Истрага за убиството на Вања и Панче

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 12 декември 2023.

1. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.593
    Допаѓања:
    17.524
    Тоа е кога си играат држава си играат суд.
    Неписмени.Абе ако пратил на вибер нешто и избришал требаше да има доказ, комуникација со Палчо-доказ.Како мислат они дека ќе осудат без силни јаки докази.
    И стојам на ставот да не беа таткото и Гоце уште ќе си играа инспектори по станици без најдено тело и сторител.
    Ова денес во најмала рака беше брука,тие два посто им се многу.
    Ја сум запрепастена,после ова верувам и дека има еден куп осудени или неосудени ,недокажана или докажана вина по грешка.Они си судат народ на 20 год без јаки докази.

На Sielo❤️, mal.ecka и Biljarkata им се допаѓа ова.
  2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.897
    Допаѓања:
    116.620
    Скроз. Башка е срамота и не знам зошто судијата ги одобрил да се одговараат. Срамота и греота е ова за девојчето. Нема ни еден доказ за никој.

3. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.121
    Допаѓања:
    3.465
    Не знам ни дали ќе најдат Палчо стигна до Турција да избега и имаше време за се да запали, вреќи, мотороли лопати се шо употребувале, пиштолот е исфрлен некаде, освен на снимки да го фатат дека учествувал.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.853
    Допаѓања:
    36.424
    Како бе нема доказ?
    Признанијата нели се доказ? Извршителите ги однесоа до телата? Тоа нели е доказ?
    Каков доказ сакате? Снимка од убиството ли?

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    185.727
    Јас чекам доказ за таткото8-|.
    Како е он инволвиран?
    А ако немаат материјални докази, ни снимка ни ништо за Палчо, па проблем е. Што е он, Худини? Какви се тие истражни мерки да немаат појма со кој зборел по телефон во време на убиството?

6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.562
    Допаѓања:
    272.772
    Не е тоа прашање, проблем се Палчо и таткото. Уште не испрезентираа директен доказ, што било.
    Не дека не може, ама... банана
    Буквално нема шанси да не знаат.

На SummerGirl, fana и Biljarkata им се допаѓа ова.
  7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.897
    Допаѓања:
    116.620
    Материјален бе чоек.
    Признание не може да е доказ. Ете во првиот исказ велат дека Александар на Палчо му кажувал. Сега викаат ние појма немаме кој е човекот. И сега шо е точно? Се знаат или не се знаат?
    Боре вели сакал црквата да ја брани да не е северна. Овие двајцата кешишев и манев во нивните искази и него го наведуваат дека бил цело време со нив и знаел што се случувало.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    249
    Мислам дека и мајката има врска со ова... Многу ми е сомнителна:!:

9. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.853
    Допаѓања:
    36.424
    Нема да е прв ни последен да биде осуден со посредни докази. А, такви има еден куп за Палчо. За таткото не, се сложувам.
    И ова не е само кај нас (банана држава) туку и во други држави исто така.

На TammiB5 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  10. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.853
    Допаѓања:
    36.424
    Како бе признание не може да е доказ?!
    Поткрепено е со материјални докази. Пронаоѓањето на телата, на пример. Ги има на снимки исто така. Плус има днк од каратистот.
    Што се однесува дека нема днк од Палчо, нели имаше изјава дека прскал се со wd спреј. И недостаток на доказ е доказ, како да ти кажам? Нели ви е чудно што во автомобилот на партијата кој го поседувале и пред убиството, нема никакви траги од днк од Палчо?! А, тој се возел и пред тоа во него.

На Biljarkata и mal.ecka им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    185.727
    Мене не ми е проблем немањето доказ како доказ, ама да не имат снемано докази за да снема пресуда, тоа ми е мисла:|. За Палчо зборам.

На mal.ecka, CameliaMiller, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.897
    Допаѓања:
    116.620
    Не знам како да ти кажам дека за Плачо дека ги убил доказ НЕМА. Ти си судија. Биља вика фана ја уби Вања. Јас викам не. Доказ нема. Мојот збор против тој на Биља. Ти како судија на кого ќе веруваш?

На mal.ecka, Lisandra и Biljarkata им се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    185.727
    На тој што оставил подобар впечаток(facepalm)
    Мислам... ако го осудат, вака, без материјален доказ...останува да си се врти муабетот , го наместија Палчо, тајни служби, гуштери владеат со светот и сл.ср. А да не го осудат, па мислам не се толку будали. Итн...

На mal.ecka и Lisandra им се допаѓа ова.
  14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.897
    Допаѓања:
    116.620
    Скроз се шах мат положба.

На eliesaab и Lisandra им се допаѓа ова.
  15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    185.727
    Епа да одам јас да им ја довршам истрагата и да најдам со кого зборел Палчо на телефон во 9 саат сабајлето ако не.
    Стварно мислам да не излезеше Бунтур ќе ги пуштеа. Кај да е, ќе почнам и во теоријата за гуштери да верувам (facepalm)

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.712
    Допаѓања:
    3.380
    Јас во ова судење ништо не верувам, плус јавно? На мене, на тебе, на вас ќе ни кажувале дека судството ни е праведно, дека ќе се суди случајов како што треба ахааам, мало морген. На крај од ТРАГЕДИЈА ќе испадне КОМЕДИЈА. Криминални групи.

На SummerGirl, eliesaab и Biljarkata им се допаѓа ова.
  17. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    4.181
    Вртев неколку страни, да видам дали некој го има објавено видеово, не видов дека го има, па не е лошо да се погледне.
    Каснам и ја де, некогаш. :o:

18. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.593
    Допаѓања:
    17.524
    Во недела Гоце Трајковски ќе биде кај Васко Ефтов

19. xGenius

xGenius Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    99
    Ова е еден од најлошо сработените случаи било каде, било кога во човековава историја. Африканска полиција и судство би се смееле на начинот на кој се "спроведе" целиов процес.

Татково беше дехуманизиран. Поминува низ ужас, пази - му го убиле детето, има уште едно дете на кое најмногу му треба, а не може да биде до него затоа што налетал на група неспособни и нефункционални луѓе со интелект далеку под просекот. Уапсиле човек кој тагува и му се скршил светот, и наместо да му помогнат, го тепале и му викале „ве фативме сите, 100-0 ве победивме“. Што победивте бе? Гревови неинтелигентни, трагикомедија.

Од старт во МВР е направен хаос. Човекот уште во првите денови сфатил со какви ликови си има работа. Му покажувале слики од други деца, го убедувале дека ја нашле Вања, го шетале по Водно, теории за исис и други бладаници. Очигледно изгубени. У тие моменти од немоќ, бил приморан сам да почне да ја води истрагата, барал помош од се што мрда и не мрда.

И токму кога почнал да им носи докази, снимки, да врзува работи и да им го сервира случајот на тацна, случајот што никогаш не требало он да го решава, случајот што да не беше он веројатно сеуште немаше да биде решен, тогаш им станува сомнителен. Не можеле да сварат дека обичен човек им ја завршил целата работа, па влегле у некој Шерлок Холмс филм. Замисли ги само коа го тепале и коа му викале „ве победивме 100-0“ колку биле горди на себе у тие моменти. Абе у пичку матер.

И Боре и Кешишев кажаа дека додека ги тепале ги натерале да пишат изјави дека таткото му давал инфо на Палчо, иако двајцата сега признаваат дека никогаш ниту го виделе ниту слушнале за него пред убиството.

После следи обвинителството кое се води на овие искази, влагаат од блам у друг блам. Немаат апсолутно никаков доказ против таткото. Јасно беше колку се очајни и не знаат кај тераат завчера тие двете гуски од обвинителство, пази го прашуваа какви оценки имал во основно и како успеал да се спреми за 5 минути кога му се јавила бившата жена и му кажала дека ја нема ЌЕРКА МУ. Нерелано.

Овој човек после се што му направија има апсолутно право, а и треба да ја тужи државава. Ова е срам за правосудниот систем.

Последна измена: 13 април 2025
    На Miss666, Трагедијаупмм, *Amethyst* и 15 други им се допаѓа ова.
  20. guest221

guest221 Активен член

Се зачлени на:
    29 декември 2023
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    15
    Палчо ќе сведочи денес