1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Истрага за убиството на Вања и Панче

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 12 декември 2023.

1. sunsetbeach

sunsetbeach Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2025
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    100
    Пошто не е невин. Има ѓубриња од родители, тешко е тоа да го свари секој нормален али е факт за жал.

На nena2010 и lovely91 им се допаѓа ова.
  2. andromedae

andromedae Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    25
    А што треба да прави, да урла како ненормален во судница?

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.543
    Допаѓања:
    108.699
    Боса му е одбраната. Си видела што изјави неговиот адвокат? Се ова било за да направат во школите паника.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.116
    Допаѓања:
    29.642
    ?? Шо?
    Тој нели изгледаше ко попаметен троа адвокатот?

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.543
    Допаѓања:
    108.699
    Тоа де, еден од најдобрите адвокати во државава. Многу му е боса одбраната.

На IwyMe, LiquidLuna и nena2010 им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.153
    Допаѓања:
    188.910
    Па 2 работи.
    Прво- он е мртов човек. Утепан е пошто му е утепано детето. Шо да се брани кога е утепан?
    Второ- јас или нешто слепа сум па нешто пропуштам или не знам што е. Сомнителен бил пошто му била сомнителна колата, пошто имал информации што ги има полицијата...па секој петок сама одела во школо ама не во понеделник, значи за понеделникот он им кажал:drunk: А можда две деца сакале да грабнат, можда друга особа сакале да грабнат, ама од кај да знаеме што е се можно и неможно. Ова не е никакво докажување- отсуството на докази не може да биде доказ за таткото. Значи од што да се браниш во вакво обвинение?
    https://plusinfo.mk/obvinetite-ne-i...ski-za-svirepite-ubistva-na-va-a-i-na-panche/

На andromedae му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.092
    Допаѓања:
    2.672
    Обвинителката во завршниот збор рече дека немаат докази за комуникацијата на Александар Ѓорчевски со првообвинетиот Љупчо Палевски.

– Дали има докази за комуникација меѓу Александар и Палевски? Нема. Но, Палевски е технички подготвен, брише докази, има повеќе телефони, користи разни апликации за разговор, ја избришал комуникацијата – рече Стојковиќ Димитровска.

Но, на минатото рочиште во завршниот збор Жаклина Крстевска Јосифовска кога изнесуваше детали од вештачењето на телефоните изнесуваше и детали од избришани комуникации, па останува нејасно како не се најдени и евентуалните избришани комуникации меѓу првообвинетиот и петтообвинетиот.

Ова е во врска со вчерашната дискусија тука од некои членки дека имало докази ама не ги изнеле во јавност. Ете официјално денес кажано од обвинителката, докази за таткото нема. Кој му е крив што изгледал чудно, што го превртел градот за да најде информации за ќерка му кои полицијата не можела да ги најде, што бил слаб ученик како дете и што бил богат па не морал да работи нон стоп па ете обвинителите си го вклучиле како потенцијален виновник.

На Zumbulche и Biljarkata им се допаѓа ова.
  8. Meni65

Meni65 Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2025
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    12
    Луцкасто од Димитриевска. Бил технички подготвен па ја избришал комуникацијата (facepalm)
    Како Мето Јовановски во Тетовирање "Куфер ко куфер, празан"

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  9. andromedae

andromedae Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    25
    Баш ова сакав и јас да го кажам; како и од што да се брани кога нема ни конкретни докази ни издржано обвинение против него ..

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.786
    Допаѓања:
    122.545
    Ми личи како да го брани колку да го брани, а не дека е невин. И изјавиве му се циркузи.

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    827
    Да не грешам душа ама мене и двајцата родители ми се чудни. Чудни им се реакциите и сѐ од сам почеток до сега.
    Ко да знаат нешто и двајцата ама кријат, веројатно ради страв за другото дете.

Мајката напишала писмо до судот и било претставено од адвокатот, во писмото меѓудругото неколку пати е наведено дека не сакала ова да се случи и на друго дете. Као за тоа и најмногу треба да има правда. Не знам, јас не верувам дека Вања е случајна жртва што туку така ја избрале без претходен план и уште мислам дека е некоја одмазда во прашања, а и двајцата го знаат тоа. Затоа и однесувањата им се такви какви што им се. Така да не, не можело ова да се случи на било кое дете.

Жал ми е и за нив, никој да не им е во кожа ама најмногу за Вања, ни крива ни должна плати со живот за нечии туѓи долгови. Живот што допрва требаше да и започне. Само од таа причина стварно се надевам дека ќе го јадат доживотно.

На Konfetka, Sielo❤️, LiquidLuna и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.420
    Допаѓања:
    20.907
  13. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    580
    Сега негде прочитав дека некој побарал доживотен затвор за дегениве. :^)
    Аха, добро. Ама ние не сме глупи.
    Никој во Македонија нема одлежано доживотно и пак си играат мајтап со народот бе како не им е срам!! :@
    Ај да го видам и тоа чудо... Да им се изнасмеам пошто трескаат зелени:rofl::rofl:ние сега треба среќни да бидеме.

Колку лажат, ми се повраќа:puke:
    За 5-6 години пак ќе ги пуштат и пак невино дете ќе утепаат(facepalm)

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.543
    Допаѓања:
    108.699
    Со оглед на годините на монструмите и 20г затвор ќе им биде доживотен. Само да излезат од притвор и стигнат до затвор мислам, нема ни 2г да доживеат. Инаку за дете не е исто како за рандом убиство, ако за возрасен некој добие 10г, за дете рачунај дека дупло добиваат. Вака ми објасни адвокат вчера, многу се по ригорозни и по строги кога се работи за дете.

На Лејди Гага му/ѝ се допаѓа ова.
  15. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    958
    Допаѓања:
    6.493
    За крајот од судскиот процес мајката на Вања напишала трогателно писмо за својот ангел, кое, за жал, според зборовите на Маја Мартиновска не било дочитано до крај во судот.

„Вчера (11.06), за време на завршните зборови на обвинителството во случајот за Вања, судот не дозволи писмото на мајката да биде прочитано до крај.
    Гласот на мајка која изгуби дете на најбрутален начин, беше ‘стишан’ во судница. Јас, со нејзина дозвола, го објавувам нејзиното писмо во целост - затоа што има право да биде чуена“.

НЕ БИЛО ДОЧИТАНО ДО КРАЈ ЕЕЕЕЕЕЕЈ, нит почит, нит осет, нит емпатија, нит обзир... ова е подоле од дно, ми се повраќа и ми се темни што го дишам истиот воздух со овие психопати... за греота родителите, сестричката, роднините, другарите и другарките... а најмногу за греота е Вања.
    Бог нека ја прости, уште ми е неверно во последните 2 години што ни се случува во државава... ;( :@ :puke:

https://www.crnobelo.com/novosti/do...-kjerka-mi-no-moram-poradi-site-majki?start=1

На Golden, TammiB5, IwyMe и 3 други им се допаѓа ова.
  16. IwyMe

IwyMe Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2023
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    92
    Никогаш до сега не се сеќавам да сум исчекувала исход на некое судење како ова, се надевам на највисока пресуда бидејќи чувствувам голем гнев. Пред некој ден ми излезе подкаст од некој Аврамски не го познавам ниту го слушав само го прочитав насловот кој гласеше нешто во стилот Палчо ја убил Вања бидејќи ги барал тајните пари на дедо ѝ. Прочитав овде коментари дека извршил одмазда за некого не дека не држи вода но зарем не би се одмаздувал дури се живи бабата и дедото па да видат да почувствуваат вака не ми е јасно зошто..

17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.786
    Допаѓања:
    122.545
    Одмаздата оди на најмилото.. Ако е тоа тоа. Никогаш на тој кон кого е директно туку на она што му е најмило,

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. IwyMe

IwyMe Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2023
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    92
    Да разбирам ама која е поентата да се одмаздиш претпоставувам на дедото бидејќи бил дел од политика кога тој веќе не може да го виде тоа. Или може јас не сфаќам како одат тие работи не знам што да кажам ама ништо ми нема смисла.

19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.786
    Допаѓања:
    122.545
    Никој не може да замисли и да разбере затоа што не сме со психопатски умови.

На Лејди Гага и sunsetbeach им се допаѓа ова.