Tuka sekako ke slusnes svasta. Vo sekoj brak ima karanici , nekoj mrza da go fati i sl megutoa se dodeka e vo granici na normala nema problem. Koga ima nonstop problemi togas e loso. Eve i mm znae nekad da me iznervira ama vo meguvreme si gi brka rabotite i kako roditel i kako maz
Јас некој кога пишува тука а не во Брачни совети го гледам како "Не до тој степен проблем за личноста која пишува". Впрочем затоа и беше отворена темата. Јас не би делела совети како во соодветната тема Туку ќе ти кажам пасив агресив да си го напињаш секој ден со обврски. Така му се одмаздувам на мм ко ќе ме фатат будалите Не ме тепајте О вие пресвети
Ептен несоодветен коментар. И ова. Ептен јаки, ептен жени. Не знаете во туѓа кожа како е, ама лесно ви е вас. Вакви коментари, па и на трудна жена со хормони у плафон, браво што да кажам. Жената сакаше да и олесни...толку. Алал.
За тоа уште ќе те разведевме тука Остај дете дома да спие, спиј и ти уште ебените 40 минути, па нека се напиња тој. Јас како спанка го сфаќам, ама како жена те сфаќам и тебе. Ај ќе пораснат и они, ќе си ги воспитаме
Ама нема да се напиња ќе си отиде на работа па уште и по дете да трчам цел ден фали И јас сум спанка ама шо мора мора . Разбирам дека и 5 значат ама некој да се нервира и страда на некој начин ради мене не нема да разбреам. Ти благодарам @Viveki на разбирањето. @LiquidLuna и на тебе благодарам ако беше за така во дали да се разведам ќе пишев Ама не е дотаму ,само веројатно преплавено се осеќам со целата паника ради болките а факт е дека мажите бременоста во целост никогаш нема да ја сфатат ни па пораѓајот...
Полека малку, без нервози, мислењето беше општо, не се однесуваше на никој. Многу ми е гајле мене, кој што сака нека си прави. Ама секаде ги советувате жените што ги малтретира мажот да се разведат. Тогаш во кожа сте им?
Не се нервози во прашање, само емпатија. Нешто што тебе веројатно не ти е познато, пошто многу ти е гајле нели? Советување и дрско паметување се две различни нешта. И пошто не ми персираш, а збориш во множина, те молам не ме ставај во истиот кош со сите... Ти благодарам...ако ме разбра.
Море маж да си во ова време само, раат да си видиш. Мојот ќе стане за станување ама да праша на работа да си иди 15 минути порано нема шанси, јер не фер спрема колеги било. А спрема жена што е не фер боли га дупе. Да мкнам дете за 15 мин кај татко ми брате није фер Несакајќи и јас се испукав, ова ми е маката периодот па да си ја кажам. Ај разведете ме и мене
Моето прашање беше најискрено. Не ми е јасно како возрасен човек се одлучува на дете а притоа не сака да стане да го однесе во градинка. Затоа велам, со сила ли е или можеби се договорени она се ќе прави од што има желба деца да има ...мал милион ситуации. Ако се договориле така џабе се жали. Ако пак он и вика сакам да имам многу деца а при тоа и по цена да се успие нема детето да го однесе во градинка ондак не ми е јасно. Трудна нр трудна сега треба да стави крај на тоа понашање, а ако не правеле отворен разговор околу деца и како да се делат обврски сега е моментот. Он си очекува дека е детето на мајката одговорност очигледно
Абе и ние се договоривме дека јас едноставно немам намера да станам да ја носам во градинка, па не значи дека маж ми нема право да се жали некој ден дека не му се носи. Ја нема таа сила мене што ќе ме натера, ко на членката мажот само шо мм не е труден А пази еве, возрасна сум и сум одлучила дете да имам Исто и се договоривме јас да ја успивам за да фатиме некаков ред, па секоја вечер го отерувам у пичку мајчину дека не се труди да ја успие а уствари само пиздам, детево свети Сон нема да го успие ама мене маж ми ми е крив
Членката не бараше совет, и општо оваа тема не е со таа намера направена. Иди си во брачни совети и таму дели мислења за како би требало да биде. Вие паметните со совршени мажи и нема што да барате тука. Ако не сфаќаш поента на дискусија тука, нема како да ти ја доловиме
Пак ќе кажам, не сте во туѓа кожа. Друга работа, некогаш мислењето треба да си го задржиш за себе, особено кога не си повикана. А и да си, треба малку осет, а не дрски коментари, каков што беше твојот.Трет пат, не си во нејзина кожа, а коментарот со сила дали го направила детето воопшто не и помага, само прави да изгледаш како да ја гледаш од високо пошто тебе све ти е наредено у животот и нема да трпиш срања од никој нели?Пошто ти се може. Тоа е ок за тебе, ама немаат сите совршен живот и принц од бајките до себе, јбг таков е животот, за некој мајка за некој маќеа. Сега ме сфаќаш? Башка трудна е жената, во најранливиот период е сега...
Да де ама сте се договориле и терате по договор. Тоа што се пиздите меѓусебе тоа е друго. Лошо е ако ти кажам Ќе немаш обврски јас ќе носам во градинка, јас ќе користам боледување...а после да ср жалам дека ТИ не го носиш во градинка. Затоа викам ствар на договор е Да останеш трудна со второ без разлика патолошка или нр, треба да се подразбира дека мажот првото и ќе го носи во градинка и ќе го анимира повеќе, а не дека ќе му се спие пошто одел на работа. Па седење дома со дете е 1000 пати потешка работа од одење на работа со две раце потпишувам...
Глупости абе какво од високо рве ако мисли членката ич нека не мисли. Туку нека си мисли на децата и иднината, а тој ако р таков се на неа да остава и деца и да заработува и болни деца сама да гледа ноќе..и да се понаша како да не е негово ич да не го трпи
Без разлика како сме се договориле ако на едниот партнер му излезе здравствен предизвик ,другиот треба да го покрие. Така сметам јас и затоа очекував и од него истото. Он си го реши проблемот да не одам јас ,ама да не оди и тој (мајка му ја прати) шо пак не ми е ок пошо таква е жената смета дека и е ,,отворена вратата " да се меша за се останато сеа... Работава дојде ,,не можеш да очекуваш да не те изеде лав оти ти не јадеш лавови" Фала во секој случај на мислењата.
Mi se ide nekogas da go tresnam so nesto znaci samo kisne na telefon so majka mu i razlaga. Mora da i raskaze od A do S, sekoj detal. Ne e bitno dali vo momentov ima nesto bitno mora da ja informira odma.
Мојов не се слуша на секое ама ме нервира еднаш во денот ќе се чујат и све и кажува кај сме биле што сме купиле абе све буквално... Така да те разбирам
Da sto jadevme sto ke jademe..Mislam i mene hormonite ne mi se vo red poradi bremenosta pa ekstra me poluduva. Jas so majka mi ne spodeluvam vaka. Deneska poln gepek pazarevme jas odma do go sredam , a toj legna i izvestaj pocna da dava.