Истрага за убиството на Вања и Панче

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 12 декември 2023.

1. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.587
    Абе сега... Еве си рекле "добар ден" на скали. И сега се знаат или не се знаат? Која е дефиницијата на познавање некого?
    Според мене, познавам некого што не сум само на "добар ден" по улица или на скали. Некој со кого имам муабет, приватен или службен, од кого имам барем телефонски број во мобилниот, дружба некаква по дома, кафана, одмори, било што.

2. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    10.366
    Ќе си лапаат политичариве поени сега, на туѓа несреќа. Пак ништо нема да се дознае.
    Толку.
    Нека почива во мир девојченцето, душа мила...
    И Панче, лесна му земја.

На Skorpija25, mal.ecka, LiquidLuna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.847
    Допаѓања:
    186.342
    Да, го прочитав записот. Записот е запис од рекла кажала, можеш ти да веруваш, јас појма немам. И не знам каков аспект е тоа, кој сакал да се разведе, кој не. Што воопшто би требало тоа да има за значење, дури и кога би било вистина?
    И арно шо вика батето , го купиле станот од Палчо, јас ти кажав, кога се гради на твоја парцела, не купуваш стан. Ете толку знае батката.

Ама ти мешаш знаење и дружба. Не можам да кажам не си ги знам комшиите под мене, баба и дедо се, имаат ќерка и внуци, често се кај ќерка им, и ја чуваат куќата кога е на одмор, внуците се некогаш тука. Не, не се дружам со нив, ама ги знам.

4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    A od kaj toa deka parcelata bila na tatko i na Zorica? Ne sfakam ova so gradenjevo niso

5. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.726
    Допаѓања:
    129.026
    Ама, дошле таму. Ако се развеле, Александар идел да си ги види ќерките. Арно вика и Билјарката, а тој како зет сигурно има идено и кај родителите на Зорица. Луѓе збореа и дека ги гледале заедно. А, Палчо доаѓал таму пошо и му останал тој мал дел од зградата.
    Па, и да не правиш муабет секој ден со Станко, не можеш да тврдиш дека не го знаеш кога луѓе ве имаат видено дека сте збореле. Плус, сте иделе и на исто место.

На Biljarkata, Feminka22 и eliesaab им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Господ знае
    Само ме занима зашто го утепаа девојчето. Толку малце народ а толку злоба

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  7. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.705
    Допаѓања:
    13.435
    Ако се воведе закон за потекло на имот на функционери, ќе им ги земат, затоа, бидејќи како може со функционерска плата од 1000 евра некој да има толку станови сите во центално градско подрачје и сите над 100 квадрати, очигледно сета таа работа со имотот на татко и на Зорица е сомнителна бидејќи сите функционери си го кријат имотот, а зет не е роднина од прв ред, зетот може и палати да има на свое име, тоа не се брои како имот на поблиско семејство, ама имот на ќерка, да.. Каква е поврзаноста на таткото на Зорица со Фершпед каде што работел Александар долго време?

8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.847
    Допаѓања:
    186.342
    На мајка и била, вратена со денационализација. Во сфрј луѓе што имале многу имот им го одземале, во самостојна Македонија теоретски можеа да го добијат назад со денационализација.
    Во тој реон посебно, богати луѓе имаат имот од времето, не од вчера завчера.

Со градењето не знам што не е јасно. Имам куќа, доаѓа инвеститор, руши куќата, прави зграда со 8 стана, не плаќа за земјиштето, 2 стана ми дава мене, другите ги продава, сите среќни. Имот за имот, безготовинска трансакција. За ваква операција ваљда и взаемна доверба треба, нема на Ојле на жими мајка да му дадам да ми руши куќа, па да останам со прст во уста.

На Ahoy, nextredstyle, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. www123

www123 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    126
    kolku lesno ke gi fatele taka i kraj,dodusa i na film takvo nesto e nevozmozno///
    nikoj ne negira deka policijata e totalno nesposobna NO i vo slucaj da go barale i pance i kolata gledas pogore na snimkite od benzinska PANCE e ziv i prvo vo drustvo so eden od ubijcite a potoa sam? toj e vozrasna licnost i da go po taa snimka poveke nikoj nema da go bara, go najdoa mrtov koga najdoa i vanja
    da go najdea pance mrtov pred da bide vanja kidnapirana togas mozebi, vaka za zal za vanja spas nemalo premnogu e kratok periodot od kidnapiranjeto do ubistvoto

На Tanjamm, nextredstyle и Feminka22 им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Jasno mi e kako ide so investitor
    Ama me zbuni so kaza so kupuvanjeto
    Znam i za denacionalizacija, ucevme bas

11. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.587
    Ама сега зошто буквално толкуваш? Инспекторите сигурно не го прашале дали го познавал од пред зграда гледање и дали си викале "здраво комши", туку го прашувале за друг вид познанство.

На INNERBEAUTY и Feminka22 им се допаѓа ова.
  12. www123

www123 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    126
    i toa kako se znaele,
    aleksandar e ekonomist i eden period rabotel vo firmata na palco (koga gradel zgradi)pred da pocne da raboti vo fersped .. vo istiot period palco sorabotuva so tatko i na zorica (taka i se zapoznale aleksandar i zorica, t.e tatko i bil toj go sakal aleksandar za zet) vo 2009 se vencale koga e rodena i vanja..zorica togas rabotela vo carina, posledno vo vip operator
    moze vo posledno vreme i ne bile tolku bliski pa zatoa i ne bile vo kontakt telefonski ili koristele drugi mobilni za rabota ama deka ne se znaele ? se znaele i toa mnogu dobro i toa site i tatko i i palco i zorica i aleksandar
    zorica e mn pomokna od sto se pravi ne dzabe prefrla stanovi na bivsiot

На Feminka22 и nextredstyle им се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.847
    Допаѓања:
    186.342
    И сега, која ти е уствари тезата? Негирал познанство ама друг вид на познанство?
    Me confused:drunk:

Дали таткото бил инволвиран било како во грабнувањето на детево, не верувам. Дали го држат во притвор пошто тројца рекле Палчо зборел со него- не би ме зачудило, пошто гледам способни се лудница.
    Единствено што мене ми е јасно е дека фамилијава е имотна, а Палчо шворц. Којзнае што им барал, што не му дале.

На guest221 и nextredstyle им се допаѓа ова.
  14. www123

www123 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    126
    se zbori palco i panco nasle golemo bogatstvo, zlato vo golema kolicina vredno milijardi i ova ide visoko visoko so clenovi vo vlasta i policijata
    dali e tocno ili samo spekuliraat lugeto ne znam no i da nasle sto povrzanost ima ova so vanja?

15. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.692
    Овде се излегуваше со тврдњи од генијални инсајдерски умови (без докази ваљда, прееволвирани во 5та димензија се они за тоа) случајно или не, и од двете политички страни, дека таткото и убиецот на неговата ќерка (Љ. П.) биле први другари, се слушале секој ден, а меѓу другото и заедно го испланирале се ова.
    Значи ако не ви е јасна разликата и тежината, или само се правите дека не ви е, небитно.

Да ти убијат дете, го распаднат и уништат семејството, и згора на се направат виновен, и медиумски сатанизираат пред цела нација, претставувајќи се (истите, шо и народ го знае нивното лик и дело) , како суперхерои пред јавноста и си ги задржат политичките столици, и истата таа јавност така го (скоро па) проголта се тоа.
    А и да не ги заборавиме (3те) генијални загрижени умови, партиски инспирирани или не, што и одеа и на жената испод прозор на "протест" да ја додатно малтретираат, овај инспирираат и демандираат смртна казна за таткото.

А се и да го знаеле таткото и мајката мотивот за се ова и ќутат да ја заштитат другата ќерка.
    Тоа го оправдува се ова(другово) нели?
    А не?

Неколку чекирани факти:
    Таткото е во притвор, среќа во несреќа во единечна ќелија.
    Главниот осомничен за убиството е некаде, во затвор во Турција/можда, на Малдиви, како и да е, ...
    Можда а и можда не поради тоа што има политички и полициски грб.
    Останатите гореспоменати се сеуште на политички столици, во "заштита" на државата. Ако нека и е, за подобро и не е.
    Сузи сеуште од позади тестатура во удобноста на својот кауч, решава криминилогии и дефиниции и не се дава.

Иначе ви текнува кога народ цел енергизиран ќе излегуваше на протест против неспособноста на, епа неспособните ваљда?
    Која случајност што следниот инфо што испадна беа баш дека таткото е психопат од најголем ранк, коцкар, наркоман и што ли уште не, која случајност навистина.

Последна измена: 7 јануари 2024
    На Gosh и Cka им се допаѓа ова.
  16. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.692
  17. guest221

guest221 Активен член

Се зачлени на:
    29 декември 2023
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    15
    Се согласувам, сигурно нешто барал а не му дале и затоа мајката напиша дека се сомнева во киднапирање, знаеле дека децата им се во опасност сигурно имало закани од претходно

18. ТиКажав

ТиКажав Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2023
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    17
    Мислам за колата да ги фателе кога возеле пред киднапирањето на Вања. Од 22ри до 27ми 100% возеле они со колата на Панче. Ете на 25ти сакале да го извршат киднапирањето. Тогаш да ги фателе ќе ги уапселе, се возат со кола на исчезнат човек! Не ја барале колата тука е пропустот. Сејф Сити камерите за што служат?

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.411
    Допаѓања:
    20.824
    И да ја најдеа колата киднапирањето и убиството на Вања ќе се одложеше, девојчето еден ден пак ќе го грабнеа.

На ТиКажав му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.375
    Допаѓања:
    40.697
    Како ќе се одложеше убиството ако ја најдеа колата? Во тој случај ќе значеше дека Панче не е несреќен случај и ќе се покренеше активна истрага за него, ќе им влезеа во траг на сторителите лесно, како што гледаме денес, има снимки од бензиски, од камери, итн. итн.
    И да не ги фатеа одма, во една таква ситуација немаше да ја киднапираат Вања.

На Skorpija25, LiquidLuna, Cka и 1 друга личност им се допаѓа ова.