Кога ќе се врати Палчо, 300 глупости може да каже и да ја испреврти цела истрага.. Тежок манипулант е во прашање, лажоман..
Ова може ќе звучи лошо, ама сега со доаѓањето на Палчо и кој знае каков расплет ќе има, оваков филм ни Скорсезе не би направил
Како познат рекетар чудно ќе биде да нема дебел материјал против власта, којзнае какви уцени ќе им бидат пласирани. Не сум оптимист за целосно разрешување на случајот, вистинско. За жал.
Приведен беше и поради сомневање за објавување на прислушкувани разговори. https://www.expres.mk/петровски-зошто-со-палевски-не-е-уапсе/
ama stom e na 24 togas veke pance e mrtov i dokolku baraat snimki od 24 navamu snimki nema se do 27 koga vanja grabnuvaat , a nego veleskata policija ke go bara prvo tamu vo okolinata pa tek potoa nadvor a toa odzema vreme, zar stvarno mislis deka se sposobni da najdat nekogo za 3 dena? ..pa tie ni telata nemase da im najdat ako ne im kazea nikoj ne bi ni pretpostavil deka e mrtov koga teloto uste ne e najdeno a covekot si imal navika da go nema i po nedela dena i ne bi ni povrzal so vanja ili idno ubisvo/kidnapiranje/kriminalno dejstvo , nema sansa da bila spasena a toj sto e so pance na 22 vo kolata nekoj imase pisano deka ne bil eden od ubijcite taka da nemalo nisto ni da sprecat ni najdat niv dvajcata gi povrzaa otkako se bese gotovo i telata najdoa ova se mk policajci ne CSI SERIJA,pa duri ni vo serija ne e mozno ova da resat za 3 dena ili povrzat kolku i da e zalno nemalo da ja spasat , znaes kolku se 3 dena? i da barale pance sto sekako e propust i necovecki pred se sto ne obrnale vnimanie no i da go barale dur soberat snimki pregledaat analiziraat otidoa // pa gledas i sama odgrabnuvanjeto na vanja dodeka pronajdoa i povrzaa pomina nedela dena dodeka gi privedoa,i toa tatko isto odnel snimkite a ti i drugite me ubeduvateduri ke ke sprecele za 3 dena? ..nemoj molim te , toa e nevozmozno i nema sansa ,
според фокус, палчо ја испрашувал за станови кои биле во сопственост на нејзината фамилија пред да ја убие
Обавезно ќе поверуваме. Јавноста повеќе би ја интересирало да знае кој е ликот што седи до Панчо во кола на денот на неговото исчезнување и веројатно денот на неговото убиство, и како и зошто "протекле" тонските записи од таткото. Дали се можеби споделени со јавноста бидејќи Мвр и Обвинителство имале намера да ги сокријат овие снимки? Чиви срања сакаат да прикријат? Кој е вистинскиот мотив за двете убиства? Зошто ќутат како риби? Ова се вистински прашања, а дефокусирачи од типот на "Фокус" нека си снимаат турски серии, за тоа се платени изгледа.
Човече, на адвокат не му предаваат наводни материјални докази кои ги имале против таткото. Си ќутеле и си свиркале. Затоа ли беше оној "апел" на почеток, ниеден кривичар да не се нафаќа да ги брани. Мислеа ќе им помине филмот со еден адвокат по службена должност за сите обвинети, па што сакаат ќе прават и ќе кажуваат. Какво е ова самоволие, ужас, лудило! . Ми се гади од помислата дека очигледно невин човек намерно распнуваат, само за да "добијат" мотив за убиство.
исто интересно е што мајката во два наврати има дадено изјава за српски портали, а не за македонски, а и снимките и гласот на таткото се објавени од српски политичар, дали е случајно или не сами проценете
Во српски медиум одамна кажаа дека багабонтиве го убиле Панче и сакале преку колата да го наместат него демек тој ја убил Вања. Ова го кажаа веднаш откако овде лицата беа приведени. Можно е да е некое сценарио. И да, зошто Србите објавуваат, а не Хрвати, Босанци, Бугари? И зошто објавува Норо кој е исто проруски настроен како партијата на Палчо? Може и се знаел со Палчо. Тие партии сигурно се финансираат од надвор, тоест од ист центар на моќ. Можно ли е Норо лично од Палчо да ги добил информациите на пример?