Испукајте се од мажот

Дискусија во 'Брак' започната од LiquidLuna, 28 август 2024.

1. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    4.214
    Кога се породив со првото сопругот заборави да ми донесе чевли. Октомври месец, истураше.
    На влечки тие од болница си одев.

На Harper, Lady Miami, TheGoldenPeach и 5 други им се допаѓа ова.
  2. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.293
    Допаѓања:
    16.258
    Значи можно било за еден викенд да се потрошат и до 200 еур за пазарење а веќе во вторник да нема ништо во фрижидер нормално за јадење. Ама затоа фиоката со глупости како чипсови, смоки, чоколади и сл. не смее да биде празна. Па и за нормално неделно пазарување треба инструкции да се дваат. Не само да се нацрта, треба и да се обои. :tmi:

На Lady Miami, Puffy2019, Mumoftwo30 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.703
    Допаѓања:
    5.615
    Бисер на вечерта (facepalm) шетаме со малата таа на точак,јас застанав малку поназад со неа и покрај нас една госпоѓа постара како што поминуваше се замуабетив со жената стандард стара женичка да го праша нешто детево по пат .. и мм на тоа од како се разделивме со женава ми вика, како сум можела да зборувам со не познати така на улица можело детево како на ОКО да ни фати ,на ОКО значи (facepalm) еве од каде ваков талент муабет не знам :!:

На Трагедијаупмм, Puffy2019, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.826
    Допаѓања:
    109.807
    На 1ви јануари си одев од болница со Фустан така убав зимски, хулахопки со светки, ламирани и Адидас патики за вежбање зошто господинот ги заборавил чизмите на ступче у двор. Па ме прашуваа зошто не сум сакала да се сликам. А да и каснеа многу, ама премногу, за малку не ме вратија назад во Чаир.

На Amelia., tanjita, Fenix05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.703
    Допаѓања:
    5.615
    Не си сама ,и јас така по влечките од болница си одев поради истата причина,навистина е тешко да запамтат што треба да се донесе (facepalm)

На tanjita и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  6. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    1.027
    Јас ќе ти кажам,од мајка му .Го научила од дете да верува во магии и жени со урокливи очи и се плаши.Нема лек ,може следно ако плаче дете ко и секое друго да ти предлага да го носите на бајачка.

На Трагедијаупмм и lovely91 им се допаѓа ова.
  7. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.703
    Допаѓања:
    5.615
    Да да си веруваат тие во тоа паѓање на зарек или на око ,мајкаму ептен побожна по цркви а верува во такви глупости,обично тие најјаки верници што се прават уствари најлоши испаѓаат...

8. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    4.214
    Сопругот од истата причина носеше боди од бебе кога плаче да и баат. Кога реагирав ми рече дека и он е родител и има право да одлучи исто така како и јас. И ок да во право е.
    Мајка му му ги наоѓаше баачкиве, и три пати однесе и се откажа.
    Он до ден денес носи маица наопаку, а за децава не зборува.
    Од тогаш го оставам кога сака да донесе некоја ваква "важна' одлука да тера сам, јас само седам и сеир фаќам.

На Трагедијаупмм и lovely91 им се допаѓа ова.
  9. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    1.027
    Проблем е ако те тера и тебе да одиш по такви работи ,да прскаш води и одиш по гледачи, ако си верник и одиш во црква ,сам што сака нека си прави.Така мисли ,нек си тера .

10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.745
    Допаѓања:
    141.630
    Маж ми по пораѓај не ми донесе чорапи, само патики, и не можев да ги пикнам нозете во нив боси, се не можев да се наведнам оти бев сечена:) среќа свекрва ми се пикна од некаде ми помогна да се облечам да не се отепам

На tanjita му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.348
    Допаѓања:
    31.294
    На мојот сопруг најсакан ко му кажав дека ќе останам да се пораѓам, му требаа 2 саати да ја најде торбицата и да премине улица да ми ја донесе.
    Добро, мала улога има тоа шо првите 30 минути мислеше дека се заебавам зашо 100 пати отидов "да се пораѓам" ама саат и пол бе браааат
    Ќе се сопнеше од торбицата btw, до врата беше оставена.

На Lady Miami и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  12. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.532
    Допаѓања:
    7.305
    Се разбудувам јас сред ноќ со болки, не знам на кај терам. Одам се туширам, попатно мислам ама мислам дека и водењакот тука ми пукна.
    Му кажувам на маж дека треба да одиме на болница и добивам само
    - ај спиј сега да се напиеме, сабајле ќе одиме (facepalm)

На baguf4e, Lady Miami, Viktorijaaa5 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    4.214
    Не може да ме тера мене , мојот став околу тоа го знае одамна. Не ме ни понуди да идам :D
    Ама и него му се виде многу работа :D

14. OneMiss

OneMiss Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2025
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    60
    Mojot maz ima sreka so ne izutka nisto sto mu kazav da donese koga me zemase od bolnica inace pod masa ke se kriese doma hahah dojde so se sto kazav plus baloni,poklon ,buket taka da dobro pominav

На Puffy2019 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.433
    Допаѓања:
    6.932
    Samo eden maz da si ,,.si vikam 24 h da mi e negoviot mozok da odmoram.Sreka alistata za izlwguvanje si gi zemav jas inaku vo pizami ke izlezev.Kako bea doterani so sinot ni za na slika ne bea ( a se im bese spremano samo trebase plakarot da se otvori i da se zeme) i cveketo sto go donese kako popat nabereno. Samo ne sakav da ja trosam energijata na takvi raboti..iako dlaboko vo sebe bev razocarana.

На eliesaab, SummerGirl, Miss_S и 4 други им се допаѓа ова.
  16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.423
    Допаѓања:
    12.493
    Мојот денес купил тестови за овулација за 2000 ден. Кога ми кажа ми се стемни :@. А ми требаше само една кутија со нив многу полесно се раководам кога ќе добијам најточно до ден, се спремам за одмор. Дури и аптекарката му рекла дека 5 има во кутија, рекол добро не се за мене така ми рекоа од дома :rofl:
    И сега викам што ќе ми се толку? Е добро де вика ќе се најдат за кога стварно ќе ни требаат (facepalm)
    2 000 ден да ги мо*а човек :envy:

На Lady Miami и SummerGirl им се допаѓа ова.
  17. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    3.320
    Заглавив во гужвата вчера на враќање од работа, и се дог по телефон за ручек организации и сл. А бебето станало од спиење и слушам нервозно е во позадина. Му викам дај му да јаде додека да дојдам ке помине мнг време. Излегувам од гужвата после 30 минути ми вика морал бргу да реагира, и му дал шмукалче со лепче дробено. Се си изело детето. Шмукалчето со овес, круша и грозје. Никогаш овошје каша со лепче на дете не сум дала. И му викам ок ти беше комбинацијата, јадеш ти така? Ама вика супер му беше нему не се бунеше... не ми е јасно.

18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.745
    Допаѓања:
    141.630
    А зошто се тие тестови за овулација? Се користат кога се прави бебе?

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.423
    Допаѓања:
    12.493
    Да, кога се планира бременост ги користат затоа што секогаш секој не може да го погоди денот точно. Јас ги користам сега за да видам кога точно ќе ми дојде и овие неколку месеци што ги пробував се доста точни. Секогаш ми доага точно после 14 дена од денот на овулација. Нема промашено досега никогаш.
    А мислев дека точно знам кога ми е денот на овулација без нив. Плодни денови сум погодувала ама денот точно не. За бременост кој планира обавезно да си користи.

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.532
    Допаѓања:
    7.305
    Јас: Додека се избањам и средам, испразни ја машината за садови

Пола час подоцна. Машината испразнета, пола од садовите и чашите наредени по работна маса низ цела кујна

Заклучок: Јас давам некомплетни задачи. (facepalm)

Значи следно, испразни ја машината и стави ги сите садови на место.

На TheGoldenPeach, mKdevojce, MeowMeow и 12 други им се допаѓа ова.