнат нос, но си имав мирис до вчера. Утринава приметив дека не осеќам мирис и веднаш закажав тестирање. После тоа правев експерименти и осеќам само мирис на чад, зборам од шпорет кога ставаме дрва што чади и кафе осеќам. За миг и парфем осетив, но едвај. Многу испаничив, дали доколку имам корона, нема воопшто ништо да осеќам, или?

11. Elisabeth

Elisabeth Популарен член

Може и делумно да ти биде изгубен осетот само, кај сите е различно. Јас три дена сум без мирис и вкус само од симптоми, и само кисело по малку осеќам друго ништо, кафето што го пијам вообичаено со шеќер сега го правам без и не осеќам разлика.

Little girl likes this.
  12. Fantasy33

Fantasy33 Популарен член

На почетокот осеќаш едвај како што кажа, само под нос ако ти е. После полека полека цел осет почнува да се губи.

Little girl likes this.
  13. NewMama

NewMama Истакнат член

Да да ,заборавивме на он лајн маркетите, прашав во кризен штаб и тие ме потсетија :D

dromka and SunnyBunny2016 like this.
  14. Mila987

Mila987 Истакнат член

Јас 8 дена сум без мирис и вкус,утрово кафето мааалку го мириснав,инаку 8 дена воопшто ништо не осеќав

Little girl likes this.
  15. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Здраво
    Дали е можно 14 тата ден од изолација да појавам симптоми. Почнав да кашлам и стегање на градниот кош и омалаксаност некоја. Температура немам, мирис, вкус имам. Крв проверив седиментацијата покачена, леукоцитите намалени друго се во ред на нормала. Или се ми е до психата

16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Може.

17. ni.na

ni.na Популарен член

Некоја мајка што доела а позитивна била? Што пиете парацетамол не ми симнува тем. Се тестирав ама контакт освен со моите што прележале последниов месец не сум имала со никој и чудно ми е...

18. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Може си била 14 дена во инкубација.

Околу доењето, нема дефинитивен став дали треба да доите со цел да се створи имунитет кај бебето.

Оставено е на ваша лична волја и одговорност за жал.

dromka and mal.ecka like this.
  19. forumce

forumce Форумски идол

Јас доев. Пиев бруфен

dromka and mal.ecka like this.
  20. ni.na

ni.na Популарен член

Па ми рекоа не се давал при корона не ти кажале такво нешто?