Испукајте се од мажот

Дискусија во 'Брак' започната од LiquidLuna, 28 август 2024.

1. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.264
    Допаѓања:
    18.129
    Ај не се правете многу толерантни.
    Да дава маж ми пари, без да ми каже би се налутила. Макар биле и за мајка му. Не станува толку збор за парите, колку се непочитувањето кон мене.
    Што ќе биде ако секој си прави што сака без да се договориме?
    Тоа не е брак...

На Panda00, Feniksgirl, FlirtBerry и 15 други им се допаѓа ова.
  2. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.067
    Допаѓања:
    17.148
    Леле, па тоа ми ти куршуми уште не сте ѝ наредиле. Не сте нормални. :rofl::rofl::rofl:

На senjorita-v, DragonFly22, SelenaGomez и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. JasBee11

JasBee11 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    763
    Тоа ги читам наназад овде каде и да пишеш само да се паметува, не дај Боже да се влезе у чевлите на тој што се пожалил. Торбата со камења и удри.

На Panda00, DragonFly22, BubamaraM и 2 други им се допаѓа ова.
  4. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    2.058
    Јас па не сметам дека којзнае што направил човекот дека не и спомнал за сметките, 4000 денари се. Не знам вие како функционирате ама ние со сопругот не си даваме отчет на секој потрошен денар, посебно не за 4000 денари што на едно пазарување во маркет се трошат.
    И тоа не значи дека криеш нешто туку едноставно не гледам потреба да си репортираме за секој трошок. Башка човекот ги дал за сметки во куќа која е негова и до вчера таму живеел, не и ги дал на мајка му за на масажа да оди.

На Burevesnik и kolovoz им се допаѓа ова.
  5. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.981
    Допаѓања:
    184.310
    Хм. Мислев партнерство значеше комуникација и договор за се, вклучително заеднички средства. И те како кога живеам со партнер, ако јас не водам грижа за моите финансии - ќе се одрази и на него, и обратно. На некој друг не е проблем, да. Ама на сопругата и те како е.

Во случајов, ако можиме да си дозволиме да платиме сметки на негови родители не би ми било проблем, ако не можиме - очекувам одбраното семејство (јас, децата) да му е приоритет. Е сега, јас неќам лажење во партнерска врска. Толеранцијата ми е 0. Иако би била ОК со то да плаќаме сметки ако можиме да си дозволиме, ако ми речи "уште месецов" и испадни дека ме лажи - за мене е проблем лагата. Не то дека плаќа, туку дека ме излажа.

Како и да е, @SelenaGomez смирено искомуницирај шо ти смета и можни решенија. Можи ќе стигните до некој компромис, можда да плаќа упола кон мајка му. Ем да се осеќа дека придонесва кон мајката, ем да не вади многу од заедничкиот буџет кој го имате па да осеќате дека мора да се стегате. Во компромис никој не е целосно среќен.

На Panda00, azelea, MeowMeow и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.011
    Не е давање отчет.. Не, не мора секој денар да се кажува кај е потрошен, ама овие пари се надвор од трошоците за нивното семејство.. Нормално е да не кажеш кога ќе купиш храна, облека ќе се види дека си донел дома и тоа е за тебе.
    Без разлика на кого пружил финансиска помош треба да и каже..
    И плус убаво го прашала до кога ќе плаќа можел да каже дека планира за секогаш да им плаќа, лажел, не криел..

На senjorita-v, DragonFly22, ArabellaStarfall и 4 други им се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.270
    Допаѓања:
    42.340
    Многу се расфрлате со туѓи пари

На Tulip023, SummerGirl, MiloMalo и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.970
    Допаѓања:
    189.806
    На кој не му значат 4 илјадарки, еве ќе ви дадам сметка, па пуштај те ми мене месечно. :nod: :wasntme:

Не се работи за инцидентно дадени пари кај родител, иако и така во здрава браќна заедница треба да постои транспарентност, туку за износ кој редовно се излива надвор од домашниот буџет.
    На кого му се малку пари, ви реков, пишете ми пораче, ќе ви дадам акаунт, со задоволство ќе примам месечно и пола од тој износ, од сите што не ви требаат. :wasntme:

Ќе си искомуницираш со брачниот другар. Можеби не ја сфаќа ситуацијата како тебе, отворено ќе си ги објасните секој својата страна и поглед и заедно ќе донесете одлука, каква и да е.

На Panda00, Joanna28, senjorita-v и 11 други им се допаѓа ова.
  9. pinklipstick

pinklipstick Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2025
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    562
    (facepalm)
    Не дека се малку, туку зашто да не и помогне ако не се забележува дека фали од буџетот. На неа и текнало да го праша не дека и зафалило.
    Абе до човекот е, некој и милиони да има нема да сака да даде.

Требало да и каже но дека треба толкава фама да се дига ако не се реален проблем тие 4000 ден. не треба.
    Она на почеток како да сакаше да слушне мислење и од членките или може и реторички и се прашањата пошто кога ги виде мислењата се премисли рече сакала само да се испука али небитно и да не се однесува на неа општо е размислувањево.

Ако имаат деца е друго, секогаш се поприоритетни децата.

Последна измена: 3 февруари 2026
  10. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.723
    Допаѓања:
    3.658
    Мене многу ме нервира ќе одам на преглед ,рутински или не.
    Абе како еднаш не прашал шо ти рекоа :@
    Му викам добро бе еднаш да речеше што кажаа.
    Е па ти секако ќе ми кажеш бе :devil:

На Tulip023 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  11. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.695
    Допаѓања:
    6.085
    Темава се вика испукајте се од мажот, а не гледам членката да побарала мислење за да делите совети и да бидувате супериорни.

Брак, врска е заедница и секој еден денар треба да се комуницира со партнерот/партнерката, секако доколку не сте одлучиле вашите пари да се само ваши а на партнерот само негови, што според мене тоа не е заедница но ок. 4 илјадарки во денешно време не се воопшто малце, и какошто и некои членки пишаа погоре цел фрижидер за една недела се полни со истите. И да ги даваат, треба да се искомуницира, а не да се преќутува.

Врската, бракот се темели на комуникација и почит, а разговорот за финансиите и каде одат истите и те како е важен за таа заедница да опстои, така што не мешајте баби и жаби родители вака така онака, факт е дека тоа треба да се искомуницира а па на крај краева какошто видов членката не побара мислење само си се испука од ситуацијата дома.

На Panda00, DragonFly22, nextredstyle и 6 други им се допаѓа ова.
  12. pinklipstick

Се зачлени на:
    30 декември 2025
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    562

13. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.695
    Допаѓања:
    6.085
    Па не знам дали сте слушнале за сарказам и хипербола, баш и поентата на темава е тоа...

На Panda00, DragonFly22, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  14. pinklipstick

Се зачлени на:
    30 декември 2025
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    562
    Абе да коа не ви одговараат мислењата одма хипербола било :D

15. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.695
    Допаѓања:
    6.085
    Што има мене да не ми одговара, темата е испукајте се од мажот, не ви бара совет.

На Panda00, DragonFly22, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  16. pinklipstick

Се зачлени на:
    30 декември 2025
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    562
    Нигде не пишува дека темата е без цитирање.

17. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.947
    Допаѓања:
    136.105
    Кога членката се дообјасни се виде дека е за испукување. :D
    Маж ѝ треба да научи дека мора појасно да комуницира за трошоците.

На senjorita-v, DragonFly22, KiT и 4 други им се допаѓа ова.
  18. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    4.995
    Не се венчани во црква попот да им го отчати со убаво и детално. :D
    Или не се информирани или се незадоволни свекрви...

Сопруг и сопруга се примарно семејство и деца што би дошле понатаму, се друго е секундарно.
    Не се прекинати семејни врски и линии со родителите, тоа се подразбира, туку во нормална и функционална брачна заедница конкретно за финансискиов проблем за кој пишала членката, прво се консултираш и договараш со брачен партнер. Не партнеров на гравчиња да гледа каде се излева дел од заедничкиот буџет.
    Отворено и јасно се кажува се во 4 очи, особено што не живеат во заедница што им е олеснителна околност.
    Е сега месечни трошоци плус кредит, што е отежнителна околност, кој не осетил не знае зошто е налутена и со право.

За тие што играат на карта емоции за баба ова- она, никој не го оспорува тоа, но во нејзиниов случај ниту ја известил дека ќе дава уште некое време пари, ниту ја консултирал што таа мисли. Таа сама открила и го прашала.
    Брак е заедница без задкулисни игри и тајни во која заедница (треба да) е се заедничко.

На Snowflake92, Polyincognito, andromedae и 8 други им се допаѓа ова.
  19. DragonFly22

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    4.995
    Ќе го разбере и би било праведно и фер и кога од заедничкиот буџет на пример исто толку се слеваат и кај нејзините родители.
    Тоа дали таа работи и носи плата нема што него да го иритира, тоа е заеднички договор. Во заедница сите придонесуваат и се е заедничко.
    Проблемот лежи што тој не ја ниту известил, ниту прашал што таа мисли за ова.
    Тоа е покажување на непочит кон партнерот.
    Еве и таа ова да го правела, пример сопругот да се испукува исто би го советувала.

На andromedae, senjorita-v, bookslover и 3 други им се допаѓа ова.
  20. DragonFly22

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    4.995
    Што се објаснуваш.
    Свој леб јадат.
    Туѓо гајле берат.
    :D
    И да не работиш дека си со поднесен отказ и ти и тој придонесувате за заедницата.
    Јас тотално те разбирам што те иритира, на место ти е испукувањето.
    Ова негово неприкладно однесување кон тебе како сопруга на сам старт се укажува и дискутира и анализира и се наоѓа разумно решение.

На Polyincognito, Harper, senjorita-v и 5 други им се допаѓа ова.