Нема да ги објават јавно наодите од обдукцијата. Нема ни потреба. Важно е истрагата да се спроведе, да бидат казнети виновниците соодветно.
@Annath Не ме интересира да одат толку во детали од обдукцијата, не би било фер кон семејството, туку дали е докажано со сигурност кој ги убил и двајцата и дали претходело насилство, за да им се зголеми уште толку казната. И до каде е процесот со Палчо ме интересираше.
Здраво нов сум, ве поздравувам сите (иако темава со убиствата ме вознемири) се молам само да се екстрадира Палчо или да скапе у турски затвор (слушнав и тоа е опција). А за другите осомничени МАКСИМАЛНА казна! Почивајте во мир Вања и Панче! ❤️️
Самижо да се Тоа мислам дека од одма го кажаа, само што почнаа одредени лица да си прават разни теории.
Според ова, Вања е киднапирана во 7:40 а убиена 2 часа и 40 минути покасно односно во 10:20 часот.. Ако според она видеото од Фуркан колата во 9:37 веќе гори, дали тоа значи дека прво ја запалиле колата па го убиле детето?
Така испаѓа, овие може излажале (дека прво ја убиле па ја запалиле колата) ама зошто? Според мене не е важно тоа, мене ми е најважно сите што биле дел од овие 2 грозоморни убиства, да скапат во затвор!
Сакале во петокот да ја киднапирааат тогаш ќе ги начекале и двете девојчиња. Што ако таткото навистина не е крив и Палчо така им рекол на овие да кажат? Освен ако немале план и 2те да ги киднапираат. Сеуште не ми е верно татко и тоа да го направил. Мислам дека Палчо и без него би знаел кога оди девојчето на училиште. Друго ништо ново нема!
Најново (според Код) е дека кога Палчо киднал од тука, му биле префрлени пари од Швајцарија, кои ги подигнал во Србија. Не кажаа кој бил дарителот.
Да тоа и Латас го кажа или некаде прочитав не знам точно! Затоа реков нема ново. Само да не го поврзуваат тоа демек некој го платил за убиството. Мислам парите му се дадени за помош да има за да бега и да се крие. И во Баликешир имал познаник затоа и таму избегал.
Веројатно му се дадени за "по пат". Како да не бил сигурен во тој момент како ќе се одвиваат работите, па затоа изгледа и не се спремил со многу кеш од дома. Излегува дека дури бил во Србија му дојавуваат како ќе се одвиваат работите, па затоа барал логистика од некого во Швајцарија. Не кажаа за кој износ се работи. И мислам дека Турција не ја одбрал случајно, некој го има поучено таму да оди. Турција од нас со години чека да им испорачаме одредени ликови, кои се под заштита на некој "чадор". Политики него што. Не ќе да е до тоа дека имал познаник во Баликешир, па затоа таму отишол.
Судска медицина: По доставување на обдукциските наоди за Вања и Панче почнаа да се појавуваат информации кои треба да бидат тајни
Jas zavrsnica negledam, ne mi e jasno zosto kriminalcite gi mesaat decata vo kriminalnite raboti, se znae kade e granicata na kriminalot. Ako mesas i ubivas deca treba da skapes vo zatvor ili smrtna kazna nema oprostuvanje. Vo Makedonija kriminalcite odat nadvor od nivnata dozvolena granica, i zatoa treba smrtna kazna ane zatvor od 5 godini.Sekoj kriminalec koj go mesa deteto vo kriminal treba da mu presudat smrtna kazna. Za da znaat drugite kriminalci deka sekoe odenje vo pogresna nasoka skapo se plaka.
https://shilomagazine.com.au/2024/0...seduva-megju-shto-i-snimka-od-kidnapiranjeto/ https://sitel.com.mk/srpski-politichar-objavuva-sliki-od-istragata-za-ubistvoto-na-vanja-foto