Истрага за убиството на Вања и Панче

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 12 декември 2023.

1. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    3.380
    еве најдов Screenshot_20241015_222305_Chrome.jpg

2. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    6.073
    Изолиран случај е, не е полезен за јавност ама ич. Има право да бара приватност. Има уште едно дете.
    А кај нас ако не е ставена мајката на тапет.. Сами ќе си ја ставиме.
    Читам коментари, каква била дотерана на судењето, што носела.. Ако не по пижами нека оди. Ете толку сме долни и од се правиме сензација. Она и само она знае како и е..

На $ophia, CameliaMiller, MeowMeow и 12 други им се допаѓа ова.
  3. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.454
    Допаѓања:
    25.105
    Убиството се случува на 27ми ноември, нормално дека ќе носи јакна, и нормално е родител да советува дете добро да се облече.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    110.000
    Бара исклучување заради помалата ќерка, таа некогаш ќе порасне, ќе види на интернет и со оглед на нејзиниот проблем со срцето нема да е сеедно. Ни она досега не се појавува никаде. Таткото кога јас пишував дека е смрдибуба ме нападнаа овде, класичен наркоман кој сега без дрога е пропаднат скроз. Не, таткото не е воопшто чист, мајката била повлечена и мирна жена, не се дружела многу, немала пороци моментално, во минатото дали имала не знам, ама на работа важела за многу мирна и повлечена жена, голем професионалец.

На Feminka22, nena2010 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  5. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.790
    Допаѓања:
    15.605
    Мене баш ништо не ми излезе на социјалните мрежи како е облечена, иако тоа е најмалку битно(?). Полезно зашто се работи за дете, убиено на свиреп начин. Оти ако имаш незавршени работи тоа се решава поинаку. Можеше и да остане случајов прикриен, па ќе шетаа меѓу нас.

6. PollyPocket

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    6.073
    Коментарите беа за како е облечена, сигурно новинар нема да пише..
    Доволно е јавен. Знаеме многу работи. Битно е да се осудат. Се друго е приватно.

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    110.000
    Е како беше облечена, пантолони, блуза и сако, ништо посебно.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  8. PollyPocket

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    6.073
    Не коментирав јас.. Муабетот ми е, од ништо правиме нешто. А тек па јавно да беше сведочењето.

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    110.000
    Те сконтав, се надоврзав на твојот коментар само.

На eliesaab и PollyPocket им се допаѓа ова.
  10. PollyPocket

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    6.073
    Готово, не видов дека си ти. Ама стварно многу си дозволуваме.. Мајка е бе.. Кујзнае колку ја боли.. Уште новинари во фаца да има..

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    110.000
    Ехеее, махери сме за вадење муабети од контекст. И ние и србите. И тие коментираа за судењето на детево какви биле родителите. Овде ја распнаа оти никаде не се појавувала мајка и на Вања. Свашта. Да не си и во кожа на жената.

На FridaodaMk и eliesaab им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.251
    Допаѓања:
    124.616
    Doteranata bese advokatka. Majkata bese bas normalno oblecena. Taa so biserite kako na midna pista da odi a ne na sudenje za ubeno dete bese advokatka..

На eliesaab, *Amethyst* и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.251
    Допаѓања:
    124.616
    И јас од старт кажав за таткото.. се разбираме.

Нов адвокат ќе го брани Љупчо Палевски-Палчо за убиствата на Вања и Панче

Последна измена: 16 октомври 2024
    На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.957
    Мене знаете што ме чуди? Што никој од нив двајцата (мајка ѝ и татко ѝ) не го нападнаа Палчо, и продаваат ветер у магла со приказната дека не се познавале. Плус и ќерката на убиениот не го спомна Палчо.
    На крај, он ке си остане невин. Освен ако овие другите не ја кажат вистината за неговата улога во овие два случаја.
    Ама скроз ми е чудно што не го познавале… yeah right!

На dea.18, lovely91, Sielo❤️ и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.123
    Допаѓања:
    9.434
    Полициски началник: Однесувањето на Александар беше чудно и конфузно, постојано повторуваше дека Вања е киднапирана и убиена - Република (republika.mk)

На SummerGirl и nena2010 им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.251
    Допаѓања:
    124.616
    Началник од МВР денеска сведочеше на судењето за убиството на 14-годишната Вања Ѓорчевска и Панче Жежовски. Тој го имал првиот контакт со родителите на девојчето, кога веќе постоеле индиции дека Вања е киднапирана. Рече дека таткото, Александар Ѓорчевски, на него и на колегите им бил чуден.

-Мајката беше поприбрана и сталожена, а однесувањето на таткото на почетокот ни беше чудно. Беше конфузен, беше потиштен, при многуте изјави што го прашувавме, рече Музафер Каришиќ, кој во времето на убиството бил помошник началник на СВР Скопје за криминалистички работи.

Тогаш почнала потрагата, односно сведокот барал со таткото и роднина на семејството Ѓорчевски.

-Мајката кажа дека има стан во Капиштец, но нема клучеви, дека се кај таткото. Бараше да се оди, да се прави претрага, но тој рече дека веќе бил таму и нема зошто да се оди. Јас инсистирав и отидовме. Влеговме во гаражата и се качивме со лифт. Го отвори станот. Побаравме да не има некое писмо, но за цело време таткото велеше дека ќерката е киднапирана, дека е убиена, рече Каришиќ.

Потоа потрагата продолжила кон паркот во Капиштец.

-По пат цело време велеше, џабе одиме, џабе тука бараме, ама ајде ќе одиме. Остана во возилото, запали цигара и не излезе. Тогаш се запрашавме зошто не излегува од возилото како татко да бара. Го прашав зошто не излезе, повторно имаше конфузија, и пак рече, таа е киднапирана, таа е убиена, џабе тука бараме, посочи началникот.

Биле и до Средно Водно и истото се случило и таму. Таткото останал во возилото.

-Повторно со роднината коментиравме зошто не излегува од возилото, рече началникот.

Тој појасни дека го прашал Александар зошто така мисли, дека девојчето е киднапирано, дали должи некому, дали има некои проблеми, закани, но тој негирал. И мајката кажала дека поранешниот сопруг е специфичен, тешко и било да го објасни.

На *Amethyst*, nextredstyle, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.464
    Допаѓања:
    12.263
    Не го држат за џабе, плус еве мене не ми е баш нормално човек на негови години со 2 деца да не работи, без разлика дали неговите се имошни или не. Па маж што ќе правиш цел ден дома ќе црвосаш, да не излезиш да спечалиш денар за себеси и за твоите деца, да чекаш мама тато за кафе? Чудна ми е целата ситуација, особено после гостувањето на адвокатон уште повеќе верувам дека Александар е вмешан, можеби не бил свесен со кого си фатил работа

Последна измена: 16 октомври 2024
    На Alm., *Amethyst*, doll.a и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.392
    Мора да пропејат некако. Сус се сите. Мене ова за Зорица ми е чудно, не верувам. Ама Александар е вмешан и одма значи и пред да се дознае дека е убиена, и ја ви пишав дека дужел пари. Значи Скопје колку и да е големо, е мало. Поготово шо татко ѝ на Зорица бил директор на Царина, овој Палчо со политичари, ова она.

На SummerGirl и eliesaab им се допаѓа ова.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.594
    Оффф… не му е чист г’зот на татково. Ќе излезе дека знаел многу поише од само “наивно” споделена информација за кога излегува девојчето и дека бил вмешан многу повеќе.

Не би да инсинуирам ама мајката инсистирала на префрлање на становите чисто оти знаела за прљави зделки и бизниси на бившиот. За жал тој си фатил работа со многу погрешни луѓе и исходот од тоа е црн.

На mal.ecka, Alm., CameliaMiller и 14 други им се допаѓа ова.
  20. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.734
    Допаѓања:
    13.594
    Мајката кажа дека татково често знаел да и соли памет за тоа како децата се облечени за на школо кога одат во смисла да не им студи и слично..