Мажот кога прди тој е мажиште, покажува машкост, па уште у друштво се натпреваруваат кој е помажествен, а жена кога ќе прдне е туфла. Еј животе, покварени џојстику
Мојот маж од што никако да сфати што е ред на бебе посебно за ноќно спиење дека НЕ МОЖЕ да биде во количка !!! Не измрцвари вчера по гости цел ден па и вечерта мораше дека не е надружен доволно па 10пати и се скрши сонот и ваква лоша ноќ одамна не сме имале. Смачено ми е од муабетот : дете е сегде ќе спие, не е само нашето бебе. Ми е гајле за другите,истрауматизирана сум од лоши ноќи и уплав имам кога не ми оди по план спиењево нејзино, ама на кого да објасниш. Веќе од тие негови друштва,седенки,скари преку глава. Кога ќе сфатат дека не е исто без бебе и со !!!! Најголемите мераци им ги прави на другарите нормално БЕЗ бебе што денес ќе легачат до 12, а ја нишкам бебе цела ноќ. Денес душата со цефка ќе му ја испијам, ќе го бљуцне месото од синоќа.
Излегувам со колеги од работа, на службена вечера. Останува ќерка со маж и сигурно мајка му ќе дојди ама оставам куп инструкции. За вечера, бањање, успивање. И излегувам на врата и маж во паники, се испукува со прашањето - А, повтори ми што и облекуваш на ќерка за спиење? Работава да плачам или да се смеам. Сигурно не, фустан со тул...
Леле, мене првиот месец кога се роди бебето знаеше да ми рече да дојдел некој да ја види, ама од друг град, од друга држава, од не знам каде бил дојден за да го види бебето. Абе мрш, ако е дојден за бебето нека дојде денски, навечер свекрва ми не смее да влезе в соба, не пак да покажувам бебе во време за спиење. Еднаш останавме малку подолго излезени (пола саат ама дека е скратен денот веќе се потстемни) и мене ми беше некако страв, чудно дека бебето е надвор од дома во тоа време.
Nema veze toa što e nadvor, moevo od tri dena go šetame, eve sega pet nedeli napolni i sabajlečki i navečer, pa i u 11 večer ne fatilo Ali toa idi mi dojdi mi stvarno ide na jetra, pa bez oset luge ima, okapuvaat bez gajle si sedat, bebe plače za cice oni mutavi se pravat. MM istoto mi go pravi inače, ja zatoa u šetanje udriv...
MM ide preeska dodeka se tuširav od soba, kje menuval pelena na beba, i mi vika koja strana kade odi, mu vikam probaj pa kje sfatiš Ebt inžinjerot
Definitivno zatoa i šetam navečer haha...baška odmaram taka, ako sum doma bebe se u race saka na cice i šetanje da gleda lusteri po kukja A mažive teško imaat oset za toa, sega nekako i griža na sovest ima da iskoči pa aj neka dojdat..
Да не бидам погрешно сфатена ние цел викенд не сме се прибрале,постојано сме со луѓе ама во соодветно впреме на соодветно место. Немам проблем да дремнува денски во количка ама за ноќното спиење немам компромиси и тогаш мора да се оди дома. Зашто и реметам ред и мир , а после она мене
Во право си. Ако сака некој да го виде бебето нека дојде преку ден, не навечер. Децата коа ни беа баш бебиња секогаш сме им кажувале на гостите да дојдат порано, пошто рано заспиваат и не сакам да им реметам мир за сметка на некој што утре сабајле ќе спие до 10 саато, а ние ќе станеме во 7. Фала Богу па и немаме некои такви гости што седат до касно. На темата, немам што да се испукам од маж ми, ваљда сум меѓу ретките што не се нервира од маж
Најомилениот збор на мојот сопруг УТРЕ Кога и да го замолам нешто да заврши, ми вика Утре. И така секој ден.
И за тоа има лек. Ако на пример треба да се закова нешто, и ако маж ти каже утре, одиш земаш чуканот и ќирфиите и одиш чукаш на рандом место. И одма ќе дојде, да се прави маж на куќата, на векот....
Те сфаќам тогаш зошто не му речите отворено на гостите мрш неќам навечер да ми идите? Сигурна сум дека нема да доаѓаат така
Така направив со цевките во кујна. Му викам Изгледа затнати се. Исчисти ги. Он Утре. Така ме зафркаваше 2 недели. Еден ден решив да ја преземам работата во мои раце. Ги извадив цевките баш пред да дојде од работа. Леле кога виде. Почна да се дере. Нормално, он ги намести цевките и ги исчисти.