Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Искуства со коронавирусот – симптоми, лекување, совети од прва рака

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Cosmi, 13 ноември 2020.

1. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.708
    Допаѓања:
    6.645
    Другарка пред некои 45 минути се тестираше во Биотек, завчера вечерта пројави симптоми, печење на плуќата, наредното утро се закашлала неколку пати и осетила тежина на плуќата, качи минимална температура и матичната ја прати крвна слика да направи. ЦРП-то и беше 0,5 а според другите вредности матичната заклучила дека се работи за бактерија. Она се разболува еднаш годишно ама секогаш ја мава на плуќа. Но, денес се тестираше зошто и побарале од работа. Е сега, ме интересира за колку време даваат резултати од Биотек, и рекле денес ама отприлика за колку часа, и дали би биле веродостојни за толку кратко време?

Малку ми е страв и мене зошто завчера се видов со неа, ама јас немам симптоми и не знам што да правам... А инаку, вчера она почна Амоксиклав и Тајлол Хот пиеше и до крајот на денот се оправи, одма и се симна температурата, денес вели дека се чувствува ок.

2. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    3.137
    До крајов на денов би требало да има резултат, најдоцна утре сабајле.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Колку време по прв симптом можеш да заразуваш други? Во смисла, кога ќе излезам од изолација дали може без грижа на совест да се сретнам со друг без да го заразам?

4. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    3.137
    Според тоа што имам слушнато, првите 10 дена од заразата си вирулентен односно можеш да го пренесуваш вирусот, потоа не. Сепак јас од претпразливост мислам дека месец после заразата константно носев маска со личности кои го немаа прележано.

На mal.ecka и Heleny им се допаѓа ова.
  5. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    И јас мислам дека од страв не би извадила ни во контакт со прележани. Со оглед на тоа дека мене носење маска и среќавање исклучиво на отворено не ме спасија... еве уште не разбирам од каде се заразив:|

На Antolinaa и mal.ecka им се допаѓа ова.
  6. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    3.137
    I fell you. Постојано со маска и јас и сите блиски. Дезинфицирање на секој допир на предмет, рацете како турпија ми беа мислам. :| Меѓутоа мислам дека доволно е 15 мин. да се најдеш во просторија со заразен, па и да носите и двајцата маски и ќе ве реши. Можеби грешам, но тоа ми е единствено објаснување за тоа како се заразив.

На Heleny му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AraZaho

AraZaho Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    35
    Zdravo decki nova sum na forumov imam edno prasanje... dali nekoj od vas se soocil so golema gorcina vo grloto i cusvo na topol vozduh pri dosenje za vreme na korona infekcija ? Vi blagodaram na vasite odgovori!

8. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    Ако личноста нема никој да и испазари ,дали има некаков кризен штаб во скопје или некој што помага да оди по намирници ??

9. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.729
    Допаѓања:
    35.739
    Црвен крст евентуално да прашате. А има и маркети кои носат до дома т.е скоро сите поголемиве имаат достава до дома.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Little girl

Little girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    66
    Здраво. Јас пред два три дена, осетив затнат нос, но си имав мирис до вчера. Утринава приметив дека не осеќам мирис и веднаш закажав тестирање. После тоа правев експерименти и осеќам само мирис на чад, зборам од шпорет кога ставаме дрва што чади и кафе осеќам. За миг и парфем осетив, но едвај. Многу испаничив, дали доколку имам корона, нема воопшто ништо да осеќам, или?

11. Elisabeth

Elisabeth Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    1.783
    Допаѓања:
    5.259
    Може и делумно да ти биде изгубен осетот само, кај сите е различно. Јас три дена сум без мирис и вкус само од симптоми, и само кисело по малку осеќам друго ништо, кафето што го пијам вообичаено со шеќер сега го правам без и не осеќам разлика.

На Little girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Fantasy33

Fantasy33 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2019
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.026
    На почетокот осеќаш едвај како што кажа, само под нос ако ти е. После полека полека цел осет почнува да се губи.

13. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    Да да ,заборавивме на он лајн маркетите, прашав во кризен штаб и тие ме потсетија :D

На dromka и SunnyBunny2016 им се допаѓа ова.
  14. Mila987

Mila987 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2014
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    82
    Јас 8 дена сум без мирис и вкус,утрово кафето мааалку го мириснав,инаку 8 дена воопшто ништо не осеќав

15. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    175
    Здраво
    Дали е можно 14 тата ден од изолација да појавам симптоми. Почнав да кашлам и стегање на градниот кош и омалаксаност некоја. Температура немам, мирис, вкус имам. Крв проверив седиментацијата покачена, леукоцитите намалени друго се во ред на нормала. Или се ми е до психата

16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.235
    Допаѓања:
    89.122
    Може.

17. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Некоја мајка што доела а позитивна била? Што пиете парацетамол не ми симнува тем. Се тестирав ама контакт освен со моите што прележале последниов месец не сум имала со никој и чудно ми е...

18. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.467
    Може си била 14 дена во инкубација.

Околу доењето, нема дефинитивен став дали треба да доите со цел да се створи имунитет кај бебето.

Оставено е на ваша лична волја и одговорност за жал.

На dromka и mal.ecka им се допаѓа ова.
  19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Јас доев. Пиев бруфен

На dromka и mal.ecka им се допаѓа ова.
  20. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Па ми рекоа не се давал при корона не ти кажале такво нешто?