ne siram spekulacii samoto klasificaranje na ubistvoto vo svirepo ubistvo znaci toa a i toj izjavi nema da objavat detali od obdukcija zaradi monstruoznost 6.УБИСТВО НА СВИРЕП НАЧИН (ЧЛ. 123 СТ.2 Т.1) Како лишување од живот убиството само по себе е насилен и свиреп акт со кој се предизвикуваат болки и страдања кај жртвата (физичко и психичко страдање на жртвата). Убиството на свиреп начин се карактеризира со зголемен, енормен степен на физички маки и страдање на жртвата, како и свест и волја на сторителот за причинување на такви страдања на жртвата. Теoријата и јудикатурата се согласни дека поимот на свирепост вклучува два елементи: објективен и субјективен. Во објективна смисла убиството може да биде свирепо ако е извршено на одреден начин и со одредено средство, ако времето на извршување траело повеќе од неопходното за лишување од живот на жртвата и ако жртвата трпела поинтензивна и поголема-додатна свирепост од неопходната за лишување од живот. Всушност објективниот елемент води кон постоење на осбено тешки маки, болки и страдања од физичка или психичка природа за жртвата. Наспроти објективниот, субективниот елемент не упатува на свеста на сторителот дека жртвата страда и постоење на волја од страна на сторителот за настанување на таквите страдања ). Всушност во субјективна смисла потребна е свест и сакање односно согласување жртвата да се лиши од живот на свиреп начин со цел да се предизвикаат поинтензивни болки и повеќе страдања.
Јас не реков увид да има јавноста ?! Никаде воопшто не е спомнато горе наведеното , туку главни докази се на рекла/кажала т.е признание на типовиве и негација на таткото за вмешаност во случајот. Еве не е вмешан ме интересира како одлучија баш ова девојче да биде грабнато и најважно со која цел ? Кога имаш несоборливи докази кажуваш јавно , а не признааа .
никој, алудира на тоа дека мотивот користољубие прво беше за двете убиства а после го сменија само за панче
Зашто не ми е жал уопште https://24.mk/details/igor-jurikj-v...jot-vanja-imate-golem-problem-kako-opshtestvo За сите кои велите за што да се протестира?? МВР одлично ја заврши работата.
pa kazi sto? jas tamu nisto ne vidov covekot nekoi brojki objavuva sto realno ne znam sto znacat i edno apsurdno mislenje deka vanja "mozebi e ziva"? ako mislis na toa, apsurdno e zatoa sto ako od nekoi pricini morale da zastitat devojceto pa se e iscenirano postojat mnogu pobezbedni nacini da "iscezne" a ne vaka i toa da mu dozvolat na covek da stigne do turcija koja iako e "prijatelska" sekoja drzava rado bi da znae tajni za druga drzava i vidni licnosti a palco i toa kako mnogu znae i ke ispadnat heroi a ne ubijci? a pritoa zabravas deka ubija starec .. zabegal covekot po moe skromno mislenje a dokolku e nesto drugo i pogresno sfativ kazi sto e da znaeme a ne vaka cuv, vidov nesto ama ne kazuvam
Не е вистина, девојчето губело час тогаш, а подоцна (наредните денови) поради сплет на околности завршило во болница.
Pa devojce 1.75 dali moze da ja sobere vo bagaznik. Ne oti e visoka za da ja sobere morale nesto da i napravat, toa e logikata.
Мината недела го споделив Миленко на темата за изчезнати и сега се каам. Човекот побудале со лајковите и views. Многу дезинформации изнесува и многу го користи догогодишното ривалство со Палчо. Се базира на кометарите од неговата Телеграм група, каде 95% се анонимци со Никови, исто како ние тука. Не знам за каратистот. Ама за Палчо можам да кажам дека е многу многу добар со креирање и наметнување на идеологија. Во одредени моменти од животот, имам попримено доста од револуцијата која ја поттикнува. Знам дека пред промената на власта, на најмасовниот протес на улиците на Скопје, пред Вмро да бидат тргнениод власт, најголемиот протест во државата е организиран токму од Палчо и најблиска дружина. Потоа претставници од Американска амбасада доаѓаат и изборите се местат. Така е наредено. Од денешна преспектива, не знам во што да верувам. Бидејќи ова со убиството на Вања и Панче ми нема никакво објаснување. + Многу сум во шок за возачот од Струмица. Има мали деца, одлично разработен бизнис. Не можам да верувам дека свесен се качува во кола, и ја минува границата со бегалец, па о свесно постира слики од патувањето.
Што ќе ти е жал.. Штета што не дочекал се што и се случило на Вања 10 кратно да му се врати, само за тоа ми е жал, иначе за него, не.. Ама нема ништо официјално, освен дека повеќе пати бил носен на клиника во тешка состојба, можеби и не е починат.. Колку што разбрав, со еден бубрег е..
Од што ќе почине? Миленко што се' изнакажа, плус рече Панче бил заклан, а објавија официјално дека не бил заклан туку било пукано во него. Некој, не знам дали пак истиов, кажа дека во Вања пукал Кешишев, не Палевски. Затоа, не се верува на секој новинар, посебно не на вакви што ги има понесено и занесено ова што се случува.
Па пред месец дена, два ли беа не се сеќавам точно. Не ми беше муабетот дека од убиствово париве за тоа ги дал. Ми беше поентата дека сигурно се маткал со матни работи. Моја претпоставка.