Истрага за убиството на Вања и Панче

Discussion in 'Политика и настани' started by RainBow, Dec 12, 2023.

1. Iva:)

Iva:) Популарен член

Нема криење, судењето беше јавно и новинарите имаа транскрипти објавено на сите сајтови, се од А до Ш е пренесено. Ќе видиме судијката што ше каже кога ќе ја образложува пресудата и тогаш може 100% да е сигурно.

andromedae likes this.
  2. IwyMe

IwyMe Активен член

Многу работи се прикриваат во случајот се што беше изнесено е да не кажам двосмислено и плитко со цел замајување и збунување на јавноста никој не може да ме убеди дека Палчо не е под нечија заштита поради одредени цели. Сигурна сум дека ќе ги осудат но прашањето е на колку!? За таткото не сакам ни да коментирам тој самиот си знае што направил и тој самиот си кажа што ќе направи понатаму..

3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Зашто може така треба. Си има правила и начини. Плус има уште едно дете, тоа чита.

4. fana

fana Форумски идол

Епа тоа ми е поентата. Девојчето прочита и како сестра му била со стеги н рацете и нозете и леплива трака на устата, ставена во вреќа за спиење, клечела и плачела, дека при откопување со лопатата ја удриле во главата... И сега ја кријат пораката од таткото? Нема малце логика.

andromedae, SummerGirl and boo3 like this.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Добро бе, нели со причина судењето беше ,,јавно,,? Нели беше битно што доручкувала Вања, колку четворки имал у школо Александар, ама главниот доказ за неговото обвинение и мотив не се битни за пред јавност?:^) Сите транскрипти од неговото обвинение ги прочитав, сето беше рекла казала, се судеше негово минато поведение ништо во врска со случајов немаат. Освен креацијата на полицијата, пошто им се мешал во штипки во истрагата, па овие под ќотек признале и после отпризнале. Аматеризам без дно.

andromedae, Harper, eliesaab and 10 others like this.
  6. Amelia

Amelia Популарен член

Ова веќе стана циркуз не се знае кој пие кој плаќа… Не е ни откриен мотивот, се некој глупи причини …А каде е мајката во целата приказна? Ништо за неа нема?

eliesaab and Cutiepie123 like this.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Мене најсимптоматично ми беше сведочењето на дедото (таткото на Александар).. многу се оградуваше од син му, а со оглед на тоа дека се и тоа како влијателни, ако беше чист ќе го извадеа ма немаше ни да биде уапсен.

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Абе луѓе јес да живееме во шу**кот на светот, ама мислам дека никој не е до толку глуп да направи нешто вакво. Особено што судството ни е нула. Верувам дека имаат зошто ги држат и како, дека имаат и докази, а транскриптите бидејќи се читани, верувам затоа и ги пренесуваат, а слики колку што знам од докази не смеат да пренесуваат и затоа не сме запознати.

9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Па ваљда има влијание и влијание. Бизнис влијание нема врска со судство. Како да го извадат, во домашен притвор е изваден кај повеќе да го вадат?
    Слики од докази не ни требаат, докази се спомнуваат. Еве запис од телефонски повици, еве слика од чаура, еве слика од лопата, еве испис од банкарски трансакции за да се докаже мотив -пари... Ме мрзи сега да барам транскрипти, ама ништо во испитувањето на таткото немаше, никакво спомнување на врска со Палчо, никакво спомнување на комуникација.

andromedae and fana like this.
  10. fana

fana Форумски идол

Апсолутно де факто и де јуре - немаше!
    Само млатеа празна слама дека бил единичар и дека не работел, и како можел тоа ОДМА да се спреми, а вообичаено каснел.
    Ако тоа се докази ондак јас сум Џеј Ло.

LiquidLuna, andromedae, Cka and 2 others like this.
  11. Iva:)

Iva:) Популарен член

Мотивот и нема да се открие, сигурно мајката и таткото молчат заради другото дете. Човек што нарачал убиство на едно дете веројатно нема проблем да нарача и за уште едно. А мотивот за вакво грозно злосторство што може да биде друго освен страшна омраза и одмазда.

Сме дискутирале и претходно и секако дека е на ниво на наше мислење/претпоставка, мора да е нешто големо/голема ѕверка чим и истрагата се водеше во насока да не се реши случајот и целово судење т.е.обвинение кое е чиста фарса.

12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

И се е тоа во ред. Мислам не е во ред, ама јасно ми е. Ама, ако е така, шо го вуцараш таткото по судови и тераш приказна што не држи вода-од инат? Ќе кажеш, нема докази и го ослободуваш од обвинение. :smirk: Пошто докази нема.

SummerGirl and fana like this.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Не дадоа доказ. Во јавност се се вади, оти судењето е јавно. Нема селективност во јавноста. Само со закон може да не се открие нешто, ама овде не е тој случај. Едноставно глупи МВР и глупи обвинители.
    Правилата не се такви. Не си замислувајте приказни. Тоа дете дома има родител кој ќе му ограничи што да чита. Има кога судењата не се јавни. Едноставно ни МВР ни обвинители не дадоа докази

14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Не верувам дека се се вади. Остај ти правила не правила.. знаеме кај живееме.

15. Cka

Cka Форумски идол

Може се сменило нешто откако учев. Иако не објавиле у сл весник.

nena2010 likes this.
  16. нина122

нина122 Популарен член

Кога ќе има пресуда се знае?
    Очекувам доживотна за сите, и некој 4-5 години за таткото..

17. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Не верувам дека они за свадби или други глупости го киднапирале девојчето...

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Овие полтрониве прости? За пари сигурно, а Палчо не би рекла, тој има нешто друго. Се поверојатно ми е дека е ова негов долг што го плаќа на некого.

Sielo❤️ and azelea like this.
  19. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

И ја мислам така. Кретениве мислеле дека е за кеш, а уствари Палчо е со друга причина.
    Зошто инаку би ја убил одма, ако е за пари. А се си мислам и дека нема да дознаеме ништо повеќе.

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не можам некако, не ми е јасно... Зошто татково се брани толку слабо ако е невин...

sunsetbeach likes this.