Форумџика на годината

Истрага за убиството на Вања и Панче

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 12 декември 2023.

1. www123

www123 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    126
    ne siram spekulacii samoto klasificaranje na ubistvoto vo svirepo ubistvo znaci toa a i toj izjavi nema da objavat detali od obdukcija zaradi monstruoznost

6.УБИСТВО НА СВИРЕП НАЧИН (ЧЛ. 123 СТ.2 Т.1) Како лишување од живот убиството само по себе е насилен и свиреп акт со кој се предизвикуваат болки и страдања кај жртвата (физичко и психичко страдање на жртвата). Убиството на свиреп начин се карактеризира со зголемен, енормен степен на физички маки и страдање на жртвата, како и свест и волја на сторителот за причинување на такви страдања на жртвата.
    Теoријата и јудикатурата се согласни дека поимот на свирепост вклучува два елементи: објективен и субјективен. Во објективна смисла убиството може да биде свирепо ако е извршено на одреден начин и со одредено средство, ако времето на извршување траело повеќе од неопходното за лишување од живот на жртвата и ако жртвата трпела поинтензивна и поголема-додатна свирепост од неопходната за лишување од живот. Всушност објективниот елемент води кон постоење на осбено тешки маки, болки и страдања од физичка или психичка природа за жртвата. Наспроти објективниот, субективниот елемент не упатува на свеста на сторителот дека жртвата страда и постоење на волја од страна на сторителот за настанување на таквите страдања ). Всушност во субјективна смисла потребна е свест и сакање односно согласување жртвата да се лиши од живот на свиреп начин со цел да се предизвикаат поинтензивни болки и повеќе страдања.

На Harper, Gosh, Снегулк@23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    8.565
    Кој и кога изјавил дека официјално е свирепо убиство?

3. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.559
    Допаѓања:
    12.802
    Дали е точно дека тој каратистот починал во притвор?

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.381
    Допаѓања:
    20.673
    Од каде оваа информација?

5. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.559
    Допаѓања:
    12.802
    Од кај Миленко на фб..

6. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.244
    Не знам.
    Кај други не пишува ништо.

7. www123

www123 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    126
    pa obvinitelot bubevski

8. viks5

viks5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2011
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    119
    Јас не реков увид да има јавноста ?! Никаде воопшто не е спомнато горе наведеното , туку главни докази се на рекла/кажала т.е признание на типовиве и негација на таткото за вмешаност во случајот. Еве не е вмешан ме интересира како одлучија баш ова девојче да биде грабнато и најважно со која цел ? Кога имаш несоборливи докази кажуваш јавно , а не признааа .

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dimitar08

Dimitar08 Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2023
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    никој, алудира на тоа дека мотивот користољубие прво беше за двете убиства а после го сменија само за панче

10. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    2.947
    Неверувам дека ова го има изјавено, бидејки баш скоро една од ќерките правеше свадба.

11. Aнонимус_

Aнонимус_ Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    1.459
    Зашто не ми е жал уопште :?:

https://24.mk/details/igor-jurikj-v...jot-vanja-imate-golem-problem-kako-opshtestvo

За сите кои велите за што да се протестира?? МВР одлично ја заврши работата.:party:

На eliesaab, Skorpija25, www123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. www123

www123 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    126
    pa kazi sto? jas tamu nisto ne vidov covekot nekoi brojki objavuva sto realno ne znam sto znacat i edno apsurdno mislenje deka vanja "mozebi e ziva"?
    ako mislis na toa, apsurdno e zatoa sto ako od nekoi pricini morale da zastitat devojceto pa se e iscenirano postojat mnogu pobezbedni nacini da "iscezne" a ne vaka i toa da mu dozvolat na covek da stigne do turcija koja iako e "prijatelska" sekoja drzava rado bi da znae tajni za druga drzava i vidni licnosti a palco i toa kako mnogu znae i ke ispadnat heroi a ne ubijci? a pritoa zabravas deka ubija starec .. zabegal covekot po moe skromno mislenje
    a dokolku e nesto drugo i pogresno sfativ kazi sto e da znaeme a ne vaka cuv, vidov nesto ama ne kazuvam

13. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.819
    Допаѓања:
    3.147
    На Чашуле две три даски у глава му фалат.
    Пс. Не ни видов што пишал на фб

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    1.051
    Не е вистина, девојчето губело час тогаш, а подоцна (наредните денови) поради сплет на околности завршило во болница.

На Konfetka, Anyshka, L.i.n.a.a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. fotka

fotka Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2023
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    85
    Pa devojce 1.75 dali moze da ja sobere vo bagaznik. Ne oti e visoka za da ja sobere morale nesto da i napravat, toa e logikata.

16. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    6.548
    Мината недела го споделив Миленко на темата за изчезнати и сега се каам. Човекот побудале со лајковите и views. Многу дезинформации изнесува и многу го користи догогодишното ривалство со Палчо. Се базира на кометарите од неговата Телеграм група, каде 95% се анонимци со Никови, исто како ние тука.

Не знам за каратистот.

Ама за Палчо можам да кажам дека е многу многу добар со креирање и наметнување на идеологија. Во одредени моменти од животот, имам попримено доста од револуцијата која ја поттикнува.
    Знам дека пред промената на власта, на најмасовниот протес на улиците на Скопје, пред Вмро да бидат тргнениод власт, најголемиот протест во државата е организиран токму од Палчо и најблиска дружина.
    Потоа претставници од Американска амбасада доаѓаат и изборите се местат. Така е наредено.

Од денешна преспектива, не знам во што да верувам. Бидејќи ова со убиството на Вања и Панче ми нема никакво објаснување.

+ Многу сум во шок за возачот од Струмица. Има мали деца, одлично разработен бизнис. Не можам да верувам дека свесен се качува во кола, и ја минува границата со бегалец, па о свесно постира слики од патувањето.

На *Amethyst* и Feminka22 им се допаѓа ова.
  17. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.559
    Допаѓања:
    12.802
    Што ќе ти е жал.. Штета што не дочекал се што и се случило на Вања 10 кратно да му се врати, само за тоа ми е жал, иначе за него, не.. Ама нема ништо официјално, освен дека повеќе пати бил носен на клиника во тешка состојба, можеби и не е починат.. Колку што разбрав, со еден бубрег е..

18. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.791
    Од што ќе почине?
    Миленко што се' изнакажа, плус рече Панче бил заклан, а објавија официјално дека не бил заклан туку било пукано во него. Некој, не знам дали пак истиов, кажа дека во Вања пукал Кешишев, не Палевски. Затоа, не се верува на секој новинар, посебно не на вакви што ги има понесено и занесено ова што се случува.

На *Amethyst*, Mumoftwo30, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    555
    Кога направил свадба? после убиствата? :?: не ми се верува или пак парите ги добил предвреме

20. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.940
    Па пред месец дена, два ли беа не се сеќавам точно. Не ми беше муабетот дека од убиствово париве за тоа ги дал. Ми беше поентата дека сигурно се маткал со матни работи. Моја претпоставка.