Мене ова не ми штима. Дури и изјавата на ќерката на Панче. Ајде, Велес колкаво е па да не знаеш татко ти со кого дружи. Дури нема пренос, сето е рекла-казала.
по ова е апла за пари да си го дадеш детето. Истата година продала стан, си купила кола и остатокот го орочила 30к. Веројатно сакал тие пари да и ги земе зошто станот кој му го префрлила веќе бил во постапка за враќање па неможел да го продаде за пари. Затоа извлекол информација од помалата дека нема да оди на училиште, а на Вања и напишал да се наоблече. Не ми е јасно зошто и го испратил скриншот на Зорица ? Дали некој ја праша да каже дали имал Александар некакви проблеми претходно или сега со пороци. Бидејќи некаде прочитав дека не работел откако му се родила втората ќерка, но до март лани работел некаде по што дал отказ.
Татково е сумлив, имаат причина зошто го држат. Човекот е невработен, и како што прочитав не морало да плаќа алиментација? Не сфаќам како мајка без разлика на плата издржува две деца, знаеме и самите каков е животот особено во последниве години, нејасно е не плаќал алиментација али им купвал работи. Западнал во криза човекот, знаел дека има пари на сметка мајкава. Не можи туку така да го држат во затвор, не можи прво на ум да му е дека детето му е киднапирано, сепак Скопје е ова не е Америка. Каде потфрлиле па решиле наместо да ја вратат да убијат невино дете, можеби заради брзата реакција на мајката и пријавувањето во полиција, не стигнале ни откуп да побараат. Мислам дека тоа што учителката ја известила дека ја нема Вања е клучното за брзата реакција. Сигурно Палчо има доушници кажано му е дека пропадна работата, се вмеша полиција, како така да имаше нешто дека пред да ја застрела правел муабет на телефон. Сфатил дека ја згрешиле работата и прво што им паднало е да ја застрела оти нејсе ова е Македонија и можеше ништо да не се открие. Мислам дека ја оддалечиле и не испланирале дека одма ќе се дознае дека ја нема. А со дупките лудак е Палчо бара злато, а овие што му се следбеници се уште поголеми лудаци. Тешко на мајка та и на сестричката, на никој не му посакувам вакво нешто во животот
Јас сметам дека Палчо барал пари од Александар откако ја киднапирал Вања. И овој сигурно немал веднаш и за Палчо да искочи дека сериозно мисли му ја убива ќерка му. Јас сметам дека Александар им должел пари. Овие си го барале долгот назад а таткото не ги сфатил сериозно
Никој не го спомнува моментот дека Велибор Манев имал спор со Панче уште одамна и се досудило во корист на Панче? И овој токмаков не бил задоволен со одлуката
Имаше на некој портал пишано ожи за тоа.. А и предходно имав слушнато за колку неквалитетно работеле Велимир и жена му.
Ова има логика, ама зошто ископале дупка претходно и зошто ја убиле веднаш? Не оти некогаш ќе ја дознаеме вистината, се ми личи ко обвинението да е намерно криво формулирано.
На исто место ли ги најдоа со Панче? Може за него била дупката.. А и викаат злато барале.. Панче се бавташе и со такви работи..
Каква уцена за пари со ископана дупка однапред, очигледно дека Вања е жртва на одмазда, за што не верувам дека ќе се дознае. Очигледно дека нема се да се каже за да се заштити животот на сестрата на Вања. Се надевам дека нема да излезат од затвор никогаш. И не читајте сензационални наслови на бесчуствителни новинарчиња, насловот вели едно а текстот друго.
Ако се точни оние шпекулации дека мајката е швалерка на палчо тоа се објаснува Одмазда Оставен е и шутнат а он е биг бос и неможе никој со него така Па ги нашол малоумиве им направил филм дека ке киднапираат и пуштат(за пари) а он стартно ископал дупка и планирал убиство на детево Планерот на сето ова е паљчо малоуниве се марионети а детето колатерална штета Таткото секако не е чист но која е неговата вина допрва ке видиме Едно ми е нејасно По кој основ он бара стан наследен од бившата жена? Тројцава ке лежат по 40 год а паљчо ке се изкубе со некоја година (5 пример )
И јас од скопјани слушнав дека му била швалерка мајката. Колку е точно, не знам. Инаку станот е даден 2017/8 на барање на маж за да имал да им префрли потоа на децата. Сега си го барала назад. Кој знае зошто префрлувале, а и небитно е. Детево е убиено заради родителите. Можно е и таткото да должел, да го уценувале. А може и сакал да извлече пари од бившата па соработувал. Ама он има богати родители, можел и станот да го продаде, не морало да ја жртвува ќерката. Дупката е ископана оти бараат злато дегениве. Не е прва таква.
Он е лечен наркоман. Го има и во регистар мислам. @JuLleE Зорица на Палчо е швалерка? Сериозно? Мислам дека тоа се рекла казала..
Толку до крај не сакав да верувам дека таткото има врска, не ми процесира мозоков дека може дете да предаде. Има муабети дека е голтар, неработник,склон на дрога и коцкање,скршен динар немал. За мајката се најдобро слушнав.
Двајцата родители беа деца размазени на транзициски богаташи. Мајкава се смири после раѓањето на Вања, ама он се лечеше во странство од дрога.. он е лежи лебу да те јадам и само пари да има. Од бес на родители дете убија.. господе боже..