Испукајте се од мажот

Дискусија во 'Брак' започната од LiquidLuna, 28 август 2024.

1. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.063
    Допаѓања:
    9.365
    Искрено, после пораѓај едвај чекав да си отидам дома. Во влечките и трудничките палтолони излегов од болница. Немам ни слики од излегување. Мислам зошто би имала? ЊДФ момент е па да го сликам баш таму? Имаме слики од нас, секој ден од првиот месец, оти тројцата сами си бевме и си се гушкавме секој ден.
    Ни балони сакав, ни поклони ни глупости.
    Сакав само дома, во мир и тишина со бебе. Он ја чуваше првиот месец постојано, ја успваше, смируваше грчеви, готвеше. Веројатно тоа ми беше поважно.
    Сакав да речам, полека не сме сите во калап, ако некој така прави, не мора сите.

На Viktorijaaa5, Spidy, Yowannty и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.393
    Допаѓања:
    12.067
    Не мислам дека ме почитува ако ми купи цвеќе. Убав е гестот ама не очекував и нит па се налутив, побитно ми беше да ми е поддршка после тоа, отколку цвеќето во болница.

На Aschenputtel и Annath им се допаѓа ова.
  3. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.393
    Допаѓања:
    12.067
    Исто, во 1 по полноќ му се јавив од среќа дека ме пуштаат, сабајлето уште 100 пати до кај е, од што полудев веќе да си одам дома. Нит коса исчешлав што видов прво во торба тоа натнав на мене и да ме немааа. Нит па се сликав пред болница, дома кога дојдов ја надоив малата и така се избањав, мислам во живот се немам бањато толку долго.

Последна измена: 14 јули 2025 во 08:33
    На Yowannty, Annath, Snowflake92 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.844
    Допаѓања:
    11.196
    Аууу кој доживљај ми беше бањањето дома одма после болница...:D

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.393
    Допаѓања:
    12.067
    Немам када иначе имаше да ја напунам и да дремам во нејзе пола ден.:rofl:

6. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.844
    Допаѓања:
    11.196
    Исто,под тушот кулирав.
    Мм дојде да виде се' ли е во ред, дека долго време ме немаше.

Од мм цвеќе не добив,ама од ќерче даааа,плус така едни стапчиња baby girl i baby boy пишуваше на нив ,по едно на бебињата им стави во транспортер.
    Кога ја видов плачев од среќа.
    Малку офф сме,ама во контекст на муабетот погоре.

На _Vera_, H.VAGA, Трагедијаупмм и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    9.616
    Мојов цвеќе не ми купи. Прашал - не дале во Систина. А јас многу сакам цвеќиња. :D Ама па и ништо другио не ми даде дури бев во болница. После дома кога си отидов маж ми ми даде поклон - алка од Пандора, делот каде што се закопчува е со знак на бесконечност и пишува - family. И имаше приверзоци за ќерка и фамилија. Знам си поплачав убаво кога ми ја даде. :D
    Брат ми од Америка ми имаше пратено ооогромен букет во Систина, преку некоја цвеќара со достава. И балон со хелиум, знам пишуваше welcome baby girl. Ама само ми дадоа да ги видам од далеку, и после маж ми дома го однесе. Дури се вратам од болница, почнало да венее. :|
    Дома кога си отидов имаше стотици балони разноразни, мечиња, украси. Ама кумот и кумата тоа направиле. :D Маж ми послабо за вакви работи.

Еве, пред еден месец ми беше роденден - поклон уште немам добиено од маж ми. Дека сто пати имав кажано дека сакам на реформер пилатес да одам, рече поклон ќе ми бил првиот месец од него. :D А јас пуста време немам, никако да тргнам. Му викам поклон се дава кога е роденден, не за нешто што не знам кога ќе се случи. :D

Инаку пред три дена од одмор си дојдовме, и викендов цел бев на работа во канцеларија по 8-9 ч. Така се погоди. Сношти кога си отидов дома, така ме удри хаосот од куфери и торби нераспакувани уште, па и тој цел ден каде ставил - таму оставил. Ме нервира што кога гледа дека не е средено, тој дополнително прави неред. Ако е средено - и тој се' на место става. Се скарав со него, ми се споија жичките. Како јадел - така оставил. Правел млеко на бебето, прашок каде му се истурил - така оставил. Правел каша - и готвачот размаен и неизмиен, насекаде каша. Се скарав, го зедов бебето и си излегов на пиво. :D Кога се вратив, имаше раскренето по нешто хаха.

На Puffy2019 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.828
    Допаѓања:
    109.813
    Па тоа и ми беше искрено фрустрацијата, кај доцни, кај не зел се, уште со празни раце а пред мене жените со триста чудесии... Се осетив глупо. А не е дека е некој секојдневен повод, нели, сепак не секој ден раѓаме и носиме нов живот. Ако сме искрени. На крај краева нека сум и материјалист, ако јас него го ценам и му пружам внимание, мислам дека заслужувам и обратно.

На Puffy2019, Gosh, MeowMeow и 6 други им се допаѓа ова.
  9. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.259
    Допаѓања:
    67.815
    Мене не ми ни текна на поклон. Ниту на него. Ниту видов некој маж да донесе поклон.:wasntme:
    Мене ме нервира страшно деновиве, има од дома да го испукам сосе партали.

На lovely91, LiquidLuna и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  10. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.348
    Допаѓања:
    31.297
    Нит поклон, нит слика, ништо не ми беше ни битно. Ама тоа сум јас, и он знае шо ми беше филмот - Балоните дома ко си дојдовме.

Е ко го видов цел ходник испозалепен со балони рикав ко кој знае шо да напраил :rofl:

Мојов не е за пукање, добар е деновиве. 8-|

Роботот шо му го обеќав лани, зема сам си го купи и ми вика Ова ти е поклон за роденден од мене, а ти шо сакаш купи си. Така ли? Philips Lumea here I come! :D

На Yowannty, WhiteCat33, Gosh и 5 други им се допаѓа ова.
  11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.428
    Допаѓања:
    12.500
    Епа добро, вие си знаете, ако сопругот ви е ок, ве чува имате разбирање, ама поклон не купил ваше е енергијата за што ќе ја трошите. Дали ќе се лутите или ќе разговарате што ве мачи..

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    2.583
    Добар е...
    Мојот па тие со кои шо отидов вика тие ми беа во кола затоа истите ти ги донесов.
    Затоа јас си ја возев месец и кусур торбата во кола ,ама нема да му простам без вода што ме остави ,го извадил шишето бе (facepalm)
    Исто ,наместо кога не е средено да помогне да среди тој однопаку :headbang:
    Баш еве сабајлево станувам на масата синоќа останале некои играчки јадење од поголемата и плус и он јадел и трошките така оставени :drunk:

@AngelOfArh и мене со двете ништо не ми донесе ни пак на докторката една бонбоњера :x
    Ај за првото нормално ни мене не ми беше памет таму ама за со второво не знам.. и виде тие дена шо одевме сите со букети балони ама џабе.
    Најчесто ко ќе се осеќа крив за нешто тогаш ми купува а пример за роденден ,,не знам што би ти земал ,одбери си нешто јас ќе платам " ни одбирам ни плаќа 8-|
    Ама тоа да го чекам на 1 јануари со бебе а да се врати и касни ради бабата ни баба ни тој ќе се видат па која сака нека е :D Буквално сама би побарала да ме вратат и ќе му речев видоа никој не сака да ме земе па ме земаа тие :D
    А до сликање таква никаква ама ич не ми беше со двете ,дома си ги сликав :D

На Puffy2019, SummerGirl и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  13. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.205
    Допаѓања:
    13.653
    Ами купи си што сакаш за секоја пригода?
    Ме вади од кожа.
    Немаме посебни сметки, мене не ми треба одпбрение од него да си купам нешто.

Почна вака да прави од кога му направив кисели фаци на првите поклони.
    И да стварно ме вреѓа што не ми го знае вкусот и што не знае што сакам и што ми треба.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.225
    Допаѓања:
    17.943
    А ако донесе цвеќе, тоа значи дека нема да биде поддршка понатака? Мислам малку е безвезе паралелава. Може да донесе цвеќе и потоа да биде грижлив и посветен. Мене искрено ми значат и ме радуваат малите работи, посебно во тој период после пораѓаите кога бев преосетлива.
    Сите сме различни, но секоја жена заслужува мало внимание.

На Puffy2019, Cherry blossom89, Gosh и 6 други им се допаѓа ова.
  15. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.733
    Допаѓања:
    6.703
    На англиски има поим за ова - weaponized incompetence :lol:

На LiquidLuna, Gosh и Polyincognito им се допаѓа ова.
  16. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    2.583
    Инаку пошо гледам и машки често идат на темава. Запамтете бременоста и постпородилниот период највеќе ни значат и тогаш што и да згрешите нема да ви заборавиме.

На Puffy2019, MeowMeow, tanjita и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.579
    Маж ми е многу внимателен. Секоја недела добивам букет. Секоја недела две, носи по неколку букети и цело време си ги обновувам вазните и во секое време имам свежо цвеќе на неколку места низ дома. 3 пораѓаи и ниеден букет не добив од него. :D
    За првиот пораѓај добив еден куп букети од цело друштво чак и оние надвор од земјата, не беа дозволени во собите туку ми стоеја наредени пред врата. А мене ми беше криво за балон. (facepalm) Сите други имаа по еден балон пред врата, само јас немав. Добро.. само јас имав цела цвеќара, ама.. пусти хормони тогаш многу сакав балон. :D За вториот пораѓај ме дочекаа балони дома. :D За третиов пак ништо. :wasntme: После секој пораѓај добивам телефон ама не е тоа поентата. Просто ми е чудно од човек што секогаш му текнува да ми купи нешто, баш баш тогаш не. Ама не се лутам. Добивам доволно подароци, па и премногу глупости. Поише се нервирам кога само ми зема нешто колку да потроши пари.

На темата, скоро и да немам од што да се пожалам, освен што хрчи кога спие и тогаш мислам дека во мене се буди таков гнев што можам да го задавам со перница без око да ми трепне. ]:)
    И еве вчера, успеа да се изнарасправа со друг шофер за време на возење до плажа. Не се слушаше ништо уз вожња.. ама и двајцата си пуштаа пцувачки стрели на секои семафори. За иронијата да е поголема, завршивме на иста плажа, па си продолжија фино лепо и на паркинг. Не беше карање за тепање, туку докажување кој бил во право, кој требало да дае предност и такви работи проследени со сарказам од двете страни. Јас зедов деца, жена му зеде деца си превртевме очи и си влеговме.. тие со стварите натоварени идат зад нас и уште исправаат криви дрини. :drunk: Сега ми е смешно.. вчера да имав митралез… едно рататата по двајцата и ќе им го решев проблемот.

Ретко ме нервира. Поише ме нервира оти не ме нервира. Веројатно јас го нервирам него поише, отколку тој мене. :wasntme:

На Joanna28, Feniksgirl, LiquidLuna и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.546
    Допаѓања:
    2.034
    Маж ми не е нешто многу романтичен, ама во болница дојде по нас со голем букет за мене и со мало, премало букетче за бебушка, значи се стопив. Преслатки беа такви розеви двете, посебно нејзиното минијатурно. Уште си го памтам моментот кога го видов така на врата :inlove:
    За да се пожалам, нема што. Поголема пицајзла е од мене само ми вика среди ова среди она, јас така малце поише флегма сум си.
    Е, највеќе ме нервира кога иде по мене и ми носи влакна што ми паѓале по ламинат. Па една светла боја ламинат што имаме се се познава на него. И само иде и покажува ене влакно, ене уште едно. Ама па и ги собира си чисти што да му правам, нека си збори 8)

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    198
    Ме погоди темата на разговор... и маж ми не донесе ништо во болница и искрено ми е криво.