Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Истрага за убиството на Вања и Панче

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 12 декември 2023.

1. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.381
    Допаѓања:
    20.676
    Колку лабаво си седеше во судница кога го снимаа. Како ништо да не направил. Тежок психопат.

На Skorpija25, Pixi5, Feminka22 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    2.952
    каков откуп, кога нема никакво барање за откуп?
    Еве и да се исплашиле, неможе зошто дури два часа подоцна мајка и напиша статус кога веќе тие ја убиле.

Тие свесно одат кон веќе ископана дупка, нема сигурно во дупка да ја чуваат цело време ..
    Посебно што Палчо ги чека на пола пат, значи договорена им била маршутата.

На SummerGirl и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.505
    Допаѓања:
    114.998
    Е сега се вади бил во Банка кога се дешавало се..

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.505
    Допаѓања:
    114.998
    Последна измена: 21 септември 2024
    На st-el и SummerGirl им се допаѓа ова.
  5. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    8.705
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.505
    Допаѓања:
    114.998
    Не знам... ама мене ми смрди. Ако си невин зашто да не сведочи. Сама знае дали може и дали сака.

На Dreamsdocometrue му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.007
    Да било за пари, свесни би биле за ризиците дека може од старт би била вклучена полиција и дека би се расчуло брзо. Планирале злодело, а нив демек одма паника ги фатило и ја убиле без да размислат. Не дека не се глупи, ама не верувам дека уште у првиот саат од сè одма се "изгубиле" у паника.

Можно е Палчо да ја има убиено за одмазда.
    Можно е да ги има убедено тројцава дека планот е да се киднапира, па бара откуп.
    Можно е он поради планот за одмазда, претходно да ја има ископано дупкава и тројцава да не ни знаеле за неа.
    Можно е тројцава убедени дека ќе бараат откуп, да ја имаат однесено на договореното место без да знаат дека има дупка и дека овој ќе ја застрела.
    Можно е Палчо да си го има донесено и однесено оружјето и од него да нема ни трага.
    Можно е он да си има обезбедено алиби за време на киднапирањето пошо логично ќе му биде потребно.
    Можно е да нема дна ни други физички траги и докази дека он учествувал во сето ова.
    Можно е да остане само на рекла-казала, а секако тројцава да си одлежат доживотна.

На LiquidLuna, M.ina, Sielo❤️ и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Andrijano31

Andrijano31 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    643
    Мене уште од прв ден ми смрди работава,и мислам дека Палчо не е убиецот ни па нарачател. Палчо знае многу гадурии за многу политичари наши и странски од околните земји дур го имаше на Хрватска тв пред години со еден куп документи како докази,учесник е во аферата големо уво а и во овие бомбите на Заев...знае многу работи и мислам дека го наместија....
    Ова е мое мислење па ќе видиме што ќе искочи

9. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.007
    Шо не го убиле него ондак?
    Или ќерка му негова?

На Stressed Out и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  10. Andrijano31

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    643
    Не знам,ќе видиме што ќе се случува.
    (Не го правдам,да не ме сфатите погрешно,само кажувам мое мислење)

11. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.007
    Не за правдање, него многу компликации за да го местат пошо знаел работи. Па и сеа што го спречува да ги сподели работите што ги знае.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Andrijano31

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    643
    Искрено очекувам да почне да се отвара па ќе видиме

13. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    4.701
    Ликовиве од Велес се тешки имбецили, лесно се манипулираат. Во Палчо имаат гледано како во цар, он е стар, префриган, криминоген вол, од оние што седнуваат на маса и почнуваат со ,,Чичин, да ме слушаш ти мене сеа". Он е магнет за нискоинтелигентни луѓе кои веруваат во рамна земја, стоп за 5ГЕ и чипирање со вакцини. Убиениот Панче беше со сличен мајндсет како овие, се има влечено по такви кругови, партии и слично. Палчо сега на таков профил на имбецили им сервира приказна дека е наместен пошто им сметал на некои структури, ова е хајка против него, сега се ќе открие, бла бла бла... Старо рекетариште кое смрдеше кај оние од Инфомакс и по разни канали лапрдаше све и свашта за секого.

На Skorpija25, eliesaab, christinnn и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.928
    Допаѓања:
    177.523
    Киднапери што планираат да бараат откуп, прво и основно имаат обезбедено просторија каде што прво се упатуваат, што ќе рече, некое шупиче изолирано, некое подрумче со звучна изолација… нешто такво. Од она што до сеа се знае, такво нешто нема. Киднапери што планираат да бараат откуп не покажуваат лице ни под разно.
    Самото тоа што е убиена брзо по киднапирањето и плус слободно без маски седеле пред неа, дупка ископана од претходно, башка на отворено.. се тоа само ни укажува дека се работи за убиство со умисла. Планирано. Уште на почетокот пишав дека најверојатно се работи за одмазда и се уште така ми изгледа.

Веројатно тешко се докажува улогата на таткото во сето тоа. Улога веројатно постои, ама каква конкретно. Свесна/несвесна. Ако е свесна, колку многу знаел…
    Секако голема шанса има Палчо да им продал на сите останати прикаска за наводно барање откуп, а самиот да си имал друг план.
    Останува да видиме како ќе ја отплеткуваат работава, можеби понатака ќе објават докази што сеуште не ги знаеме.

На Harper, IRBBB, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  15. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    149
    Koja logika?
    Копале дупка да ја чуваат во неа?во дупка на отворено ке чуваат киднапирана личност , а некој може да помине сосем случајно, не е приватен имот!
    Татко и се освестува во последен момент ? И пази, според тебе тој знае со кој соработувал.да му грабнат детето , знае кои се , знае цел план но ке ги бара на камери? Тоа ли ке го спаси него или девојчето?, Ако им знаел планот и се предомислил ке идел директно таму, не ко будала да трчи на камери да ги бара!
    Што и за што , за која сума , за 20 000 евра? Таа сума за нив е ништо за палчо велам, станот? Па тој стан на таткото бил , иако живееле во него па и да го подарил на дете судски можел да си го врати ако до станот му дошло
    Логика, тоа ли е логика?
    Др работа, цело време правете ги вие овие амеби, малоумни не знаеле што прават сервирајте такви глупости и убедете ја јавноста па олеснете им пресудата! И тоа како добро знаеле што прават, некои и деца имале . Тој лудакот деца тренирал , не им е прво убиство, и тој велешанецот убија.може и во други криминали учествувале така да се ништо друго освен ладнокрвни убијци.
    .. Др многу битно може и најбитно Палчо имал простории во таа зграда, ако било ко што збориме за откуп, пари станови немало потреба ни да излезат од зграда ниту некој воопшто би посумњал во нив, можеле неколку дена да се кријат во просториите на палчо и никој ни да не знае дека се таму, , грабнат девојчето и го држат таму, земат тој измислен откуп и пуштат девојчето, од страв ко што велите мајката би молчела.
    Но не тие у сред бел ден у гужви ке носат во вреќа девојчето да го чуваат во дупка? Па од паника го убиле?
    Чудна логика, ко онаа измислената од полицијата што ни пласираат.

На IRBBB, Skorpija25, Dreamsdocometrue и 2 други им се допаѓа ова.
  16. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    149
    А можеби и да ја заштити, не се знаат тие од вчера туку цел живот,може е договор да не сведочи, , еднаш не излезе ко ожалостена мајка збор да каже, мене ми е многу чудна женава, колку одвратен и психопатски, ладен израз има и очи, некој чуден поглед, и децава со татко им биле повеќе поврзани и блиски отколку со неа.

На Dreamsdocometrue, Николина01 и nena2010 им се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.151
    Допаѓања:
    181.022
    Палчо има викендица во тој регион, нели...
    Не знам што да мислам, ништо нема логика. Освен она што збори Нена.

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Николина01

Николина01 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    48
    Realno , ima i drugi zeni sto ziveat so mazi sto koristat narkoticni sredstva, da se izrazam blago..Znaete i samite mnogu primeri, pa ne se slucilo vakvo nesto u nasa drzava..Pogotovo na dete, i da sakam da osudam ne znam, kogo, kako, sto..Se nadevam majkata mozebi, kje kaze koga kje bide svedok...Taa sigurno znaee see, samo se molci, roditel ee, ne mozam nisto da kazam, najbliskite znaaat, se nadevam samo kje ima pravdina

19. Николина01

Николина01 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    48
    Tie lugje se monstrumi, devojce da nosat aj eden budala, samo site trojca nemalo zhal?

20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.928
    Допаѓања:
    177.523
    Не знам. Знам дека не стасале до неа и да има.
    Го киднапираат девојчето и го убиваат за брзо… Не ќе да имало друг план.
    А дали Палчо може да се извлече.. па секако. Немаме правна држава. Најголеми криминалци се на слобода, поголеми се шансите бабичка што продава букетчиња од двор да оди во затвор отколку Палчо, ама ај еве шанса на судствово…

На Harper, JuLleE и SummerGirl им се допаѓа ова.