Истрага за убиството на Вања и Панче

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 12 декември 2023.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.220
    Допаѓања:
    27.797
    А како е Гоце во емисија? Нели е во притвор за палење кафич?

2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.897
    Допаѓања:
    116.620
    Во домашен. И васко отиде дома кај него молим лепо(hollest)

На Kir, lovely91, LiquidLuna и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.331
    Допаѓања:
    89.947
    Царов недоветен ли ќе се прави сега,за каков Гоце Делчев збори сега што ќе одбранувал (facepalm)

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.058
    Допаѓања:
    256.983
    Гоце вели дека едно лице стоело спроти зградата и после 10 мин откако е киднапирана, поминува БМВ и го собира лицето. Кое е тоа лице?

5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.220
    Допаѓања:
    27.797
    Мене Гоце ми е многу чуден...

На eliesaab и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  6. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.550
    Допаѓања:
    5.521
    На doll.a, st-el, Skorpija25 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.058
    Допаѓања:
    256.983
    И адвокатот. Го слушам кај Ландов. Го брани без пари. Демек му средил работа пред 20 години.
    Сериозно треба да се провери овој.

На skorpia 996, LiquidLuna, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.331
    Допаѓања:
    89.947
    Исто.
    Матен лик, од некои причини изиграва инспектор.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.153
    Допаѓања:
    107.107
    Не, имаше и на групата, наводно таму имало преписки од родителите, демек пишувале дајте колку треба пари, ќе се соберат, и он одговорил. Го имаше ова коментирано на судење.

10. xGenius

xGenius Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    99
    Се крева фама како Гоце успеал да дојде до снимки и да открие одредени информации поврзани со случајот, мислиш станува збор за држава со високо развиени механизми за истрага и транспарентност, а не за Македонија.

Не станува збор за некаква генијална детективска работа од негова страна, туку едноставно имал пристап до материјали до кои просечен граѓанин никогаш не би можел да стигне. За жал, истите тие податоци останале надвор од фокусот на полицијата, кои очигледно немале доволна иницијатива да ги побараат.

Внатре во полицијата е насобран најголемиот шлајм во државава, на највисоките позиции се најголемите криминалци, на кои таквите ко Гоце им се поттрчковци. За нив дилаат, крадат, рекетираат, палат кафичи итн.

Фактот што Гоце дел од криминалните кругови му овозможил пристап до снимки од различни локации, како и можност човек у Сејф Сити да му проверува скриншоти од коли и да му дава податоци за нивното движење. Познанствата со нарко босови (читај - Шеваљ) му помогнале да дознаат дали Вања завршила некаде по шпонскиве села, бидејќи нели, се у државава оди преку босовиве.

На Ahoy, KuklickaSk, Dentina и 5 други им се допаѓа ова.
  11. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.550
    Допаѓања:
    5.521
    Може ли линк да прочитам? Јас такво нешто не сретнав.

12. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.980
    Да, ама кажа дека и кај Вања ја пратил пораката за во случај да го уклучеле телефонот да прочитале.

13. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    6.041
    Колку се испореметени сите вредности во гнасниов ФИРОМ. Ви киднапираат дете, среќа па кумашинот ви е локален, ситен криминалец Гоце кој си живее со наркобосови, им ѕвони и фаќа врски за да му потврдат дека детето не ви завршило у Косово или Црна Гора. Па и браќава уште му рекле дека ќе го превртат цело Скопје, Тетово, Гостивар за да ја најдат ако е тука, ееј топ брат, фала ти. Друго дете ако е кој го е*е, sorry, немаш врски кај дилериве. Среќа кумашинов е човек од народот.

На Ahoy, Sielo❤️, Dentina и 8 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.153
    Допаѓања:
    107.107
    Да де, ама кажа и дека пратил и на вибер групата ама ја избришал бидејќи веќе знаел дека се сомневаат во него.

15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    185.727
    Абе сега- кој кај има човек. :tmi:
    Испореметено е, ама бар имаат разрешница. Многу несреќна ама разрешница. Со такви служби, со тој капацитет- таква врба, таква шупелка дава:|. ,,Службите,, може да ги самораспуштите комотно. Кој дебакл од истрага, обвинителство, судство.

На Zumbulche, fana, Dentina и 2 други им се допаѓа ова.
  16. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.515
    Допаѓања:
    61.893
    Иако ми експлодира мозокот дури го пишувам ова, да не беше човекот Вања уште немаше да биде најдена. Не знам колку читавте транскрипти, ама тоа колку ни е неспособна полицијата не можеше поубаво да се отслика отколку во случајов.

Во пребаран стан два пати го терале таткото трет пат плакари да пребарува. Можеле да соберат снимки од сите околни кафичи, дуќани и да ги анализираат, ништо од тоа не направиле. Колите толку очигледно отстапувале со рутата, се влечеле, плус цитроенот на Панче е прередок модел, буквално да се заангажирале дека се вози кола на исчезнат човек лабаво низ Скопје, Вања можеби уште ќе беше жива. Ова пробисветиве се паркирале пред партија, одма ќе ги фателе.

Но не, барале по сто пати празни станови, го гаслајтале таткото дека бегалка за ИСИС е отидена, а уствари се што пишувало девојчето е споредба меѓу куран и библија.

За станови го распрашувале, го возел тој Музафер или како и да се вика, скроз погршено ја воделе истрагата.

Еден материјален доказ нема протов татково. Буквално ништо не го поврзува со убиството, приведен беше оти им терал инает и не се согласувал со тоа како тие ја водат истрагата, плус си почнал сам истрага со Гоце.

На JuLleE, Ahoy, Sielo❤️ и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    185.727
    Не го гледав видеото со Гоце... нешто си мислам. Дали споменатиот Сокол, кој му бил ,,брат,, на Гоце имаше улога во нивната истрага и дали неговото апсење соодветствува временски со развојот на судењето?
    https://lider.mk/uapsen-filip-andov-sokol-doznava-radio-lider/
    Пошто сега дека им текна дека бил ,,криминоген, , ок, важи :smirk:

... пребарав, сме го дискутирале Сокол на 7 ми февруари. Таман.8-|

Последна измена: 15 април 2025
  18. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    906
    Допаѓања:
    3.216
    Еден битен момент е што цитроенот не бил внесен во системот на сејф сити како украден.Прашање е намерно или ненамерно?
    Се сомневам дека имале свои луѓе таму што цело време им помагале, саботирајќи ја истрагата.

На eliesaab и Lisandra им се допаѓа ова.
  19. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.121
    Допаѓања:
    3.465
    Намерно не е внесен пошо он знаел дека нема да биди забележан токму заради тоа.
    Човеков има врски секаде.

На Sielo❤️, Biljarkata и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  20. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.517
    Допаѓања:
    9.006
    Очигледно има и други вмешани, некој/и од МВР. Невнесување на колата во сејф сити, што можеби ако се случило, ќе била фатена колата и ќе се одврнеле од намерата да ја киднапираат и убијат Вања. Знаеле убаво камерите каде фаќаат, каде не... Знаење доверливи информации.
    За таткото почнува ептен да ми паѓа жал. Година време во притвор, се распаѓа дел по дел, му се гледа и по лицето... А конкретни докази никакви не покажуваат за него.
    Ако не се способни, нека побараат помош од странски служби, само не го мачат веќе семејството и нека ги осудат гнидиве.

На Amelia., Skorpija25, FridaodaMk и 2 други им се допаѓа ова.