Истрага за убиството на Вања и Панче

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 12 декември 2023.

1. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.044
    Каде читате? Што кажа за Вања?

2. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    7.826
    Лаже. Панче го има на камери од Макпетрол и Лукоил на денот на неговото убиство, со уште еден човек до него, а овој вика дека рано утрото го киднапирале и фрлиле во гепек. Math ain't mathing, многу језив случај..

3. Iva:)

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.044
    Најдов транскрипт и моментално прекинато е сведочењето заради состојбата на таткото на Вања, ама колку што разбрав требало да киднапираат 40 годишна жена? Како ја зеле Вања?

На SummerGirl и eliesaab им се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.308
    Допаѓања:
    120.007
    Претходниот ден го има..

5. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    287
    Мислеле дека е жена, ма немој молим те
    Да Вања изгледа постара од 14 години. Ајде погледнете ја сликата дали ви изгледа дека детево има 38 години?!
    Друг случај знам кадешто една моја познаничка на 16 години изгледаше како да има 45, ама се труеше со цигари и кожата помрсна и беше.

На Cutiepie123, crimson, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.308
    Допаѓања:
    120.007

7. Iva:)

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.044
    Луѓе овој Палчо им правел филмови, ги мафтал како сака. Какво организирано масовно киднапирање им преставил, мајко мила. И ова со 40 годишната жена е лага као по грешка ја зеле Вања е исто за да се скрие нарачателот. Меѓу првите изјави беше дека тој се јавил на телефон негде и ја натерал Вања да си го каже името и презимето и додека бил на линија пукал. Кој ли беше толку монструозен да побара дете да биде уубиено и кој и да е некој многу јак чим се прават вакви конструкции за да го скријат. Нели се свесни дека ваков монструм може утре додека си е на слобода може да исценира и друго невино чедо да биде убиено?

На Cutiepie123, Daisy flower, Sielo❤️ и 5 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.071
    Допаѓања:
    257.143
    Овој Палчо е тежок психопат, бил во филм да изиграва мафијаш, да киднапира и да убива.
    Девојчето е убиено поради нарачка. Палчо е извршител само. Другиве се искористени.
    Среќа е што се разоткри случајот оти ќе имаше уште жртви. Само таткото зошто се уште е обвинет?
    Или друга тероија, сите овие сакале да киднапираат богати лица и да барат откуп, па и таткво е дел од баграва?
    Друго нема.

На Cutiepie123, Skorpija25, *Amethyst* и 5 други им се допаѓа ова.
  9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.903
    Допаѓања:
    116.654
    И сега јас пример не разбирам еве објаснете ми пешки ко на дете. Или ко на глуп.

Вака.
    Оваа бишката вели дека пред грабнувањето на Панче биле тој, Палчо и Кешишев и му требало уште еден човек. Значи сите тие тројца веќе биле договорени дека ќе грабнуваат човек.

Па така на оваа свињата му текнало на Боре и отишол да му предложи да се приклучи во групата и да зборува со Палчо.

И Боре оди, зборува со Палчо и вика важи бе, ќе се придружам да киднапираме човек.
    Како бре??? Како???
    За пари ли??? Не е можно. Не е можно некој да е толку ... Психопат.

На Cutiepie123, CameliaMiller, Skorpija25 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.721
    Допаѓања:
    41.577
    Само голема воздишка. Друго, не знам. Без зборови сум. Уф.

FB_IMG_1741781812819.jpg

На CameliaMiller, baguf4e, Milobebence и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Iva:)

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.044
    – Во полиција, дали ви беше сугерирано лице или име кое нема врска со настанот од страна на службените лица? – праша адвокатот.

– Во Велес не. Во Скопје за да почнам да зборувам побарав да имам адвокат, за да им кажам што и како. Тие не сакаа да слушнат ништо од тоа. Почнаа физички да ме малтретираат, да ме тепаат и да ме газат, за да почнам да им зборувам. Еден од инспекторите ми пријде, ми покажа слика од машко лице, ми рече „Дали го познаваш?“ Јас му реков „Не сум го видел овој човек.“ Еден од инспекторите ми рече „Ова е таткото на детето, дали сум слушнал дека Палевски разговарал со него?“ Јас му реков дека ниту сум слушнал, ниту знам Палевски со кого разговарал, не сум му секретарка за да знам со кого прави муабет. Почнаа уште повеќе да ме тепаат. Кажи, па кажи дека сум видел Палевски како разговара со таткото. Бев упорен дека не го познавам човекот. Беа упорни, ме тепаа, еден ми стоеше со нога врз глава, друг ми стоеше со нога на колкот, останатите клоцаа, маваа, ми викаа имаме листа дека се јавувал, дека Кешишев им кажал дека се јавувал. Им реков „Ако имате зошто ваква тортура“. Ми рекоа: „И ти да ни кажеш“. Им кажав дека се слушнале, само за да прекинат со тортурата што ја вршеа врз мене. И така го знам како петта личност во случајот, кој воопшто не е инволвиран – сведочеше Манев.

– Зошто не се откажа од второто грабнување, по грабнувањето и убиството на Панче? – праша адвокатот.

– Ми беше страв, затоа што бев под закана дека ќе ме убие мене и семејството ако не му ја завршам работата до крај – одговори обвинетиот Манев.

На SummerGirl, Mumoftwo30 и eliesaab им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.237
    Боже боже.... Ово уствари ги лажел и овие што го гледале ко Бог. Језиво!

На lovely91, SummerGirl, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.071
    Допаѓања:
    257.143
    Тоа се знаеше дека ги лаже, ама таткото ако е невин, некој намерно го вплеткал.

На Cutiepie123, CameliaMiller, Konfetka и 9 други им се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.308
    Допаѓања:
    120.007
    150.000 evra po covek trebalo da dobijat od grupava

@JuLleE не знам што да кажам за татково.. ама да го држат толку време не ми се верува дека нема нешто против него.

Инаку видете го Трифун Костовски ( не дека нешто многу ми е омилен) кај Иван Мирчевски на подкаст на Кавга кај иван што кажува а Александар кој заедно со татко му Зоран работеле во фирма кај Трифун.

На SummerGirl и JuLleE им се допаѓа ова.
  15. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.071
    Допаѓања:
    9.369
    Не сфатив овие и претходно убивале и сега се спремале пак да киднапираат и убиваат? Значи некои од оние исчезнатите што се збореше низ странициве наназад дека барале злато може да се убиени од овие?

16. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.515
    Допаѓања:
    61.893
    Бре бре, не виделе дека е дете, а не жена. Дете што тргнало на школо носи ранец, се облекува подетски, носи патики, помладалачка облека. Како може да не приметиш дека е дете а не возрасна жена?

Подучен добро од адвокати што да каже. Исто кога веќе виделе дека е неурачунлив и дека го убил Панче без да му затрепери раката, што очекувале дека ќе направи за Вања? Тројцата биле, да тргнеле да го запрат, ќе го запреле, не дека Палчо смрадот е ММА борец па ќе ги претепа.

Можеле да кажат стоп, можеле да се договорат тројцата и да го запрат Палчо, ама слатки им биле ветените 150.000 евра.

Кешишев пак, за без пари му готвел и гаќи му перел на Палчо. Мизерија невидена, просто да не ти е верно од какви луѓе си отиде девојчето.

На Cutiepie123, CameliaMiller, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Iva:)

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.044
    Што кажал?
    Иначе го држат врз основа на оваа изјава од Manev, тоа се знаеше.

На andromedae му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.308
    Допаѓања:
    120.007
    Па отвори на нет види.

19. Iva:)

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.044
    Јао, не можам тој Иван да го слушам, ми ствара нервоза, затоа те прашав. Ако некој може да гледа нека пренесе тука што е кажано.

20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.071
    Допаѓања:
    257.143
    Не можам да слушам подкаст сега, што кажа во кратко напиши барем.