Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Истрага за убиството на Вања и Панче

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 12 декември 2023.

1. Николина01

Николина01 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    48
    Ili e umeshana cela drzava....trece nema

На simona_baby, Feminka22, Dreamsdocometrue и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    2.952
    нели на една од снимките кај Визбегово што излегоа во јавност, Палчо го имаше каде го возеше еден од автомобилите, а и според обвинението тој ги чекал на пола пат до Бразда.
    Како сега нема докази? Да,можно е да носел ракавици или слично за да нема траги
    (сигурно има и на тоа размислувано).
    Но дека го нема на ниту една камера нема шанси, па и уште само врз основа на исказите на другиве го имаат уапсено? Ноу веј.

На Harper, Gosh, Mrs.Precious и 6 други им се допаѓа ова.
  3. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.182
    Малку ќе излезам од темата ама, не верувам дека баш сите ја добиваат таа желба или барем не дека сите мораат да ја испочитуваат, тука во глава ми се уврте Thich Quang Duc како пример. Будист кој се самозапалува во форма на протест, има слики кои се доста графички на интернет, ама буквално половина човек е во изгорена состојба, а другата половина гори, а типот не е мрднат од првичната поза која ја има завземено.

За Палчо, најголем доказ ми е тоа што го најдоа на автопат во сред Турција... како шета пешки...

4. Dreamsdocometrue

Dreamsdocometrue Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    256
    Поточно од ова и нема. Случајот им е кристално јасен на багрите само на обичниот народ им се сервираат приказни за мали деца.

На Harper, Николина01 и eliesaab им се допаѓа ова.
  5. Dreamsdocometrue

Dreamsdocometrue Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    256
    Не мислев дека случајот е монтиран во однос на Палчо, со цел истиот да се тргне од некаква сцена. Монтиран во односн на доказите, во однос на испревртена фактичка состојба, изобличени факти и тн. Ништо од украдено возило, убиен сопственикот на возилото со цел да се киндапира невино девојче кое по саат време е убиена, нема никаква логика и разумна поврзаност на настаните. Сепак се прикриваат нештата а на јавноста и се презентира сосем друга вистина..

На Николина01 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.428
    Допаѓања:
    12.188
    Убија дете, има снимки, јас не верувам дека немаат докази, плус Палчо има доушници, кога се расчу дека е откриен проба да избега. Баш во тој период замина да се лечи. Коинциденција?Мислам дека на снимката имаше дека Палчо вози зад колата во која е Вања. Сите знаат од кој калибар на човек е, а и тие другите ако беа нормални личности немаше да одат по умот на еден психопат. Никој ништо не му мести, на крај уште да не треба да го сожалуваме. А кој е мотивот сигурно се знае, според мене нерачистени сметки со семејството на Вања, или пропаднат план за извлекување на пари. Ниту е испревртено ниту е изобличено туку имаш една група на мизерни, ниско интелегентни луѓе, психопати, кои не ни размислуваат за ништо. Кој нормален би бил во партијата на Палчо?

На Skorpija25, Mrs.Precious, azelea и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Абе на фаците гнасни им се глеа дека се криви. Без емоции гомна

На eliesaab, st-el и SummerGirl им се допаѓа ова.
  8. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    149
    Пишав јас и пред тоа дека тие што ги нарекувате амеби , наивни кои ги лаже палчо ич не се наивни изгледа и не се ,туку се тврдокорни ладни убијци
    Токму оној Велибор што го штити ојо неговата днк е насекаде и во Реното за кое вели палчо го возел, и траката со која на Вања и била устата залепена, и кај Панче, Панче му должел пари идел да го тепа па Панче го пријавил во полиција и добил забрана да му се приближува, но потоа е најдено дна доказ по смртта на Панче, па велешката судијка го штитела, изгледа тој е вистинскиот убиец, па уште и вели Вања била грешка требало некоја повозрасна жена, ... Ако Вања била грешка зошто татко и е обвинет? Ако требало друга кој е нарачателот?
    Тој другиот обвинет вели инспекторите така му рекле да каже дека татко и им кажал кога излегува Вања.. Тој Велибор изјавил се јавил палчо на Александар но по вештачење на мобилните нема никаков разговор?
    Јас реално ништо не им верувам на нашите од ојо , не му верувам ни на палчо но се ми е ова сумљиво.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.210
    Допаѓања:
    77.506

Адвокатот на Александар кај Ландов, дава детали за убиството на двајцата, многу нелогичности има.

Фала на корекција.
    Во живо е сега, цело време објаснува адвокатот

Последна измена: 25 септември 2024
    На Lollipop_123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    687
    На која минута?
    Преантипатични ми се двајцата за да го гледам цело.

Редактирај си го мислењето, аутокорект место Ландов - Лондон.

На eliesaab, EmporioIvankov и malerozna им се допаѓа ова.
  11. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.381
    Допаѓања:
    20.676
    Раскажува дека таткото не се познавал со Палчо, дека е киднапирана со цел да биде ликвидирана поради ископаната дупка, дека немало план за барање откуп..

12. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.182
    Ај некој нека ми го напраи муабетов, шо ако дупката е претходно ископана? Го ставаш заложникот у дупката врзан и праќаш слика со која се закануваш. Не знам што толку се фатија за дупката кога имаат материјални докази.

На eliesaab, Gosh и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  13. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.494
    Допаѓања:
    5.310
    Го ислушав Туфегџиќ во поткастот конкретно за ова дело и моето мислење останува дека таткото е вмешан, а не невин како што тој тврди. Ако го слушате внимателно и му ги анализирате одговорите, ќе забележите како на конкретни прашања одговара околу, манипулаторски, дипломатски, you name it. Мислам нема потреба да си дотолку правно писмен за да препознаеш.

Пример, прашан е конкретно како таткото од грижлив родител стана наеднаш еден од осомничените. Одговорот му беше дека девојчето страдало еден ден, а таткото од тој ден сѐ до сега. Мислам каков е одговорот?

Прашан е зошто повеќе не се во контакт со мајката кога се знае дека заедно соработувале и преземале дејствија да го пронајдат девојчето, пак нема конкретен одговор.

Друго, го праша дали ги познава останатите обвинети. Одговорот е не ги познава, станува збор за целосно спротивни профили на личности (алудирајќи на останатите тројца без Палчо). Кој е аргументот за Палчо, дека овој очигледно не е?

Кажа дека од април 2023 бил невработен и потврди дека имал проблеми со недозволиви супстанци ‘90-91. (можеби важен момент во утврдување на мотивот)
    Имаше исто прашање за поделбата на имотот, искрено овој дел ми беше конфузен од неговите одговори. Препишано, непрепишано од немарност, не знам, не сфатив.

И уште една работа, не помалку битна е одговорот на прашањето, кој го снима Александар како зборува додека ги прегледува снимките од возилата. Одговори со не знам, не ме интересира. А тврди за веродостојноста на гласот дека е тој. Како не го интересира, негов клиент е?

Моментот дека и Палчо и Александар негираат дека се познаваат ми е причината да верувам дека едниот е соучесник, а другиот извршител. Беше пишано и претходно, најверојатно таткото е изигран дека ќе биде само заплашување за да даде информација и да извлечи некоја пара, а Палчо свесно го планира киднапирањето со цел ликвидација. Причини најверојатно нерасчистени сметки од претходно и одмазда.

Не мислам дека му е од корист на Туфефџиќ што излезе јавно во поткаст да зборува за ова дело.

На FridaodaMk, eliesaab, Feminka22 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954
    Го изгледав подкастот и адвокатот потврди дека денот кога е киднапирана Вања , сестра и губела час.

Значи, еднаш засекогаш да расчистеме со овој дел.

Сестра и губела час, а не правела операција како што пишувавте шпекулации.

Затоа го вртам вниманието сега кон мајката , најсомнителна ми е од сите.

Се крие од јавноста, глас и немам слушнато, а новинарите по порталие можат се да пишуваат секакви лаги.

До сега сите настани што ги имам изгледано каде им исчезнува дете , го убиваат дете, мајката се појавува на камери, дава изјави.

Само кај настанот кај Вања, мајката ќути , глас не и се слуша.

Така да, чекам да видам како ќе се одвиваат работите кога мајката ќе сведочи.

И добро е што судењето останува отворено за јавноста.

На SummerGirl, Manako2, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Сигурно е така и од адвокат советувана да молчи зашто нема уште судска разрешница, допрва треба и да сведочи…Јас не верувам дека е виновна мајката, ама дека е уплеткана цела работа со нејзиното семејство, е.
    За таткото не знам што да мислам. Пропаднат е ептен се глеа и дека пати. Сакам да верувам дека не е соучесник, се прашувам колку треба да си идиот да соучествуваш макар и само да е киднапирање за заплашување или за откуп барање. Дека ќе ја убијат сигурно не знаел гледајќи го како изгледа. Си го замислувам моментот кога овој му вика “ќе ја грабнеме ќерка ти да ја заплашиме жена ти и ќе ја вратиме” и овој му дава информации кога ќе оди сама. Кој здрав разум би го дозволил тоа? Му направија ли психијстриско вештачење?? Ги ставија на полиграф?!

Ги читав од буревесник на Палчо писмата. Кој манипулатор човече. На сѐ има мислено до детал.

На SummerGirl, Skorpija25, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Ја сеа ќе слушам ама од тоа шо пиша @boo3 Туфегџиќ лаже. Мислам добро, за да си добар адвокат, треба добро и да лажеш.
    @Herrera од почеток беше дека малата губела часови, после смртта на Вања била на операција. Тогаш се јави мајката

На SummerGirl, *Amethyst*, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954

Во ред, сакав да сме на чисто со таа информација.

Значи , Вања сама има појдено на школо, а сестра и тој ден губела час, затоа останала дома.

А не, како што се ширеа информации дека сестра и била правена операција па мајка и ја чувала и затоа не пошла на школо тој ден.

Ќе видиме како ќе се одвива случајот понатаму.

На SummerGirl, eliesaab и Feminka22 им се допаѓа ова.
  18. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.428
    Допаѓања:
    12.188
    Адвокатов малку се заплетка, користел татково недозволиви супстанци неколку месеци па бил на лечење? Зависник не се станва од неколку месеци... После не е вработен од април 2023, али неговото семејство биле добро ситуирани? Нели се разведени треба да плаќа алиментација, а човекот е невработен, значи да се здрави и живи мама и тато... Не се познавал со Палчо? Не би рекла дека не се знаат... Се сум посигурна дека Александар е вмешан, но сигурно не знаел дека ќе ја убијат. Другите психопати сигурно не се познаваат со Александар

На Feminka22, SummerGirl, boo3 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.824
    Допаѓања:
    8.705
    Адвокатов кажа дедовците на Вања како биле поврзани со Палчо?

Јас на почетокот стварно мислев дека претерувате со некои муабети. Сега како поминува време сфаќам колку сум била наивна и несвесна за некои работи.. Овде на темава имаше разно разни сценарија и повеќето бевте во право.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  20. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    149
    Освен она што и на дете му е јасно дека Вања е киднапирана за да биде убиена ништо битно не кажа
    Е сега ако Вања не влегувала во лифт сама или без да ја чека некој, како баш тој ден влегла? Татко и не бил во зградата,(или бил) а тие што ја грабнаа и убија не ги знае, тогаш кој ја чекал? Мајката, некој/а роднина или некој/а познат /а од зграда?
    Др работа, ако се знае дека тој Велибор го грабнал и пукал во Панче, а овој вели начинот на грабнување и убиство е ист , тогаш тој Велибор ја убил и Вања.
    Кој е нарачателот? Палчо? Таткото? Некој сосем трет?
    Јас некако се уште сум убедена дека таткото никако не е поврзан со убиството на детето.
    Кој е нарачателот и што ги поврзува Панче и Вања. Сигурно има некоја поврзаност.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.