Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Истрага за убиството на Вања и Панче

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 12 декември 2023.

1. guest221

guest221 Активен член

Се зачлени на:
    29 декември 2023
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    13
    Да не е нарачател брат му на Филип Петровски? Читав тој нарачал тепање на дедото на Вања

2. guest221

guest221 Активен член

Се зачлени на:
    29 декември 2023
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    13
    Уствари Даравелски нарачал тепање

3. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.559
    Допаѓања:
    12.807
    Кој родител што не се плаши од никого и е комплетно чист во смисла се нема замерено со никого му става на своето дете апликација за следење за постојано да знае каде е?

На Curious cat и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  4. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    2.947
    После ова ми делува дека Палчо и компанија се само извршители на некој друг нарачател.
    Нели кога бил во Белград, некој од Швајцарија му префрлил поголема сума на пари, ете и сега дека комуницирал со некого пред да ја убијат..
    Можно е и навистина да му е точно тврдењето дека татко и собрал снимки од камери бидејќи нели имаше изјава од некој од вработените во околните објекти,колку се сеќавам од некоја обложувалница беше, дека мајка и утредента била кај нив да ги прегледа снимките од видеокамерите.

Едно нешто ми е премногу сомнително, сите станови се на името на Александар. Ми делува како само на хартија да се имаат разведени, судејќи според тоа како фунционирале.

На Gosh, eliesaab, Billy Idol и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.323
    Многу родители. Низ Аеродром ги гледам секое второ дете е со саат на рака за следење од 4+ години.

На Harper, Gosh, Ahoy и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    2.474
    Ама Вања имаше 14.
    На 14 немоеш туку така сам да се изгубиш низ маало што го знаеш.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.559
    Допаѓања:
    12.807
    Се си мислам таткото и мајката си ја имале мувата на капата за нешто, не е туку така нивното дете киднапирано и убиено а не било кое друго.. Не оделе Палчо и останати по улица за да го киднапираат било кое дете што ќе го најдат, него плански тоа дете на тие родители сакале да го киднапираат и убијат, стриктно Вања и сестра ѝ..

На Harper, Gosh, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.323
    И јас мислам дека е изолиран случај ама пак никој не знае што го демне. Има родители што од параноја ќе стават, не е ова времето во кое ние живеевме.
    И јас би ставила апликација искрено. Имаме човек во блиска фамилија што со години си има работа со познат лихвар, не го примам на гости, не одиме кај нив, слики од деца не ставам на социјални мрежи, не ставам каде сум. Маж ми вика параноична сум, преувеличувам ама за деца кога се работи, нека сум. Јас од кај да знам таа работа до каде ќе оди? И после некој ќе рече мувата на капата ја имам.

На Gosh, Mumoftwo30, Zumbulche и 19 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.503
    Допаѓања:
    251.330
    Кој му е адвокат?
    Видов, Туфегџиќ.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.323
    Туфегџиќ, јас од случајот на Боки прв пат го слушнав ама па и не пратам вести.

На nena2010 и JuLleE им се допаѓа ова.
  11. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    2.947
    Типичен Васко Ефтов лик, ќе постави едно прашање, па поставува уште 5 други сам изнаоѓа некоја мутава поента само нему логична и врти околу тоа. Па продолжува со маалски муабети овој чекал на кауч, другиот клуч скршил и шо барал на оваа на онаа бензиска, како третиот се вртел.

Па како девојчето излегло во 7:20 и дури во 7:27 почнале да се движат. Па сам се прашува дали го чекале другото девојче дали и прави анализи зошто не излегле за 60 секунди.

Дека се знаеле Палчо и родителите, знаеме и дека е планирано ова, едино шо е вредно во видеово со кој зборел убиецот(ако земеме дека бар нешто од ова е точно

На Skyler и nena2010 им се допаѓа ова.
  12. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.381
    Допаѓања:
    20.675
    Што и да тврди овој, не се знае што е точно, а што не.

На nextredstyle, Priroden и SummerGirl им се допаѓа ова.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Retoricko prasanje
    On tvrdi deka ja cekale i sestrickata
    Trebalo u petokot da se desi toa, ama imalo guzva na Kvantaski ko so go sfativ? I toa gi sprecilo, a u ponedelnikot ona bila sama.
    A muabetot za Pance e deka denta koa e ,,kidnapiran” i se vozika niz Veles i go ima po benzinski

14. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.006
    Иста сум, а неам таков човек во фамилија. Секакви будали има, не знаеш на кого ќе налеташ. После случајов дури почнав да пазам што зборам пред други, да не откривам многу. Страв ми е некоја будала да не си помисли овие имаат пари штом ова прават, она, ќе те потепаат за ништо. Не би ме зачудило ова од љубомора да им го имаат направено. Станови имаат еден куп, ако патувале, подобра кола купиле, итн. Секакви блесави ги има.

На Трагедијаупмм, eliesaab, Lollipop_123 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.323
    И Јоци (колку и да иритира) има поента, како таткото знаел кои две возила да ги покаже на полицијата кога нема снимка од влезот? Некој пробува да го испере таткото изгледа.

На Mumoftwo30, Bitter-Sweet, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Србинов вика дека приметил
    Пошо споредувал како идел трагот на телефонот на Вања со околните камери. Пошто не се гледа нигде како движи она по улица. Нити како искача од зграда. бар он така вика
    Ќе видиме што ќе искочи на крај, мутно е сѐ од почеток и онака.
    Само сите да си го добијат заслуженото, и девојчето да си најде мир.
    Господ гледа. Денес на празник, нека скапат таму сите, у ладно и гнасно, без убава трпеза. Ја ни вода не би им дала, ама ај мораат..

На Skorpija25, LiquidLuna, RAK91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. guest221

guest221 Активен член

Се зачлени на:
    29 декември 2023
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    13
    Па нели рече ќе објави снимка од моментот на грабнувањето во 7:29:30 или сепак беше сензационализам

18. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.661
    Допаѓања:
    35.425
    Јас на пример планирам штом ќерка ми почне сама да оди и да се враќа од училиште, да и стаам апликација за следење. Не знам што ви е чудно ова, па уште и теории праите од истото?

Иначе, ликов ми личи на Бурето, апла ист стил на информации споделуваат и на ист начин. Има некоја вистина во ова, не дека не, ама повеќево се сензационалистички муабети.

На Ahoy, Трагедијаупмм, Snowflake92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. www123

www123 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    126
    jas sega gledav videoto, preeska komentirav po ona sto citav tuka
    ovoj pred se napaga sistemot, policijata, ministerot i obvinitelot i bogami vo pravo e za toa, no kaza i nekolku bitni raboti
    prvo za pance, ova se snimki i tesko e ova da e montirano vtoriot pat na benzinskata pance e sam i mozel slobodno da izbega, zosto ne izbegal? i koja e vistinskata pricinata za negovata smrt?
    vtoro deka ne e po greska kidnapirana tuku celta bila tokmu vanja verojatno i sestra i koja za sreka gubela cas
    treto dokolku navistina tatko i na vanja odnel snimkite vo policija nema sansa toj da e vmesan , da bil vmesan bi gi unistil a ne predal vo policija
    vo pravo e sto napaga policijata i spasovski i bubevski, da ne odnel snimkite se ke zataskaa nemase ni da gi baraat nitu najdat telata na pance i vanja
    mene pak majkata mi e cudna prvo zosto koga veke se razvedeni taa stan prepisuva na bivsiot? 100% sum sigurna deka znae i zosto i koj no kjuti, dali od strav za drugata kerka ili nesto drugo ene znam no definitivno mi e cudna, dete i ubija nea nikade ja nema ? pamtam pred nekolku godini edna zena sto ubija sin i non stop barase pravda i sto i zosto?zorica kjuti?

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  20. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.568
    Па го препознал цитроенот кој истиот ден беше пронајден запален и сите дознавме дека му припаѓал на исчезнатиот велешанец, неколку часа по исчезнувањето на ќерка му. Врзал два со два, и му станало јасно дека најверојатно тоа возило е поврзано со исчезнувањето на Вања. Бидејќи детево го немало на ниедна камера, логично мислиш дека некој ја собрал со кола.
    Туку, зошто полицијата не се растрчала да ги прибави овие снимки? Си дремеле, а ваму прикаски ни раскажуваа дека цел тим направиле за да го најдат девојчето. И еве на 28.11 татково им дошол со снимки од приватни камери претпоставувам, и им ги посочил двете возила кои одат "залепени", а од кои за едното веќе видел/прочитал дека е запалено и во сопственост на исчезнат човек. Полицијата во рок одма можеле да проверат по регистрацијата, на кого му припаѓа кангото, т. е. на кого му бил даден на користење, и уште истиот ден Палчо би бил приведен. Ама... од некоја причина му даваат фора од неколку дена да си го организира бегството. Зошто? Што и кого кријат?
    За таткото ми е јасно дека ни крив ни должен скапува во притвор. Им треба мотив, па ова било врвот што можеле да го смислат, користољубие во обид би му дошло (facepalm). Ете, ако му се верува на Србинов, немале никакви докази кои би го поврзале таткото со ниеден од осомничените и со "мотивот". Туку кажа и дека не го нашле оружјето со кои се извршени убиствата, ниту днк од првоосомничениот Палчо. Информацииве сигурно ги добил од "крт" во Мвр. Тогаш ме интересира, какви докази им испратиле на Турците дека Палчо е убиецот? Многу, многу матни води.
    А Палчо најубаво да го испорачаат (ако го испорачаат) кога ќе се смени скапанава владина гарнитура. Има тој многу за раскажување, и има тука и други "во сенка" кои се искомпромитирани и некако вплеткани во случајов.

На Gosh, Skorpija25, mal.ecka и 4 други им се допаѓа ова.