Испукајте се од мажот

Discussion in 'Брак' started by LiquidLuna, Aug 28, 2024.

1. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Вчера ме изнервира со доењето.
    Седнавме да јадеме цел ден бевме по лекари (редовни контроли за бебето) и беше и бебуш гладна сакав да се свртам во ќош свртена со грб и да ја надојам абе ко се запна оди во кола сите мажи се тука бла бла (facepalm)
    Ај да не се расправам отидов |(

SummerGirl likes this.
  2. Miss_S

Miss_S Популарен член

Еве сме и ние во кавга за сирење, всушност го чекам да си дојди и да почнам кавга. Земам поприлично скапо сирење за дете да јаде и ние кога јадеме свежо, а урда или поевтино сирење за ако правам некоја пита или слично. Е арно вчера свекрва месела и пошто не и достасало доволно сирење одма телефон кај маж да оди да и купи.
    Овој фино лепо, што ќе купувам имаме ние во фрижидер. И така си однесол до кај мајка.
    Еве ја денес иди жената, низ муабет ми спомнува дека маж и однел сирење и ептен го бендисала. Сумлива работа јас затоа што немав во фрижидер ниедно од тие што ги користам за пити. И нормално отворам да проверам што однел и уште понормално дека го однел тоа за дете што го купувам. :@

SummerGirl and MeowMeow like this.
  3. bokace1

bokace1 Популарен член

FB_IMG_1764968751485.jpg
    Само што ја видов сликава, ми текна на муабетите тука :rofl::rofl::rofl:

4. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Му се испукав на него. Ама ај и тука. Синоќа договорени јас да спијам со големиот, он да го чува бебето, дојде во 2 ме разбуди пелена да сменам. Му викам, како другите ноќи сам знае да менува а сеа ме буди ? Ми вика друг пат ако не сакам да не ме буди да го облечам бебето во нешто попрактично. Овие целосните со копчиња од страна не можел да му ги облекува и соблекува, требало да му ги витка нозете :swear:
    Алфа татко, не сака да му ги витка нозете бре. Па јас исто морав да му ги виткам, која е разликата ??

5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Па може му е страв. Го разбирам човекот јас бев наплашената, не го ни бањав од страв, едвај го преслакав. После кога пркна се опуштив и јас.
    Мм го бањаше сигурно 3-4мес он гајле немаше од ништо јас се понашав како да е од стакло бебето. Не му замерувај... облекувај го во попрактично

6. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Вчера кога не му упалив бољер да го рокне струја , добро е имам уште понекој нерв жив (wtf) . Ми дојдоа мојте на гости , се спремивме да ги прошетаме во музеј , историски споменици бидејќи мојте тоа ги интересира " не сакаме кафани , сакаме историја и култура " луѓе се . Сите се спремаме , трчаме во тоалет , се облекуваме , он пие кафе ( второ во рок од еден час ) , пуши :smoke: и чека да се спремиме . Јас мислам спремен е нас не чека . Абре се убив брзајќи ќе си ја искорнев и оваа малку коса на глава што ми остана , во обид да се спремам брзо , ефикасно и да бидам " лепша половина " , за на крај човекот да влезе да се бања (facepalm):@:@ додуша , се бања за 10 мин , ама дај бре не ќе ти земаат брис споменицине (facepalm) . Не ќе те њушкаат во музеј ( се бањаме секој ден инаку , минимално еднаш ) . Па сега те чекаме сите скоцкани и репетирани на врата ти ми се бањаш тука . Нема смисла алооо . Е тука пукнав веќе , добро бе викам тебе ти фали некоја даска 100% :envy: . Се утепа кафе пиеќи шо не влезе да се бањаш наместо да пиеш 2 кафиња , до сега ќе бевме во музеј . Ќе ни затвори алоооооооооо . Мајка ми ќе пукнеше од смеење , па за ова ли се карате , па велам ај да е еднаш , два пати , ама секој пат исто :envy: . Пие 2 кафиња а не оди да се избања :@ на време :@ .
    Разбирам се , и дека е нормално да се бањаш барем еднаш дневно дури и кога си дома , не мораш да ми кажуваш , па прва сум на врата за бањање , ама кога треба да се оди некаде со луѓе си , те чекаат на врата спремни , влези на време бањај се , не ми пиј 150 кафиња додека сите се спремаат , спреми се и ти .

И така .. кој за што , јас за бањање се расправам (facepalm) .

7. Mandela

Mandela Истакнат член

Мислев само јас имам ваков проблем. Жал ми е што не сум единствена:drunk:

Се спремаме да излеземе. Јас - пеглам алишта, пеглам коса, се шминкам, спремам тодлер. Комплетно спремни јас и дете, само уште чевли да облечеме и да излеземе, човекот лабаво си влегува да се бања. Не ми е јасно само, додека се спремам јас, зошто не влегува да се бања. И нон стоп е исто. Нема еднаш да се случило да не влезе да се бања пред излегување.

Бевме кај неговите пред некој викенд. Се спремаме сите да идеме на крштевка. Значи јас и дете, свекрва ми, свекор ми, девер ми, золва ми и внуците. Сите спремни, тој тогаш иде да се бања. Мене коса ми се крева, свекрва ми вика, што се нервираш, го знаеме сите каков е. Седни си, ќе го почекаме.

Идевме заедно на работа едно време и од што не можев да се нервирам додека го чекам да се спреми, почнав сама да идам. И така, во ист правец одиме со две коли.

Last edited: Dec 9, 2025
  8. kozuf

kozuf Популарен член

Се изнервирав што прочитав...

9. felisitas

felisitas Популарен член

Ja би додала и "кај е далинското", "што порачуваше па сега"...и телефон фали да држи ова фигурчево (fingers).
    И тоа "а?" ми е јако.

А имало и телефон :D. Леле мојов им бил инспирација :D

10. bokace1

bokace1 Популарен член

Има телефон :rofl::rofl::rofl:

11. SanelaS

SanelaS Популарен член

Станувам сабајле да носам дете во градинка да земам клучот од колата кога гледам го нема. Господинот по грешка го пикнал во џеб. Е ми се споија сите жици. Како така само автоматски прават се.

12. Travertino

Travertino Активен член

Ова многу јако.
    Треба да го утепаш

CrazyGirl15 likes this.
  13. CrazyGirl15

Ќути не ме потсеќај , аман :@ .

Има среќа што убиството е казниво со закон и тоа не е баш мала казна :devil: .

Travertino likes this.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Казниво е само ако те фатат. :!:
    Следете ме за повеќе брачни совети. (fingers) :wasntme: :D

15. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Ако е скоро породена може да не ја казнат или да и биде намалена казната ако докаже дека е во постпродилна депресија.

Не ви давам идеи, само прочитав некаде па да споделам. :!:

16. pinklipstick

pinklipstick Истакнат член

Ако не го најдат телото не може да ја затворат. :wasntme:

CrazyGirl15 likes this.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Ај, смирете хормони, темава е да се испукаш, не да го испукаш:D

18. CrazyGirl15

Да си жива ме насмеа :rofl:
    Се важи ли под " СКОРО " пред 5 години :?::rofl: ?
    No body , no case 8) .

19. bokace1

bokace1 Популарен член

Фати грип и како будала трчав по аптеки купував лекови да го средам, со малата исто и она да не префати. Го кренав на нозе што се вели , тргна на работа , јас во мегу време добив стомаков ме ќине , ама човекот оди на работа уморен бил јас дома со бебе ништо не сум правела не сум уморна. Абе со прст не се помрднал , само он работи он уморен.
    Мене ми е роденден , тој си викна друштво , он на работа нели па ајде јас пазари спремај, носи бебе на педијатар , исто со прст не се помрднал .
    Уште кога ќе се пожалам на неговото однесување , јас крива , јас се расправам.
    Уште ми се врти и ми вика сум заслужил да лежам бидејќи јас работам. Готова сум да полудам :@

SummerGirl and Mumoftwo30 like this.
  20. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Не знам што ѓавол ве тера да седите.

Темава ми даде до знаење дека жените се природни мазохисти. Мислам дека и убаво ви е некој вака намерно да ве нервира. Само трпите вие..

eliesaab, Lenaa__12, Gosh and 3 others like this.