Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Искуства со коронавирусот – симптоми, лекување, совети од прва рака

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Cosmi, 13 ноември 2020.

1. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    514
    Kolku vreme imavte temperatura?

2. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    И јас имав ужасна болка во половината, грбот и колковите. Болка во грло, 2 дена блага температура, јака главоболка и вратоглавица.
    Пиев парацетамол за температурата, и витамини.
    Најсилни симптомите беа од 6тиот до 10тиот ден потоа олабавија. Мирис немав долго по завршувањето на болеста.

3. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    14.091
    2 дена.

На Didajo му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    514
    Некој кој прележал корона наскоро, како се одвива процесот на зкрепнување? 5 дена сме со температура која е до 37.5 ама никако да се спуште, примано парацетамол и витамини до сега.
    Поздрав и ве молам да споделите искуства.

5. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.941
    Допаѓања:
    4.828
    Crp kako vi e ? D dimeri ldh ast alt?

6. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    514
    Se e vo granici na normala.

7. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.941
    Допаѓања:
    4.828
    Ништо трпение ќе помине. Кај мене имаше само два дена покачена темп. Пред тоа грло и нос затнати и болки по цело тело. Пред да се подобрам изгубив мирис и вкус еве вкус полека се враќа мирис сеуште не.

8. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    514
    Pa toa gledam kaj poveketo za dva dena se simnuva temperaturata ne e visoka tocno ama tisti. Se nadevam deka vo prasanje e vreme. Edna nedela eve i kaj nas pocna so zatnat nos kako obicen nastin i temp vo toj opseg.

9. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.633
    Мој близок прележа со температура до 38.5 и тоа 12 дена, после 14 дена му се нормализира, сепак кај секого е различно.

На Didajo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Vo sabota izlegov pozitiv so kovid,od petok imammsilna glavobolka,zarnat nos pokacena temperatura iako sekoi 6 casa pijam blokmaks forte nad 39 se pokacuva. Kockite mnogu me boli celo telo,Treska isto taka od vcera imam silna bolka vo grbot i tesko disam, bev deneska mi merea saturacia 98 i gi povtoriv analizite na krvta cekam posle pladne rezultati.Imam silna bolka i na gradite i grbot mislam deka od plukjata mi e bolkata.
    Pijam terapija ; Pancev,aspriin 100, vit c 1000, vit D, blokmaks i daleron i operil.Mislam deka sekoj den stanuvam se poloso do koga vaka ne znam koga bi trebalo da vidam podobruvanje.Mnogu se plasim da ne umram imam dve mali deca im trebam.

11. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.508
    Допаѓања:
    39.153
    Прво, со помин. Нема да умреш, не смееш така да мислиш, ќе помине, повторувај си во себе дека не си прва во таква ситуација и многу пред тебе се извлекле здрави и живи.

Дали ти ја снимаа плуќата? Ако не, барај уште утре да ти ја снимаат и да те прегледаат во Ковид центар, па и инфузии да примаш.

Дали пиеш Изопринозин? Ако не, консултирај се со матичниот лекар да почнеш да пиеш. За Ивермектин веќе е касно.

Се' ќе биде во ред, сатурацијата то е супер, само оди редовно на прегледи и земај ја терапијата, тоа е најбитно.

На mal.ecka, slimy, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Ti blagodaram mnogu za zborovite,mnogu se plasam zasto nikogas ne sum bil vaka bolna,ne sum od skopje ovde vo mojot grad haus e nikoj ne te pregleduva, vo bolnica nema slobodno mesto za infuzija,za privatno nikoj ne te prima pozitivna so kovid ako si.
    Rengen mi napravija vo sabota,i togas bese dobro posle edna nedela mi rece deka kje go povtorime.
    Za sto e izoprinozin lekot?

13. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.508
    Допаѓања:
    39.153
    Аман :(
    Мора да те прегледаат, небитно колку гужва е, затоа постојат Ковид центрите, секаде е хаос. Треба и на инфузија секој ден да одиш во Ковид центарот, место мора да најдат или дома да доаѓаат да ти ставаат.

Нели во саботата испадна позитивна? Зошто одма снимање? Кога ти беа првите симптоми?
    Касно е до сабота да чекате за повторно снимање, штом не се осеќаш добро барај утре/задутре повторно да те снимаат.

Изопринозин е антивирусен лек, помага, треба да го пиеш, скоро на сите им го даваат.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SaraTrajkova

SaraTrajkova Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    22
    Zdravo, 4ti den vekje sum pozitivna i pocnav da gubam miris, osekjam i cuden vkus koga jadam... kolku vreme otprilika vi se vrati mirisot vo normala i nekoi soveti za toa?

15. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    jas od sabota sum pozitivna so kovid od deneska i sin mi 7 godini ima pokaci temperatura.pedijatar mu dade samo neofen i vit c i kapki za nos. mnogu se plasam da ne se zarazil od mene i da ne mu bide tesko kako mene?
    iskustvo nekoj so decata kako pominale?

16. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.750
    Допаѓања:
    3.596
    Јас колку што знам децата полесно го поднесуваат вирусот. Нема потреба од паники, давај му го тоа што ви кажал лекарот и следете му ја состојбата. Се ќе биде во ред. Со помин:hug:

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.083
    Допаѓања:
    77.097
    Двете деца ми испаднаа позитивни пред две недели, 5 и 9 годишна возраст. Температура 24 саати 38/3, замор и горчлив вкус два дена. Затнат нос исто имаа.
    Пијат Д3 и витамин Ц, толку.
    Нека е со помин, и не се плаши. Децата лесно го поминуваат.

На mal.ecka, slimy, KuklickaSk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    И моите две (тогаш беа 6 и пол и 2 и пол) беа со температура 2-3 дена до 38 и мрсулав нос. Како обична вироза.

19. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148
    bidi jaka ke pomine

20. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    1.632
    Кажете лек за кашлица? Мајка ми веќе недела и пол ја отепа кашлица, докторот не и препишува ништо