Ова преслатко ми дојде Мало букетче како сувенирче имаше за бебето? А за тебе свеж букет? Леле колку убавооо. Која и да го поучила- браво Се зезам, можеби и сам се досетил, ама оригинална е идејата. Јас дури не би ги ни фрлала, да се исушат и би ги фасадирала во накит Ахахахахха ме пресмеа. "Еј ти падна влакното, чек да ти го дадам" Прејако Аморе женцки, сите сме исти. И мажите исто така. На кој маж ќе му текне до толку да спреми, цакум пакум да дотера подароци? На никој. Кај мене вака беше. За првото дете, беше подемот на Ковид-от и не знам дали беа почнати карантините средина на март беше, многу веројатно да да, не добив букетче. Ниту дома беше нешто празнично бебешки уредено. И коа влегов знам ко глупо ми дојде, ко шо оставив, така најдов. Мислам, ок, сѐ беше исчистено, со мајка ми средиле, ама не знам кај терав, и сѐ ме нервираше. Хормончиња Во болница дури бев, ми сликаше само од пијачката шо ја пиеле дома, џек Даниелс или некое друго виски, и тоа. А убаво е бе да се обележи на некој начин, секој ден не раѓаме, така е. За второто бебе, јас го спремив. Како што бев напната за како ќе реагира поголемиот, па сакав некако празнична да е атмосферата дома, му реков стави по некое балонче, да се радува и детево, и така си добив. Имаше два три балона, името на бебето, добре дојде и мало аранжманче цвеќе. Така, се потрудил. Ама со барање А за во болница за второто ми донесе мислам букетче, ете дури и сум заборавила . Значи некогаш и ние не сме в ѓонија. Такви мажи ептен сетени треба да се некои уметници, романтичари според мене. Мора тука некое пиле во него да има за такви работи.
И мене ми е мака што немам поклон, не сум матреалист ама сите блиски знаат колку обожавам нежен накит со битно знакче или посвета. И му кажав дека барем ногички за пандората очекував ама ај. Цвеќе имав преубаво огромно со розеви ружи и балон, и дома беше ептен убаво модерно украсено со се ама ова од сестра ми и братучетка ми. Да обожавам мали вакви изненадувања и му преговарам кога ги нема, искрено ми значат. Јас сум човек што на бирање подарок посветува многу време и не купува туку така, и ми значи кога некој го прави тоа за мене. Тој не го бива воопшто, еден осми март ми се појави дома со вино место цвеќе, друг добив хулахопки, а за роденденот некој на улица успеал да го прелаже да купи саат за 120 евра што кошта 20 евра, и толку за неговата романтика. Знае дека ми смета ова и не го кријам разочарувањето. Не барам ништо скапо и префинето, само малку да се потруди и да не купува ради реда. Пари и картица не прифаќам, еднаш проба вака да се извлече мајчиното си го виде. Тешка сум си знам ама молим лепо заслужувам малку романтика и внимание