Аман бре, дефинитивно најзлобен народ сме, луда работа. Кај нас кога ограбија комшијата, и тоа бааги подалеку од нас живее, дојде човекот побара му дадовме сите снимки, плус и од полиција не замолија да дадеме снимки. Требало да испратиш некој од полиција, не верувам дека ќе одбијат така. Уште се чудам, да одбијат да фатат крадец, каде живееме
Каква полиција бе срц Полицијата рече Ееее види кај се закачени камерите, сигурно не се гледа накај вас, оти сме на приземје После кратко време, кај комшијата се качија преку нашата клима, значи од улица. И отишол комшијата за снимки и овој му рекол Немам ништо јас со вашата зграда, не гледам натаму. А ко ќе искочиш пред зградата ДИРЕКТНО можеш да му мавнеш на камерата
Моето ретко позитивно искуство од Македонија, кога ме нападна манијак пред 10тина години, го пријавив во полиција. Таму нормално ми кажаа дека не се надлежни да одат и да бараат камери да гледаат долга процедура било ама ако сум сакала сама да замолам. И така, брат ми и со другар низ целото мое движење, дури и пред инцидентот и за време беа да бараат камери. Има и мол ептен блиску, обезбедувањето им дозволило да погледнат без проблем, жито маркет исто се прегледале и внатрешни и надворешни камери и приватни камери каде што кажале за што се работи сите им дозволиле. Оние на нашата зграда кои што најдобро ќе го уловеа, во моментот не работеа за жал. Ама ете, јас сум позитивно изненадена дека сите сакаа да помогнат. И баш се изначудив сеа што читам дека не сакале да даат камера ко божем бубрег бараш. Бог да чува и да брани. А ова дека намерно коли гребеле..
Сигурно си осеќаат некоја сатисфакција да направат лошо на на друг. Ова со гребењето на колите од одамна ми е познато дека се случува. Пред некоја година, од колата ни беше украдена гума. И тоа паркирана пред куќа. Не дека не се купува, сигурно не е мн скапа, ама ете. Ај бар се надевам им се посреќило од гумата
Тоа што несакаат повеќето да дадат камера, е дека си имаат купено и ставено сами, без лиценцирана фирма како надлежна за тоа. Плус е против закон да снимаш нешто , што не е твоја сопственост. Комшиката кај мене , син и има ставено 2 камери, за да ја ,, чува” додека е на брод. Камерата и фаќа паркинг пред зграда, улица, дел од кај нас и куќата карши на комшиите. Е сега ако сум стока човек, можам да ја пријавам во полиција и ќе си снима само терасата нејзина.
Е тоа да Затоа реков на камерата можам да му мавнам, а не смее да снима јавен простор затоа не ги даде
Се плаши дека во полиција ако се приложат, ќе си крка казна. Бидејќи треба да си биде од лиценцирана фирма и да се приложи во полиција до каде снима камерата.
Камерите можеби не им работат и зато не ви даваат да гледате. Само за да заплаши клаени се или веројатно не снимаат, само видео имаш во живо..
Бремена со второ ,имам проблем некој со болки пред време а него го мрзи да стане во 8 да однесе дете во градинка. Да поспие до 8:40 ебени 40 мин поважни му се... Значи на боледување со мирување сум да му ебам матер... Жал ,осет нешто. Не не ,опериран ќе да е од тоа... Ове е онака шо ме изиритира најмногу инаку има уште... ехе
Ама зошто да го задавиш? Нели е полесно да го кренеш на клоци, пример? Не знам сега што изговор има- ноќна смена ли, мрза ли, ама како и да е, ако си на патолошка а он е коњ
А зашто еднаш не го оставиш дома и он да трча цел ден по него? Ти ќе си легнеш и само ќе му кажуваш што да прави и ќе си офкаш?
Не сум на патолошка прва недела ми е дома минатата ги имав болките не знам како ќе биде веќе сум 30 +6 недела ама првото е родено 37 со инкубатор со се и ми е страв едноставно. Изговор мрза ноќе седи гледа серии сабајле греотка не може да стане. Да го задавам да знам го нема Зошто оди на работа и има мајка (во заедница сме ) шо ќе трча во слободни дена и да пробам така
Ауу што прочитав дибек. Абе вие ги терате ваквите за второ дете со сила, сеедно им е или како оди тоа? Не знам ...
Само на форумов колку прочитав жени што мажите ги тепаат, па некои биле пред развод, после некое време оп бремени со второ/трето дете, знаејќи каков е мажот, дека ништо не прави по дома.