Форумџика на годината

Испукајте се од мажот

Дискусија во 'Брак' започната од LiquidLuna, 28 август 2024.

1. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    3.319
    Вчера ме изнервира со доењето.
    Седнавме да јадеме цел ден бевме по лекари (редовни контроли за бебето) и беше и бебуш гладна сакав да се свртам во ќош свртена со грб и да ја надојам абе ко се запна оди во кола сите мажи се тука бла бла (facepalm)
    Ај да не се расправам отидов |(

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.181
    Допаѓања:
    8.694
    Еве сме и ние во кавга за сирење, всушност го чекам да си дојди и да почнам кавга. Земам поприлично скапо сирење за дете да јаде и ние кога јадеме свежо, а урда или поевтино сирење за ако правам некоја пита или слично. Е арно вчера свекрва месела и пошто не и достасало доволно сирење одма телефон кај маж да оди да и купи.
    Овој фино лепо, што ќе купувам имаме ние во фрижидер. И така си однесол до кај мајка.
    Еве ја денес иди жената, низ муабет ми спомнува дека маж и однел сирење и ептен го бендисала. Сумлива работа јас затоа што немав во фрижидер ниедно од тие што ги користам за пити. И нормално отворам да проверам што однел и уште понормално дека го однел тоа за дете што го купувам. :@

На SummerGirl и MeowMeow им се допаѓа ова.
  3. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    920
    Допаѓања:
    3.873
    FB_IMG_1764968751485.jpg
    Само што ја видов сликава, ми текна на муабетите тука :rofl::rofl::rofl:

На H.VAGA, Bettina23, SummerGirl и 10 други им се допаѓа ова.
  4. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.582
    Допаѓања:
    5.051
    Му се испукав на него. Ама ај и тука. Синоќа договорени јас да спијам со големиот, он да го чува бебето, дојде во 2 ме разбуди пелена да сменам. Му викам, како другите ноќи сам знае да менува а сеа ме буди ? Ми вика друг пат ако не сакам да не ме буди да го облечам бебето во нешто попрактично. Овие целосните со копчиња од страна не можел да му ги облекува и соблекува, требало да му ги витка нозете :swear:
    Алфа татко, не сака да му ги витка нозете бре. Па јас исто морав да му ги виткам, која е разликата ??

На SummerGirl, kozuf, Mimmi39 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.513
    Допаѓања:
    19.411
    Па може му е страв. Го разбирам човекот јас бев наплашената, не го ни бањав од страв, едвај го преслакав. После кога пркна се опуштив и јас.
    Мм го бањаше сигурно 3-4мес он гајле немаше од ништо јас се понашав како да е од стакло бебето. Не му замерувај... облекувај го во попрактично

На DarkStormm и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  6. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.958
    Допаѓања:
    25.994
    Вчера кога не му упалив бољер да го рокне струја , добро е имам уште понекој нерв жив (wtf) . Ми дојдоа мојте на гости , се спремивме да ги прошетаме во музеј , историски споменици бидејќи мојте тоа ги интересира " не сакаме кафани , сакаме историја и култура " луѓе се . Сите се спремаме , трчаме во тоалет , се облекуваме , он пие кафе ( второ во рок од еден час ) , пуши :smoke: и чека да се спремиме . Јас мислам спремен е нас не чека . Абре се убив брзајќи ќе си ја искорнев и оваа малку коса на глава што ми остана , во обид да се спремам брзо , ефикасно и да бидам " лепша половина " , за на крај човекот да влезе да се бања (facepalm):@:@ додуша , се бања за 10 мин , ама дај бре не ќе ти земаат брис споменицине (facepalm) . Не ќе те њушкаат во музеј ( се бањаме секој ден инаку , минимално еднаш ) . Па сега те чекаме сите скоцкани и репетирани на врата ти ми се бањаш тука . Нема смисла алооо . Е тука пукнав веќе , добро бе викам тебе ти фали некоја даска 100% :envy: . Се утепа кафе пиеќи шо не влезе да се бањаш наместо да пиеш 2 кафиња , до сега ќе бевме во музеј . Ќе ни затвори алоооооооооо . Мајка ми ќе пукнеше од смеење , па за ова ли се карате , па велам ај да е еднаш , два пати , ама секој пат исто :envy: . Пие 2 кафиња а не оди да се избања :@ на време :@ .
    Разбирам се , и дека е нормално да се бањаш барем еднаш дневно дури и кога си дома , не мораш да ми кажуваш , па прва сум на врата за бањање , ама кога треба да се оди некаде со луѓе си , те чекаат на врата спремни , влези на време бањај се , не ми пиј 150 кафиња додека сите се спремаат , спреми се и ти .

И така .. кој за што , јас за бањање се расправам (facepalm) .

На SummerGirl, Snowflake92, LiquidLuna и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    2.289
    Мислев само јас имам ваков проблем. Жал ми е што не сум единствена:drunk:

Се спремаме да излеземе. Јас - пеглам алишта, пеглам коса, се шминкам, спремам тодлер. Комплетно спремни јас и дете, само уште чевли да облечеме и да излеземе, човекот лабаво си влегува да се бања. Не ми е јасно само, додека се спремам јас, зошто не влегува да се бања. И нон стоп е исто. Нема еднаш да се случило да не влезе да се бања пред излегување.

Бевме кај неговите пред некој викенд. Се спремаме сите да идеме на крштевка. Значи јас и дете, свекрва ми, свекор ми, девер ми, золва ми и внуците. Сите спремни, тој тогаш иде да се бања. Мене коса ми се крева, свекрва ми вика, што се нервираш, го знаеме сите каков е. Седни си, ќе го почекаме.

Идевме заедно на работа едно време и од што не можев да се нервирам додека го чекам да се спреми, почнав сама да идам. И така, во ист правец одиме со две коли.

Последна измена: 9 декември 2025
    На H.VAGA, CrazyGirl15, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. kozuf

kozuf Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    740
    Допаѓања:
    1.019
    Се изнервирав што прочитав...

9. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    1.439
    Ja би додала и "кај е далинското", "што порачуваше па сега"...и телефон фали да држи ова фигурчево (fingers).
    И тоа "а?" ми е јако.

А имало и телефон :D. Леле мојов им бил инспирација :D

На bokace1 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  10. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    920
    Допаѓања:
    3.873
    Има телефон :rofl::rofl::rofl:

11. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.595
    Допаѓања:
    7.513
    Станувам сабајле да носам дете во градинка да земам клучот од колата кога гледам го нема. Господинот по грешка го пикнал во џеб. Е ми се споија сите жици. Како така само автоматски прават се.

На SummerGirl и Mother of 2boys им се допаѓа ова.