Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Истрага за убиството на Вања и Панче

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 12 декември 2023.

1. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    3.023
    Желни сте за драма..
    Абе дома и си? Знаеш дали не плаче?

На dea.18, baguf4e, Camille84 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954

Која драма бе девојче , ете ни дадоа 2 форумџики најлогично објаснување за она што прашав јас и тоа е тоа.

Зарем ти се сомневаш дека не станува збор за крвна одмазда како што пиша форумџиката погоре ?

3. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    3.023
    Не е мое да се сомневам.. Ни па да очекувам мајката на тв да ја видам.
    Абе ретардирана ја нарече.. Како не драмиш?
    Навредуваш родител кој изгубил дете. Родител кој има уште едно мало дете.
    Ништо не ни должи мајката. Продолжила да живее како може. За живото дете.
    Што ќе смени ако плаче и вика на тв? Освен да се сити некој на болката нејзина.

Молимте, престани.

На Golden, IRBBB, baguf4e и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Не дека ова бандава психопати, не помислиле дека ќе земат пари од ова, тие по тоа се излажале, не и главниот шо го смислил планот, тој има пари, не му е дојдено до пари, туку така биле натерани другите.
    Тој уствари ги убива на крајот и двајцата.

На Herrera му/ѝ се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.063
    Допаѓања:
    268.818
    Не знам како си дозволувате да полемизирате како треба да се однесува мајка чие дете е така свирепо убиено. А не па да споредувате Трпана како правела, “нормална мајка“ како правела. Не ви е на вас гајле за мајката, ни за девојчето, гајле ви е за драмата, да е интересно. Имате доволно крими јутјуб канали и интервјуа со сите можни учесници во некаков злостор, од нивни семејства, полиција, па и сами убијци. Занимавајте се со нив, ако ве интересира - препорачувам, пошто сама сакам true crime.

Ама не, не очекувам од жена што го изгубила сопственото дете ништо да прави, баш ништо. Ако нешто ја утешува и ѝ помага, океј. На некои родители што изгубиле деца им помага да зборуваат, на некои не им помага и преферираат во тишина и настрана од јавноста да болуваат.

Не е наше да судиме што е „правилно“, нема ништо правилно во тоа да изгубиш дете, од ниту една причина, па според тоа, и начинот на жалење и начинот на живеење после таква загуба, не можеме да го цениме како е „правилно“.

Оставете ја жената на раат аман, прво може чита тука, второ може помалото дете чита, трето едноставно е безмилосно да се бара од неа што било.

На Estranged, Annath, Harper и 22 други им се допаѓа ова.
  6. iskeshiran

iskeshiran Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2018
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    74
    Како дознале дека мајката кренала паника? Полицијата била известена за исчезнато лице,. ама полицијата делува после 24 часа од исчезнување, нема ниту официјален извештај, ниту пак мајката има пуштено на социјални мрежи во времето кога е убиена.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.063
    Допаѓања:
    268.818
    Малолетно дете е во прашање, полицијата делува одма. За возрасни се чека 24 часа, освен ако нема очигледни назнаки дека станува збор за кривично дело (пример, траги од крв). Затоа и релативно брзо открија што се случува со Вања, за Панче веројатно ќе чекавме многу подолго, бидејќи возрасен човек може и своеволно да замине, а може и да е сенилен, се изгубил итн.

На Anyshka и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  8. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Со татково како стојат работите, дали има докази дека е соучесник во ова?

9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.063
    Допаѓања:
    268.818
    Па обвинет е заедно со другите, чим е обвинет, очигледно има докази. Не можат да подигнат обвинение без докази.

На JuLleE, Mumoftwo30, Lisandra и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    3.552
    Дали е осуден убиецот на Пино или само девојката?

11. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.494
    Допаѓања:
    5.311
    Пребеган во Косово :)

12. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.381
    Допаѓања:
    20.676
    Девојката ја осудија 19 години, а убиецот е во бегство.

13. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954
    Ептен ти држи муабетот , до сега најлогично размислување ми даде, затоа и ти го прифаќам.

Лошо, ептен заникаде ко ќе ти намисли некој нешто и ќе ти наштети, но што живот е тоа да живееш у страв ?

До душа, сега се враќам на твојот коментар за селење во странство за да го заштити другото дете. И овој муабет ти држи вода.

Тоа е, не за џабе се рекло мајката е најголема жртва за своето дете.

На Lisandra му/ѝ се допаѓа ова.
  14. iskeshiran

iskeshiran Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2018
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    74
    Не е вистина, за дете од 14 години и повеќе, полицијата чека да помине 24 часа, за да официјално ја објави за исчезната. Тоа не значи дека не делува и дека не прибира и проверува дојави, ниту пак дека не зима снимки, кај што може да земе без налог. Башка и деца околу 14 години, прават глупости и бегаат од дома, повеќе одколку возрасни.

Башка и ако е така како што збориш, дека полицијата одма официјално почнува истрака дека е исчезнато девојчето, во моментот кога е убиена, јавноста не знае дека е исчезната. Јавноста дознава тек одкако ја убиле преку постот на мајката, а полицијата јавно излегува со изјава тек после неколку часа од постот. Така да тешко дека планирале да земат пари за неа.

15. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.330
    Зарем треба психоанализи за однесувањето на мајката? Не дај Боже да доживеете, па да треба околината да ви ги гледа и суди постапките после месеци - колку сте мајки/немајки.
    Таа го доживеа мојот најголем страв/кошмар.... срцето ми се кине за неа.

На Harper, IRBBB, Skyler и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954

Па да де, го разјаснивме тоа дека станува збор за крвна одмазда.

И го разјаснивме делот што не ми беше мене јасно во врска со мајката и фино ми се објасни дека станува збор за СТРАВ.

Е сега стигнавме кај делот со таткото , кај тој муабет.

17. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    149
    Како некој ке ископа дупки предходно и демек ке грабне некој откуп да бара? Девојчето е грабнато со цел да биде убиено каков откуп какви уцени
    И 100 посто однапред знаеле и татко и мајка и дека ке заврши мртва. Сигурно ги уценувале за нешто долго време но мајката ладна ко камен замислена и надуена ко цел свет нејзин да е у стилот знаеш која сум јас ништо не ми можеш , но заборава дека има психопати на кои ништо не им е битно. Е, ке реагира кога видела дека овие психопативе грабнаа дете. Одма знаела дека ке ја убијат. Како што има зло татковци има и зло мајки, тоа што молчи само ми кажува дека е виновна. Директно може не но индиректно да , мене некој да ме уценува за дете на крај свет би ишла, се што имам ке дадам, а не да дремам.
    Греота само за Вања детево изгуби животот толку младо, греота и за сестричката што изгуби сестрата, невини деца, но родителите вклучувајќи и мајка и ич не ја жалам

На Herrera му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    На мајката и е тешко и за предавството на таткото, а шо доколку го ослободат и да смее да го гледа другово дете, не и е сеедно треба да бара тотална забрана за доближување, бегање во странство и промена на име..

На Mumoftwo30 и Herrera им се допаѓа ова.
  19. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Вмешан е само нека се држат добро на доказите, да нема појќе контакт ни со мајката ни со детево.

20. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    2.613
    Допаѓања:
    3.753
    Најсомнително ми е ова со таткото, се надевам дека србинот е во право и таткото нема врска со убиството.