Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Истрага за убиството на Вања и Панче

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 12 декември 2023.

1. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.528
    Греота, девојчето ни криво ни должно што све проживеала, многу ми е жал и криво :( а овој, не знам, не знам и не ми е јасно зашто не ги бесат на плоштад!!!!

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Извинете вака, едно прашање што не можам да најдам точен одговор на интернет.

Девојчето е најдено во запален автомобил, така? Дали и е извршена аутопсија?

3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.209
    Допаѓања:
    36.698
    Извршена е аутопсија. Така знам. Не се открива ништо во јавност. И не треба.

Девојчето си отиде ни криво ни должно.

На Feminka22, franca и lovely91 им се допаѓа ова.
  4. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.568
    Не во запален автомобил, закопана била.
    Аутопсија била направена.

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Треба да се открие СЕ во јавноста , а не некои копиљиња да се вадат на политичка местенка, да им го смести некој со се јајца.

Ако девојчето било запалено, се знае зашо се праи тоа....

На Mnik, Herrera и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  6. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.381
    Допаѓања:
    20.676
    Не е најдена во запалениот автомобил, туку некаде закопана во околното место.
    Инаку имаше слики од местото каде бил закопан Панче, се познаваше дека е машински ископано.

На simoncelicius и Gosh им се допаѓа ова.
  7. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    808
    Допаѓања:
    2.950
    изјавил дека ќе се самоубие.
    Незнам веќе што да мислам, дали е виновен или не..Некако како одминува времето се повеќе сум на мисла дека не е.^_^ received_442263224898347.png Screenshot_20240313_224404_Chrome.jpg

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.781
    Не е запалена, закопана ја најдоа.
    Ќе се каже јавно кога ќе се иде на суд, не може претходно и не смее претходно да се изнесуваат докази јавно.

На Gosh и SummerGirl им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.511
    Допаѓања:
    251.401
    Не знам што да мислам за таткото. И да е бил вмешан, очигледно е дека не сакал да биде убиена. Очигледно е дека е во многу лоша состојба.
    Не знам зошто не го пуштаат. Адвокатот вели немаат докази. И Врховен го одби.
    Зошто?
    Мајката никаде ја нема.
    Мрак.
    Случајот беше во фокусот на јавноста, а сега се молчи и им се остава просторна теоретичарите да прават приказни.

На CameliaMiller, Misskirova, Mnik и 4 други им се допаѓа ова.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.475
    Допаѓања:
    114.881
    Јуле да бидеме реални,не се работи за нкој кој нема врски и Туфегиќ да не може да му обезбеди барем домашен притвор сигурно има причина.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.511
    Допаѓања:
    251.401
    Епа тоа и мене ми е, знам кој е адвокатот и штом он не може, значи сепак има нешто.

На CameliaMiller, SummerGirl и nena2010 им се допаѓа ова.
  12. orevokrsacka

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.568
    А во законодавството постои таков член, дека врз основа на "има нешто" можеш да држиш некого во притвор 4 месеци? Јас мислев дека тоа "нешто" треба да е доказ, а доказ не предочиле. Обвинителство ете не сакало муабет да прави на таа тема, а законски се обврзани да достават докази на одбраната.
    И што треба сега јавноста да мисли? Човекон е распаднат, психички и физички. Како да играат на таа карта, дека нема долго да издржи, дека им е тежок товар од кого сакаат да се ослободат побрзо. Без судење, без ништо. А во меѓувреме одржуваат мукла амбиент, никаква динамика во процесот, екстрадицијата абер нема, апсолутно ништо не е помрднато од денот кога имаше прес.
    И сега, што да мислиме?

На Harper, Skorpija25, Mnik и 3 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.511
    Допаѓања:
    251.401
    Па сигурно има доказ, остај ти одбраната што вели. Ако не овде, надвор ќе бара правда ако без докази е држан. Еве го пуштија возачот, него не.
    Јас не верувам дека овде има нешто за да се обвини намерно таткото.

На CameliaMiller и SummerGirl им се допаѓа ова.
  14. Mrs.Precious

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.381
    Допаѓања:
    20.676
    Синоќа го даваа на вестите. Стварно изгледаше многу лошо. И јас почнав да се двоумам дали е виновен или не. Но, не се знае веќе кој ја кажува вистината, дали тие што го посочиле дека им ги дал иформациите кое време ќе излезе ќерка му или дали тој кој го негира тоа.

На Skorpija25, Mnik, Sielo❤️ и 4 други им се допаѓа ова.
  15. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.562
    Допаѓања:
    12.819
    Девојчето е најдено закопано колку што знам, а колата запалена, не било девојчето запалено, Скопје е мало место, такво нешто одма би се дознало да го направеле и тоа.. И секако дека е извршена аутопсија, убиство е во прашање..

На Gosh и SummerGirl им се допаѓа ова.
  16. orevokrsacka

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.568
    Па не може адвокатот да лаже, одма ќе го демантираа од Обвинителство. Ништо не му дале, дефинитивно. Ете го слушна, не сакале ни да го примат, а не па нешто да му предадат ако имаат. И нормално е да бараат правда надвор, ама колку што знам, мораа и Врховен да го поминат, за да можат да одат понатаму.
    Ти не веруваш, ама јас верувам дека е одбран за жртва, и дека нема врска ни со грабнувањето на свое чедо, а уште помалку со нешто позлокобно. Фактичката состојба ми дава за право така да верувам.

На Skorpija25 и Mnik им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.511
    Допаѓања:
    251.401
    Зошто намерно одбран? Овој случај нема никаква побрзаност да речеме со политика па сега ќе местат. Можно е татко да дал некои информации, ама да не учествувал во убиството. Ни мајкава ја нема да го од одбрани.
    Не знам, чудно е, еве и мене ме буни како изгледа, ама баш без никаква причина да го држат ми е неверојатно.

Нема јака фаца овде за да се заташка случајот. Палчо не е. А ако мислете дека има снимки, тие снимки ги има пола држава веќе.

На CameliaMiller и Mrs.Precious им се допаѓа ова.
  18. orevokrsacka

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.568
    Па сигурно има причина што го држат, ама која е причината? Во секој случај, ако некој може да знае нешто повеќе за мотивот, тоа би било семејството на Вања, ние може само да нагаѓаме.
    А што знаеш, можеби татково бил гласен за некои негови сомнежи кога исчезна ќерка му, па еве што му се случи. Ниедна вистина, ниедно сценарио не би ме изненадило, знаејќи во каков монструозен систем живееме.
    Затоа и сосема го разбирам апсолутниот молк на мајката.

19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.511
    Допаѓања:
    251.401
    Ќе видеме. Човекот е во очајна состојба, ама која е вистината, не знаеме.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mrs.Precious

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.381
    Допаѓања:
    20.676
    Колку што знам таткото го негираше и познанството со Палчо и другите учесници. Ама има нешто поради кое го држат, сигурно.
    Инаку, тој што планира самоубиство не го наговестува тоа.

На Konfetka, CameliaMiller, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.