Со колкав список треба да пуштам маж до маркет? Му кажав 5 работи Двете беа приближни,едната ја немаше воопшто,другите две на место Цццц
Со слики најубаво, за да не може да утне инаку џабе сѐ, не им функционира мозокот како нашиот за такви работи. И колку побрзо се помириме со тоа, толку помалку ќе си скратиме на нервози И мојов често утнува, минатиот пат го праќам по Ариел прашок и Дуел омекнувач, ми носи прашок Персил, исти му биле боите, а оправдувањето за омекнувач Ленор што донесе беше па нели таков користеше претходно, кога смени, не може да те следи човек. И на крај, јас крива он што утнал
Јас ифрит лута, чурам од уши ( не од него ) и ме прашува Абе денес шо ќе јадеме? Ти ќотек ако прашаш уште нешто небитно во овој момент. Јас ќе јадам шо ќе напраиш. И да, направи јадење. И се извини зашо не бил соодветен тајмингот ама не сум личела дека сум толку нервозна. Од сега на чело Левел на нервоза ќе ставам
Јас: помогни и на Х (ќерка ни) да измие заби. Маж: а кај ги чуваме четките за заби нејзини? Или прашање, да не знаеш кај си ги оставив белите шорцеви? Е па златен, не сум видовита кај си оставаш работи низ куќа.
Mm denovive taka mi ide na nerv sto sabajle lom se napraivme. Jas sum na odmor i neznam dali samo koga sum cel den doma mi smeta da e rastureno posebno kujnata. Gospodinot pravese rucek i so krpata za race gledam go brise sporetot, posle toa vo mandzata na sinko istiri se naednas i tikvica i brokula i se sto naseckav , jas postepeno gi dodavam, posle toa od masina za sadovi go vadi prljavoto gezve i si prai kafe znaci nemogu, go prativ so 2m spisok po prodavnici da pazaruva da ne mi se motka niz kujna . Sea mu davam mleko pred spienje na bebe on zel so kolickata sto mu ja kupivme pred nekoj den ja drajva niz cel stan i ete go sea go piknav vo soba da go uspiva , bracen drugaru kako da ti kazam na vrvot na vlaknoto natapirano mi stigna
Прочитав разочарана и морам да прашам. Никогаш не сум спомнала на никој, ама во мене знам дека бев па и уште сум разочарана, бидејќи маж ми после пораѓај не ми купи ништо. Цвеќе ми донесе веднаш дента во болница. А најискрено очекував нешто.
Зошто без потреба се нервирате... Не купил не донесол и што нешто ли ќе сменеше ако донесеше... Види вака романтиката си е романтика ама секогаш кога не се надеваш се случува... Нема причина да се лутиш тие се мажи и толку им капацитетот за романтика ... Ами ти да имаш дивјак како мојот.. Ич бре флегма човече ни муце ни срце намќор ќе му речам три дена излутен е.. Ама штом му се пријади, припие кафе, му се оди некаде е тогаш СРЦЕ, МУЦЕ лета љубов од секаде... Тоа се МАЖИТЕ за жал
Баш дека е романтичен мојот затоа ме изненади. Секогаш купува цвеќе без причина, за било кој повод и плус нешто ќе купи. Да не беше таков немаше да ми е чудно. Се чувствувам глупаво кога гледам кој како се породи, мажот со поклон одма. Можеби претерувам, не знам..
Мажи се тоа можеби нешто ти има спремено не кажува веднаш си вели да се опуштиш да не се нервираш да одмараш.. Смири се не се нервирај кога купувал тој пак ќе купи
Ни мене не ми донесе цвеќе ни поклон не ми купи. Па да ти кажам не ни очекував. Битно ми беше, да ми е најголема поддршка во периодот кој следи, и така беше и уште е. Се останато ми е небитно, зашто бебе во домот, не е романтичен филм на почетокот.
Ни јас не очекував, не ни се надевав, али кога ги видов 10 жени пред мене со цвеќиња, со балони за бебињата, со играчки, со подароци, за мене кај каснеа па уште и не донел се, со рацете и џеб, си викам Па што сум јас помалку важна од овие. Јас еден единствен пат отидов на шетање од работа до Охрид и не му донесов ништо и се налути човекот, замисли. Апсолутно е поважна почитта и помошта и поддршката подоцна, али кога гледаш дека 10 мажи се сетиле да ги испочитуваат жените со цвеќе бар, криво ќе ти биде. Абе доцнеше да не земе зошто едната баба се предимислила на само тргање, да дошла и она, ја чекале и закаснија, за малку ќе ме вратеа назад да не си одам, не ќе чекаат доле, бебето смрзна на 1ви јануари у ходник у Чаир, јас без гаќи и по влечки. Не ми се ни помислува.
Ако нешто ви смета или сакате зошто не кажете? Па и ако сакам поклон или онака у разговор кажете ако мажите нема да се сетат. Е сега вие си ги знаете на карактер какви се. Мојот на поводи ретко ми купува поклон, а без поводи донаса и прилично поскапи на што често се лутам. Јас сум скржавата дома и често му кажувам дека може и со 1000 ден да ме изненади не мора секогаш поскапо. За порагај јас му напоменав дека со цвеќе треба да дојде зашто ни на крај памет немаше да му текне. Мече, балони, цвеќе морав да му кажам. И ич не се чувствувам ниту помалку од другите жени кои некои сигурно и златни ланци добија. Откако влегов во болница си одеше само за спиење. Да кажам на некој дека крвави влошки ми менуваше откако ми почна процесот на порагај, ме држеше кога епидурал ми ставаа,нема да ми поверува, мене ова повеќе ми значеше отколку било кој поклон. Ништо од ова не мораше, ниту барав, тој сам инсистираше иако бев во приватна болница голем дел околу станување, менување влошки тој ми помагаше. Пак ќе речам, вие си ги знаете какви се, ама сите не се романтични, на некои не им текнува. За да не се осетете непријатно ќе си кажете. Јас знаејки дека мојот така ќе дојде, сама му кажав. На мајка ми непријатно ќе и беше да му рече па јас сама нацртав што и како.
Јас да ти кажам немам намера да потсетувам и да просам за внимание. Треба сам да му е мерак и да му текне. Ако е за така ко што викаш, сама на себе ќе си купам, не ми треба он. Се нервирам какви мажи постојат, жими се. Јас богами би се налутила со к... У раце да ми дојде во болница.
И јас вака мислев ко тебе мислев дека 10 мажи се сетиле,али вистината е дека 8 жени се сетиле да си направат нарачки ,изберат поклони злато ,балони ,корпи со цвеќиња,или некој од блиска фамилија ги подучил.Пријателка моја која стално добива поклони за роденден и бебе,еднаш ми кажа и се испушти дека сестра и бирала се што и се допага ,мажот само купил.не дека му текнало сам, и дека си кажува што сака.Затоа она не се разочарува баш многу.Друга имам исто што се и е купено и шета по хотели,ама она си знае како си живее.Ама тогаш и хормони работат до плафон.После мекици испланирано кој да дојде,каде да биде и јасна ми е приказната.Ама тоа сега од оваа перпектива,инаку те разбирам.Реалноста не е таа ,како што изгледа на прв ,втор и трет поглед.
А кога може на жена да и се угоде од машка страна? Колку и да сме арни ние мажите ипак секогаш ќе најдаат жените мана на нас.... Навикнати сме.
Па не знам зашто би се споредувала со други жени. Материјалното не е доказ дека сум му важна. Ама ти ја разбирам фрустрацијата на тоа што каснел.
Па не е за матријално, внимание е. Не треба да се нормализира тоа да не му текне на мажот една ружа да и купи на жената која што туку донела на свет и негово бебе. Само од внатре треба да му дојде, ако има две чисти во главата. Јас не сум правела нарачки, ама тој сам дојде со балони и со цвеќе. За второво, цвеќе и подарок купил и за ќерка ми зошто станала голема дада. Полно срце ми беше. Зошто така да не се почувствува секоја жена?