не се секирај тука сме разводи во последно време ми се специјализација иначе ме пресмеавте со темава ја мислев само ја се разведувам секој месец во пмс @Speechless за вц-то исто, секој пат кога треба да тргнеме негде, ја се спремам, шминкам, пеглам, дете обалакам, торба и на врата облечени двете и он влага чекај да одам до вц и 30 минути седиме облечени и го чекаме и после зошто си нерасположена?!??! не знам како може да се сите исти
Мм па не можам да го натерам да оди на доктор за било што, не сака да пие апчиња освен за нешто кога мора. Крвна слика кој знае од кога не проверил, можеби од систематски , лани кога побарав упат за мене побарав и за него, ист матичен имаме. Па демек ништо не му било, не требало да проверува крвна слика. Е за други работи кога мораше во некои ситуации, се што требало одеше и пиеше што и да му кажев јас или доктор.
Мојов не ја ни знае матичната (повозрасна докторка), ниту замената (втор братучед му е). Ако било потребно нешто за упати јас сум земала.
Мојот господин не го сфаќа сериозно поимот Здравје. На лекар оди само кога му е зорт. И многу е наивен. Дозволува да го користат.
Леле Самер, не е само твојот. Сите се такви, не сакаат на доктор да одат, мислиш од иста мајка се родени.
Море има некои што и за ситница одат, да се исечат на прст малку па одат. Е мојов не оди за ништо. Ногата му беше во лонгета и возеше за да оди да да му ја извадат (топло му било и го чешало) , му ставија нова само над глуждот и сам ја извади, не ни отиде на контрола.
Не ми е маж ама живеам со него. Са пријавам дека во три дена втор пат има дијареа и легна на мртва постела. Отвори боледување и јаде само банани. Од дијагнози сите што излегоа на гугл. Лек немало. Кука ли кука од сабајле до вечер. Пролив е, нема да се растопиш.