Испукајте се од мажот

Дискусија во 'Брак' започната од LiquidLuna, 28 август 2024.

1. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    1.340
    Престани и ти да се трудиш околу него, не му купувај ништо, не му готви од омилените јадења... Однесувај се со него како тој со тебе не мора ништо да му кажеш си му кажа еднаш ќе види сам дека нешто не е како што треба..

На Tam4yy, SummerGirl, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.048
    Допаѓања:
    195.537
    Ама постои ли начин да го натераш со сила да сака? Ај мажу, од утре биди романтичен, ова вака веќе не бива?
    И што е со подарокот? Купил нешто ради реда што знаел дека нема да ти се свиѓа или појма нема од погодување подарок? Замени го за нешто што ќе ти одговара. Ама не можеш па да му се пуштиш- ти глуп еден, како може да не знаеш поклон да ми погодиш. Мислам можеш, ама не ја постигнуваш целта. Вие треба да си седнете и да си разговарате, кој што сака, кој што може да понуди, нешто што е прифатливо и одржливо за двајцата.

На Tam4yy, Fenix05, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  3. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    1.143
    Подарокот сам по себе не е клучен, туку тоа што стои зад него, вниманието, гестот, моментот. Ако подароците му се „слаба точка“, ама инаку е присутен, грижлив или поддржувачки во други аспекти, можеби вреди да се гледа пошироката слика.
    Но ако ова е дел од поширок шаблон, дека не покажува интерес, не слуша, не вложува, тогаш проблемот е подлабок од едно заборавено славење.

На Panda00, Annath, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    9.263
    @FlirtBerry Па и не е баш така дека подарокот не е клучен.

Не е и поентата да даде подарок, а како што вели @nadelinka истиот не е по нејзин вкус.

Тоа значи дека или не си го познаваш партнерот и/или многу ти е и гајле да го запознаеш - даваш подарок да одгрижиш некој како кога подаруваш на некој рандом, не толку близок човек.

А тоа во врска или брак е едноставно аспурдно. Како можат жените да знаат и која му е омилена боја и ручек, а тој милиот што вели @Калатеа, како за ментални индивидуи да правиме муабет :drunk:

Brick by brick, изговор по изговор и после живееле како цимери или левел мајка-син, епа ќе живеат (heidy)

На Panda00, Mother of 2boys, Gosh и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    3.042
    Ама целосно менува моментот што претходно си обележувал... баш како да мисли дека не треба да се труди веќе.
    Тоа да го искомуницирате.
    А инаку од вакви бисери за роденден имам порачај си што сакаш јас ќе го платам :^).
    Нормално зошто сум лута после (facepalm)
    За да прашаш :rofl: |(

На theowndemon, Gosh, Amellie13 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    3.042
    И јас те разбирам имав бивши дечко шо така демек многу ,,љубов покажуваше".
    Шал ,привезок ,цвеќе нон стоп нешто па на крај си бил 7 месеци во паралелна врска со девојче од друг град оти јас не сум била ,,wifematerial".
    Шо е најјако ден денес се заедно (facepalm).

На Snowflake92, Gosh, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    1.628
    Ве читам и не можам да не искоментирам и јас на тема годишнини.
    Мојот го достигна врвот кога ми кажа дека годишнина немало потреба да се одбележува/слави секоја година, туку само јубилејно 5,10,15 години 8-|...колку се почуствував навредено тогаш не можам да ви опишам, ми остана да си го прифатам тоа негово мислење, и, ако сакам да одбележиме, секако јас организирам каде ќе шетаме, одиме на ручек, подароци секако нема :rofl:
    После второто породување во болница ми донесоа цветен аранжман и балон за бебето, секако затоа што син ни му кажал, затоа што го имам научено така. Детето секој ден каде и да најде цветче го кине и ми го подарува со насмевка и љубов во очињата :inlove:
    Но, кога ќе размислам, многу ми е поважно што ми е поддршка во секој момент, особено во оние претажни и преболни денови што бил покрај мене и на секој начин пробувал да ми биде подобро, што нема пороци, што заедно ги растеме децата без да биде дека јас нешто морам да правам или тој (освен да се породи и да дои:lol:).

И да, исто како мажот на БелаБиби, ги враќа испомешани измиените садови затоа што заборавил што од каде земал:?:

На SummerGirl, Tam4yy, Stark и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.402
    Допаѓања:
    6.625
    Јас се сложувам со маж ти. Не треба секоја година да се слави годишнина.

9. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    906
    Допаѓања:
    1.184
    Бившиот сопруг ,или дечко ?Знам дека си мажена.
    Ова со романтика е преценето,не може да биде исто на почеток на брак и после 10 години.Ајде да бидеме реални,па и ние сме комотни ,порано се потресував недепилирана да не ме види,сега ми е безвезе тоа и многу глупо.

На SummerGirl, Tam4yy, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.980
    Допаѓања:
    8.246
    Во врска ми годеше некој изненаден подарок, патување, вечера било што. Па и дома да направеше пица што се вика.

Во брак, па и со дете, многу повеќе ми значеше да рече, спиј ти, јас ќе станам да направам млеко за дете, на сред ноќ. Или да речи одгледај серија/филм, ќе излеземе ние да прошетаме. Или да не морам 20 пати да повторам дека алиштата од балкон треба да се соберат.
    Годишнини кога како славиме. Финансиски кога сме биле послаби и тој екстра трошок што би се дал за подарок/вечера ни бил битен така да нешто многу и не се потресував дали купил или не.
    Всушност повеќе ќе се потресев ако добиев подарок, а од друга страна одвај сме го поминале месецот.

На Autumn Love, SummerGirl, Tam4yy и 6 други им се допаѓа ова.
  11. OneMiss

OneMiss Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2025
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    84
    Isto i jas , zasto bi moralo bas togas poklon da mi kupi , da sedneme na vecera koga mozeme bilo koj den vo godinata koga sme odmoreni i ni se izleguva , mozebi bas na prigodata ke sum umorna i ne bi forsirala da mora togas , za kupuvanje si kupuvam se sto ke mi se dopadne bez razlika dali ima prigoda ili ne

На Компир Манџа и lovely91 им се допаѓа ова.
  12. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    15.977
    Нејзина работа е тоа. Мислам втф ко селски баби на чешма..

На темава, малце помалце да се секиравте за тоа колку биле романтични или не, ко да е најбитното нешто. Пошо читајќи ве за какви круцијални работи везе немаат и се понашаат бетер од бебиња за у јасли, па да се запрашавте шо не е у ред со вашиве мажиња, вие глеам сеири си пукате, па се тешите меѓу себе :|

На Annath и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.596
    Допаѓања:
    23.213
    Добро вака не ти иди да се израдуваш нешто, да појдите негде, да ја однесиш жена ти/девојка, да и подариш цвејче? Или змија в џеб имаш па не можиш да извајш пари?

На SummerGirl, Tam4yy, MeowMeow и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.398
    Допаѓања:
    13.605
    Не дека немаат пари, туку не се замараат некои, баш им е гајле, 150 ден е ружа да купиш, или чоколадо.

Сакам да кажам дека не е се во водење романтики, важно е да ве почитува како жена, ок е некое внимание, нема жена што нејќе внимание, за мене не е пресудно ова зошто и јас сама не сум таква.

На SummerGirl, Tam4yy и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.596
    Допаѓања:
    23.213
    Абе зошто да не насмееш некоја да ја изненадиш за секунда барем.. сето торлаци убиени од романтика... или па стегнати за пари.

На eliesaab, SummerGirl, MeowMeow и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.398
    Допаѓања:
    13.605
    Скроз се согласувам, ама не размислуваат сите така, за жал. А на жена и треба мал знак на внимание за да е насмеана цел ден, после тоа.

На eliesaab, SummerGirl, Tam4yy и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.596
    Допаѓања:
    23.213
    Знам по девојката, братучедите и баба ми ко че и купам нешто се радуваат многу. :inlove:

На Mumoftwo30, senjorita-v и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  18. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.854
    Допаѓања:
    6.405
    Баш ова,да се надоврзам јас пак ич не сум по некое романтизирање или не знам ти што така да мм треба овде да се пожали од мене баш сум ладна по тие работи.. повеќе сум за нешто спонтано да се направи прослави,подари одколку ете бил денот па ајде нешто мора,секако датумот не се заборава ама не значи дека не знам што треба да се дешава баш тој ден ....

На SummerGirl, Tam4yy и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  19. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    906
    Допаѓања:
    1.184
    Не знам дали е смешно или тажно,или глупо ај ќе казам.Расчистуваме дома по плакари што да се фрли,и му текнува еј ова фустанот зафаќа многу место-СВАДБАРСКИОТ ФУСТАН,може да го фрлиме што Ќе ти е ?Јас го гледам и си мислам на што апови е???Ама тоа така наивно ,без злоба,убаво го даде само како предлог,јас си ќутам.После случкава знам дека женски и машки мозок различно размислува.Годишнини славам обавезно,и скарани да сме тогаш тоа е традиција.Мана е што сака со деца да одиме заедно на пиц,откога пркнаа.Објаснувам дека тоа е роденден на бракот , ,дека прво сме биле ние заедно,за да ги створиме нив.,ама нема разбирачка и крај.

На eliesaab, SummerGirl и Tam4yy им се допаѓа ова.
  20. troublemaker94

troublemaker94 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2018
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    848
    Јас имам каса со железни парички,добро ставам и по некоја крупна :D
    Е му викам ја гледаш касана ? тука се собираат парите, за нашето патување за 10 годишнина. И одиме без деца да ти потенцирам. ( Пошто секаде е прв да ги влечкаме, било грев така да ги оставаме)
    Се изнасмеа, а не знае дека сум сериозна, таман уште 3 години имаме до 10, па ќе собереме нели :?:

На eliesaab, SummerGirl, Трагедијаупмм и 3 други им се допаѓа ова.