Dojde vreme i ja da se pozalam od mm. Znaci ide na rab po 12 saati , privaten biznis imame nebitno raboti covekot turbo, pomaga po doma mie , gotvi , cisti angaziran okolu dete max ama STRASNO ZNACI STRASNO me nervira koga ke go vidam klepnat so mob vo raka i vrti tik tok. Mu zboram ne me registrira zazjapan dreme . Preeska mu go frliv mob nareden pat niz prozor ke bide . I so cigarite partal prai pepel na balkon . Isto od takt me vadi koga jade na noga na rabotna masa, pa sedni go covek zemi tanjir i ne praj troski nasegde !
Сака малку човекот тогаш да си го олади мозокот од толку работа и тогаш ти најде наглава да му се качуваш пак дури и да му го фрлаш мобилниот, дури и како јадел ти смета.
Биди задоволна што помага по дома. Нормално домот и обврските се негови колку и твои ама реално и тој има потреба да се опушти одреден период во денот. Тоа ако веќе ги завршил сите обврски е плус. Верувам многу потешко ќе ти е ако после работа само си седне пред Тв, или си легни да спие или си чепка во телефон, без останатата помош по дома. Или скроз да ги игнорира обрските, детето и тебе. Сигурно и тебе не ти е лесно ако одиш на работа и дома со дете и со сите обврски ама ако ти сакаш да одмориш верувај и него му треба малку "да се исклучи" од реалноста.
Neka se odmori, moze da gledame film primer a ne tik tok kup gluposti. Jas isto odam na rab , brkam raboti po doma i koga on ima mn rabota jas kucam ponudi i prakam taka da gratis vreme za tik tok nema
Арен е, не биди себична. Човекот не ни гледа у тик ток, мозокот му е изгасен од умор. Нема потреба од насилство, фрлање предмети, врескање. Загреови човекот
Muabetot e sleden Mm - duso ke gledame li film Jas - odi najdi da dovrsam rab i ke dojdam I si dreme dodeka ja sreduvam Jas - do kaj si najde li eve zavrsiv jas Mm - ejj cekaj da pusam cigara pa ke gledame Ova obicno se desava koga ke zaspieme bebe 2 h pred da si legneme.
Ама него може тик ток, фб или што и да е му помага да се одмори исто како што ти пример "одмараш" на Фемина форум. За споредба ние по 8 часа работиме ама во различни смени. Знаеме и со ливчиња да функционираме од типот, маж втора смена, јас наутро на работа Доаѓам дома со дете наоѓам ливче - метено е со правосмукалка, избришана прашина Додека си дојде од работа, ние кома сме заспани Јас наутро излегувам со дете оставам ливче, испазари тоа и тоа или не знам што. Ни за филмови некогаш време ни останало, ни за муабет
Грл. Еве ти пишиш на Фемина, ај да ти замери дека филм не гледате заедно. Не е фер. Така? Бараш проблем кај шо нема. Не е фер да нема право некој да се одмори ко шо сака. Башка шо скролање рилс и тик ток е начин да пуштиш мозок на пасење да одмори малку. А, према ова шо опиша - му треба и е скроз заслужено. Јас не знам после 12 сати смена, дали би можела дома обврски да бркам. И ако успеам, некој да ми замери дека скролам тик ток за да олабам? Па уште со фрлање телефон. Grow the fuck up.
Баш сакав тоа да пишам. Да замисли наместо дома да ги завршува обврските да оди по кафани и по кладилници и кога ќе се врати да ја малтретира психички и физички. Има мажи што ништо не фаќаат по дома, овој супер си е. Секој знае како му е дома, ама според пишаното ок си е човекот штом си ги завршува обврските по дома.
Сериозна си? Понекогаш мислам дека некои си бараат со боринче проблем кај што нема. Јас не дремам на тик ток немам, ама оваа недела ми беше премногу стресна од форумот не мрднав, мисли си растеретував да не мислам на проблемот. Плус и сама кажуваш се отепува од работа, дома работи и пак не чини. Остави го човекот да издиши, секој од нас има некоја работа што не опушта.
наместо да му фрлаш телефон и изиграваш очајна сопруга, викни го во спална, масажа, опуши го и од работа и од се, ваљда нема да дреме на тик ток