До крајот на судењево може и да испадне дека негова била идејата за откуп. Пошто во неговиот грешен ум, имал замисла Вања да биде пуштена жива и здрава, Зорица да биде "одрана", а тој, заедно со Палчо и дружинава имбецили да си ги поделат парите на Зорица. Ама серискиов убиец Палчо (ако ладнокрвно извршил две убиства во рок од недела дена, многу е веројатно дека и повеќе крв има на раце) имал други намери, затоа и откуп од мајката воопшто не бил побаран, а пукано е нецели два сати од грабнувањето. Отпосле изгледа на Александар му светнало што направил.
Тотално најголем психо е татково Александар, поголем и од Палчо, овој не заслужува ништо освен доживотен, татко кој свесно си го става детето во пропаст, ми се повраќа од вакви ликови, одвратни створења!!
Сега читав изјава од тој началникот дека таткото пратил порака во групата од школо Кажете колку пари треба. Па ја избришал. Тоа е доказ дека таткото има улога во грабнувањето. А на Зорица и кажувал дека е киднапирана. Сигурна сум дека проклетите му барале пари, па он мислел да извлече пари од бившата сопруга. Тука се работи за одмазда.
Јагниња не се сигурно. Сепак учествувале. И киднапирана да била само. Да се некои сиротињи да се излажале за пари. Ама они сакале повеќе пари.
Според исказот на Димовски, Кешишев тврдел дека му готвел на Палчо, спиел во седиштето на „Десна“ и кога се снимале поткасти варел кафе за гостите. Кешишев на полициските службеници им кажал: „Ние работевме по насоките на Палчо, не можам да знам што има во неговата глава“. Началникот во своето сведочење кажа дека осомничените ноќта пред 27-ми спиеле во партијата, „цитроенот“ го паркирале зад партијата. Боре и Велибор тврделе пред полициските инспектори дека таткото на Вања му кажал на Палчо дека таа ќе оди сама на училиште. – Тие не знаеја зошто таткото би бил вмешан – рече Димовски. Според Димовски, таткото Александар ѝ рекол на мајката Зорица: Не се грижи ако барааат откуп, ќе земеме пари од Хари. Здив немам.
Абе дај по еден куршум нека им стегнат на сите. Не знам зошто се влечаме по судови, трошиме време, ресурси, ги храниме овие монструми дајте разумно малку. Таткото си го уби девојчето. Таткото! Точка. Кој го повлекол чкрапалото на пиштолот ич не е битно. Има уште едно дете тој и ако е жив, СЕУШТЕ ќе му требаат пари. Нека размислат малку во оваа насока. Луцифер во пеколот не знам дали прима вакви. Скоро сум сигурна дека не.
До сеа не сум пишал а морам причава е следна татково на девојчево прави договор дил со ајваниви тројца да му ја киднапираат керката за да му изнудат на дедото пари бивши цариник лова до крова работата искача од контрола не иде според планираното нема изнуда на пари нема кеш дедото не дава и од паника двајцата бегаат главниов ладен ја убива да ти ебам животот од вакви татковци пијаници коцкари клошари безкичменјаци неработници легачи да напраиш филм за да дојдеш до пари
Само Господ знае што се се крие позади целиов овој случај. Искрено се надевам дека сите ке си добијат тоа што заслужиле. Премногу жално за девојчето, да и заврши животот на ваков начин.