овој Гоце Трајковски,кумот со кого барал Александар е вусшност син на Кираца ? и ако е така тогаш Кираца и е прва братучетка на жена му на Палчо, која е влаинка.
Он беше/е преблизок со Веруш, кој знае колку само работи не се одкриени. Веруш не знајт колку пари имат, не знајт колку врски имат, едино ме бунит што не се заташка скроз за Палчо, а за позадина има јака. Времето не му е поминато, информациите се тие. Александар знае нешто што не треба, заради станови/пари дете одма не се убива, корист никаква. Ова е само предупредување,закана, зачуткување, така ја бар мислам. Милиони и милиони должет луѓе,да не пишувам презимиња, закани имале за киднапирање деца или пукање пред куќа ама на тоа останало.
Не ми е јасно како србиве имаат многу повеке информации од нашиве новинари.Гледав емисија каде што детално објавија се.Од тоа дека дедото на Вања и Палчо биле и бизнис партнери исто така и дека Александар таткото на Вања работел како економист кај Палчо и така се запознале.Станот кај што живеат е на Александар.Исто се спомна дека имале и одлична комуникација со бифшата сопруга и дека редовно ги посетувал децата и имал исто така одлична комуникација.А нашиве портали никој не ги спомена овие работи само се препукуваат вмро и сдсм. Ја не знам од кај црпиме ние инфо?… не се знаат, аха
И јас мислев како вас ама многу работи испаднаа точни. Јас се уште се сметам за наивна пошто никогаш не ми паднаа на памет некои работи кои ги прочитав овде а на крај испаднаа точни.
Знам, ама овој исто има ќерка. Сфаќам и пари и сѐ. Ама немој да ни вреѓаш интелиганција. Може и он глеа мн филмови ко Ацета. Како спие свака част. Ама мора некој да го брани..
Бизнис е ова, нема емоции. Ти ако убиеш утре 10 луѓе, ќе најдеш адвокат што ќе наоѓа дупки во случајот, истрагата, ќе кажува дека те малтретирале, тепале, еека ти се заканувале и не си можела да издржиш. Според тебе и твоиве муабети, сдвокатот што ќе го најдеш, на судење ќе рече: Ставете ја во затвор, 10 луѓе утепа, што да и правам. Не ми збори дека така би постапила ти, секој сака да се бори за слобода своја, макар го запалил пола свет.
Ја не дај Боже ако дое до тоа, ќе си признаам. Да се деси некој да го заслужи тоа од мене, ќе е сум рекла, да ми повреди дете, да проба да ме убие/силува. Нема да го праам судијата будала, ќе си признаам ќе си лежам. Такви би лежела со ќејф. Ама те сфатив. Мислам знам.
Следното ќе биде на 13.11 (среда) каде наводно ќе има уште новости кои ќе бидат изнесени. Останува да видиме.
Сведочење на сопартиец на Палчо: Во собата каде што спиеше Палчо видов пиштол, а Кешишов и Манев имаа поданички однос со него
Две работи што ги запаззив денес: Сведок кажа дека вистина во групата со родители имало порака од таткото, кажете колку пари треба ќе ви дадам за девојчето и таткото и мајката заедно иделе у партијата на Палчо.
Ваков ОДВРАТЕН случај македонската полиција, психијатрија и судство нема запознаено ни во самостојна ни во бившата република. На мало девојче цветче непроцветано со чисто срценце и душа да му ја залепиш устата и стегаш со стеги и за пола сат од грабнувањето да му пукаш во глава треба да си .... Па... не сум запознаена со психијатриските термини за да објаснам. Не дечки ова не е мафија да се разбереме. Мафија НЕ убива деца. Ова е сериозна патологија за која јас НАВИСТИНА мислев дека ја има само на филмови. Овие сакале да ја убијат бре. Не побарале пари немало причина, едноставно ќеф, ете така му се ќефна и ќе ја убиеме. Какво малоумништво. Бљак. Одвратно. И претажно. Бел ден да не видат!
Не сум слушнала до сега родител толку да молчи, а да му е дете убиено. Притоа како осомничен е бившиот маж. На фемина се вели секој жали различно, ја штитела ќерка и, па побара и исклучување на јавноста. Еве и нови сведоштва дека му била и швалерка на Палчо. Девојчето е убиено заради родителите. На крај да не излезе дека татково е жртвата. За луѓе кои иделе во партија на Палчо немам добро мислење. Да не кажете не пишав.