Кога се породив со првото сопругот заборави да ми донесе чевли. Октомври месец, истураше. На влечки тие од болница си одев.
Значи можно било за еден викенд да се потрошат и до 200 еур за пазарење а веќе во вторник да нема ништо во фрижидер нормално за јадење. Ама затоа фиоката со глупости како чипсови, смоки, чоколади и сл. не смее да биде празна. Па и за нормално неделно пазарување треба инструкции да се дваат. Не само да се нацрта, треба и да се обои.
Бисер на вечерта шетаме со малата таа на точак,јас застанав малку поназад со неа и покрај нас една госпоѓа постара како што поминуваше се замуабетив со жената стандард стара женичка да го праша нешто детево по пат .. и мм на тоа од како се разделивме со женава ми вика, како сум можела да зборувам со не познати така на улица можело детево како на ОКО да ни фати ,на ОКО значи еве од каде ваков талент муабет не знам
На 1ви јануари си одев од болница со Фустан така убав зимски, хулахопки со светки, ламирани и Адидас патики за вежбање зошто господинот ги заборавил чизмите на ступче у двор. Па ме прашуваа зошто не сум сакала да се сликам. А да и каснеа многу, ама премногу, за малку не ме вратија назад во Чаир.
Не си сама ,и јас така по влечките од болница си одев поради истата причина,навистина е тешко да запамтат што треба да се донесе
Јас ќе ти кажам,од мајка му .Го научила од дете да верува во магии и жени со урокливи очи и се плаши.Нема лек ,може следно ако плаче дете ко и секое друго да ти предлага да го носите на бајачка.
Да да си веруваат тие во тоа паѓање на зарек или на око ,мајкаму ептен побожна по цркви а верува во такви глупости,обично тие најјаки верници што се прават уствари најлоши испаѓаат...
Сопругот од истата причина носеше боди од бебе кога плаче да и баат. Кога реагирав ми рече дека и он е родител и има право да одлучи исто така како и јас. И ок да во право е. Мајка му му ги наоѓаше баачкиве, и три пати однесе и се откажа. Он до ден денес носи маица наопаку, а за децава не зборува. Од тогаш го оставам кога сака да донесе некоја ваква "важна' одлука да тера сам, јас само седам и сеир фаќам.
Проблем е ако те тера и тебе да одиш по такви работи ,да прскаш води и одиш по гледачи, ако си верник и одиш во црква ,сам што сака нека си прави.Така мисли ,нек си тера .
Маж ми по пораѓај не ми донесе чорапи, само патики, и не можев да ги пикнам нозете во нив боси, се не можев да се наведнам оти бев сечена среќа свекрва ми се пикна од некаде ми помогна да се облечам да не се отепам
На мојот сопруг најсакан ко му кажав дека ќе останам да се пораѓам, му требаа 2 саати да ја најде торбицата и да премине улица да ми ја донесе. Добро, мала улога има тоа шо првите 30 минути мислеше дека се заебавам зашо 100 пати отидов "да се пораѓам" ама саат и пол бе браааат Ќе се сопнеше од торбицата btw, до врата беше оставена.
Се разбудувам јас сред ноќ со болки, не знам на кај терам. Одам се туширам, попатно мислам ама мислам дека и водењакот тука ми пукна. Му кажувам на маж дека треба да одиме на болница и добивам само - ај спиј сега да се напиеме, сабајле ќе одиме
Не може да ме тера мене , мојот став околу тоа го знае одамна. Не ме ни понуди да идам Ама и него му се виде многу работа
Mojot maz ima sreka so ne izutka nisto sto mu kazav da donese koga me zemase od bolnica inace pod masa ke se kriese doma hahah dojde so se sto kazav plus baloni,poklon ,buket taka da dobro pominav
Samo eden maz da si ,,.si vikam 24 h da mi e negoviot mozok da odmoram.Sreka alistata za izlwguvanje si gi zemav jas inaku vo pizami ke izlezev.Kako bea doterani so sinot ni za na slika ne bea ( a se im bese spremano samo trebase plakarot da se otvori i da se zeme) i cveketo sto go donese kako popat nabereno. Samo ne sakav da ja trosam energijata na takvi raboti..iako dlaboko vo sebe bev razocarana.
Мојот денес купил тестови за овулација за 2000 ден. Кога ми кажа ми се стемни . А ми требаше само една кутија со нив многу полесно се раководам кога ќе добијам најточно до ден, се спремам за одмор. Дури и аптекарката му рекла дека 5 има во кутија, рекол добро не се за мене така ми рекоа од дома И сега викам што ќе ми се толку? Е добро де вика ќе се најдат за кога стварно ќе ни требаат 2 000 ден да ги мо*а човек
Заглавив во гужвата вчера на враќање од работа, и се дог по телефон за ручек организации и сл. А бебето станало од спиење и слушам нервозно е во позадина. Му викам дај му да јаде додека да дојдам ке помине мнг време. Излегувам од гужвата после 30 минути ми вика морал бргу да реагира, и му дал шмукалче со лепче дробено. Се си изело детето. Шмукалчето со овес, круша и грозје. Никогаш овошје каша со лепче на дете не сум дала. И му викам ок ти беше комбинацијата, јадеш ти така? Ама вика супер му беше нему не се бунеше... не ми е јасно.
Да, кога се планира бременост ги користат затоа што секогаш секој не може да го погоди денот точно. Јас ги користам сега за да видам кога точно ќе ми дојде и овие неколку месеци што ги пробував се доста точни. Секогаш ми доага точно после 14 дена од денот на овулација. Нема промашено досега никогаш. А мислев дека точно знам кога ми е денот на овулација без нив. Плодни денови сум погодувала ама денот точно не. За бременост кој планира обавезно да си користи.
Јас: Додека се избањам и средам, испразни ја машината за садови Пола час подоцна. Машината испразнета, пола од садовите и чашите наредени по работна маса низ цела кујна Заклучок: Јас давам некомплетни задачи. Значи следно, испразни ја машината и стави ги сите садови на место.