Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Истрага за убиството на Вања и Панче

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 12 декември 2023.

1. Dilajla123

Dilajla123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    1.320
    Не сум правник,ама не може врз нејзина изјава да се руши обвинението,зошто ако не е треба да приложи доказ,а вака е само обична изјава,може што сака да си каже.
    Врз основа на изјавиве се повеќе ми се гади,Кираца како баба Ванѓа врз основа интуиција поврзала дека колата пред зграда без регистрација била од Панчета за кој видела на тв и магично добила,,визија,,која станала реалност.Кираца го брани Палчо,кој патем и е близок дека не би убил а истовремено се кренала на нозе да помогне на семејството со кое патем е исто така блиска .Сите меѓусебно се знаат а никој никого не познава.
    Валкана игра и изгубен детски живот.Ова е престрашен случај со голема позадина за кој мислам се ќе се направи да не излезе на површина.Не знаете колку се чувствувам згрозено.

На tanjita, Skorpija25, dea.18 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.364
    Допаѓања:
    126.266
    Мајката не е должна на јавноста да ѝ разглаба зошто се случило ова. Кажала кај што требала, на нас ни останува да ги следиме вестите.
    Мене Кираца ми смрди. Како да е ангажирана да фрли сенка врз случајот и со тоа да помогне во вадењето на Палчо.

На Bitter-Sweet, SummerGirl, baguf4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.970
    Колку што се разбирам во право, од филмови - невин е дури не се докаже виновен.
    Со сите овие изјави досега, све е рекла казала.
    Ако е обвинение- мотив користољубие, ваљда обвинителство треба да го докаже тоа.
    Што е битна Кираца и снимките не знам. Криви се затоа што им дале снимки на полицијата?

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.006
    Не е крива, само тоа е и' уделот во целиот настан. Секој повикан е со причина повикан, да објасни нешто за да се добие подобра слика и за случајот и за профилот на луѓето.

Зошто загрозено? Не дека сакам да се заплашам, ама ме интересира - небезбедни ли сме? Ништо не разбирам.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Dolzna e. Poso i go ubija deteto. I Zorica i majka i na Danka ne mrdnaa so prst. Ednava znae so se desilo so deteto, drugata ne.
    So praat drugite majki

На ideniki1, *Amethyst* и eliesaab им се допаѓа ова.
  6. Dilajla123

Dilajla123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    1.320
    Не загрозено,туку згрозено.Ми се превртува желудникот од небулозите што ги кажуваат сведоците.Имам чувство дека лажат,замајуваат,да прикријат нешто големо.Кираца презентира видовитост,конфузна скроз,синот и припаѓа пред судење.

На *Amethyst*, eliesaab, MissChievous и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.970
    Згрозено рече колешката , не загрозено.

Причините кој зошто е повикан ич не ми се јасни. Во која функција се они, сведоци во корист на обвинети, на обвинителство, или што?
    Профилот на луѓе- многу пари и комплицирани односи во игра. Секој со секого поврзан и никој никого не знае|(. Освен тие мороните од Велес, тие се боранија.

Последна измена: 15 ноември 2024
    На Skorpija25, *Amethyst*, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  8. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    6.101
    Леле Феминка, ама некогаш живееш во тешки филмови.
    И како да го убиеш Палчо е решението при уште едно дете, чив татко е веќе во затвор?

На CooperD, Iva.T, sparklie и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Ја сум мн реална за разлика од вас. Затоа и ви идам на нерви. Не реков да го убие. Ни она ни мајка ѝ на Данка не гукнаа. Која мајка ќе седи мирна у ваков случај? Очите ќе му ги ископам и преку судија ако треба. У Америка врзани од клупа рипаат тепаат све живо. Очите ќе им ги ископам, не па да лажам дека не го знам.
    За Александар шо го бранеа пола форум, искочи вистина. И наркоман и неспособен и дека се знае со Палчо

На Ale10 и eliesaab им се допаѓа ова.
  10. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.427
    Допаѓања:
    12.170
    Ништо не ми е јасно, никој со никој не се знае, а Вања ја нема. Александар барал на Илон да му пишат, можи грешам, но не ќе да е при здрав разум. Кираца од Белград фаќала врски за да се земат снимки. Ќе испаде оваа Кираца шо ти МВР подобра е од нив. Не знам мене се ова ми смрди...

На eliesaab, SummerGirl, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    6.101
    Не ми одиш на нерви, ама не живееш во реалноста ама ич.

Да си мајка, а немаш што да изгубиш, можеби опцијата за одмазда како што ја имаш прикажано е логична. Но, имаш многу да изгубиш, уште едно дете на кое баш сега моментално си му најпотребна.

Зошто мајката не излегува во јавност?! Нам ништо не ни должи мајката. Доколку целосно е невина. Мајката е должна да каже се што знае за случајот. На суд. На тебе или мене, ама ни зрно не е должна отчет да ни даде.
    И ако излегува во јавност, ќе каже една проста реченица, од таа проста реченица, ние ќе си сфатиме проширена реченица со детали излезени од нашите глави. А за што? Драма во медиумскиот простор.

Нас ни е должна полицијата и судот да не заштитат и да ја извадат вистината на виделина. Таму барај си должници.

На Annah87, Iva.T, sparklie и 12 други им се допаѓа ова.
  12. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    6.101
    Гледајќи колку свирепо ја убиле Вања, малолетно девојче, а може покрај Палчо да се вмешани уште луѓе кои воопшто не се познати, со цел заштита на другото дете, можеби прикрива одредени детали. Пример, дека не го познава.

И ја разбирам. И јас би. Го ставија на обвинителна клупа, јавноста врши притисок, ќе го обвинат. Но, таа треба да живее со другата ќерка. Подобро да прикриеш детал, отколку цел живот во криење и страв да живеат.

Ако е така. Бидејќи и јас се сомневам дека баш се познаваат.

А кој ќе те штити?
    Македонската полиција?
    Да не ставам милион смајлиња, ама ако дојде момент да ме штити македонска полиција е еднакво да сум помножена со 0.

На Skorpija25, CameliaMiller, *Amethyst* и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Zatoa so mora ednas vakvi desavki da se skroz javni, sfakas? Umre dete
    Vie so ste roditeli ne vi e strav za vasite deca??? Ovie go ubija Pance pa si setaat na raat niz Sk. Seedno vi e?

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    6.101
    Јавни се.
    Што повеќе сакаш?

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    685
    Добро, сега малце претеруваш.
    Сто пати е повторено, случајов е изолиран, немаше да биде било кое друго дете, ради одредена цел е Вања.
    Не гледам ни поента судењето да е јавно, други работи се кријат овде и се подлабоки од што мислиме.

На simoncelicius, *Amethyst*, st-el и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.448
    Која е претпоставката?
    Не го следам случајов и не можам баш сѐ да прочитам.

17. Blackandwhite123

Blackandwhite123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    107
    F2C01440-BF43-42D8-8C12-F44DD40CEEFF.jpeg

На Skorpija25, ideniki1 и Dilajla123 им се допаѓа ова.
  18. Iva:)

Iva:) Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    611
    Не е проблем тука секој да си каже што мисли кога цело обвинение и сведочење во процесов е базиран на претпоставки. Без мотив, без клучни докази, ко да се бара само да се осуди некој. Сите исповрзани меѓу себе ама глумат не се знаат. Само знам и убедена сум дека Мвр не го квалификувале делото правилно зошто нема шанси да е за пари сторено делото. Со ископана дупка и пиштол плус одма сурово убиена само што дошле до Бразда мора да има појака причина т.е омраза. Ми боде очи и изјавата на еден од овие будаливе дека Палчо се јавил негде и додека бил на линија побарал да каже Вања име и презиме и потоа пукал.

На Sielo❤️, Lollipop_123, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.314
    Допаѓања:
    170.666
    @JuLleE овде не е напишано како што треба ,или обвинетите имаат право да поставуваат прашања на сведоците ?

Прикачени фајлови:

20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Imaat da

На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.