Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Истрага за убиството на Вања и Панче

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 12 декември 2023.

1. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.218
    Допаѓања:
    13.072
    Антидепресивите смируваат, ама за ваков случај толку пасивно да се однесува е просто невозможно. По сето ми изгледа си имаат некаков договор меѓу себе. Сите се ,,млаки" ко да станува збор за грабеж. На крајот на денот, тоа било нивно дете (не на јавноста).

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.505
    Допаѓања:
    251.377
    Чиј е разговорот, помеѓу кој?
    Зошто толку се провлекува муабетот за Зорица и Палчо?

Друго, на сите им се поклопуваат сведочењата, Зорица и мајката кажаа дека престанал да работи кога се родиле децата и он ги гледал, после пак работел до пред неколку месеци кога се случува убиството. Овде нема нешто нејасно.

3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.967
    Палчо ја прашува ваљда, сестра му на Александар. И во претходниот линк што го ставив. Палчо го турка тој муабет цело време, дека бил во врска со Зорица.

На JuLleE и eliesaab им се допаѓа ова.
  4. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    808
    Допаѓања:
    2.949
    Палчо ја прашува сестра му на Александар, а подоцна ја прашува Кираца:

Дали Гоце ви спомнал дека јас сум бил очув на Вања?

– Не.

Мислам дека и обвинителот еднашка некого праша дали знае дали биле во врска, исто и во полиција ги прашувале.
    Незнам не за џабе и овој прашува.. Страшно смрди.

На RAK91, *Amethyst*, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.153
    Допаѓања:
    88.468
    Јас мислам манипулира лудаков со јавност и со обвинители и со сите.
    Не верувам дека биле во некаква врска со мајката.

На RAK91, crimson, Amo.la.moda и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    808
    Допаѓања:
    2.949
    зорица
    Додека бевме заедно, само јас работев, кога се разведовме, работеше и тој. Мојата плата беше добра, јас не барав алиментација, но тој секогаш даваше за децата, ги носеше на одмор, сѐ додека не остана без работа во март 2023 година – додаде Зорица.

татко му
    Работеше ли Александар?

– Како не, работеше цело време, со прекини од 2,3 месеци, во Фершпед, во Кометал, па пак во Фершпед. Кога се случи настанот, не работеше никаде два-три месеци. Се издржуваше со пензијата на мајка му, со мојата пензија, ние помагаме на семејството.

мајка му
    Работеше ли Алесандар?

– Да, работеше, има 22, 23 години стаж. Само една година не работеше, во 2023 година, имаше некои проблеми на работа. Од 2009 до 2016 работеше во Кометал. И мајката на Вања работеше.

Се разведеле 2018г.
    Неговите велат дека работел цело време, а зорица вика дека после раѓањето на децата не работел дури после разводот продолжил да работи.Незнам не ми делува дека е тоа мал период да не се сеќаваат сите убаво.

На *Amethyst*, SummerGirl, happygirl и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.105
    Некако после последниве случувања со Кираца и нејзиниот син, мислите ме водат на тоа дека они се главните виновници во целиов случај, но дека работеле позади сенката на овие во затвор што се.
    Според мене не се само пари во прашање, или може и воопшто да не се. Изгледа комплетната постава од Кираца до татко и на Вања и другава екипа имаат маткано некој страшни бизниси, во некој матни води длабоко запливани се, па може Вања нешто слушнала/видела, и да не им биде опасност затоа да ја имаат убиено.

Друга работа што многу ме чуди е, дека татково цело време тврди дека не се знае со Палчо, а само што излезе случајов оноа баш првиот вториот ден кога беше ептен бум и хаос, излезе една слика на која беа сите екипно, и таткото беше на сликата со палчо. После што се деси не знам, ја имам барано таа слика, нигде не можам да ја најдам, не знам дали некој од вас ја има видено, ама мене колку што ме држи паметот, а ме држи добро, ја објави еден човек сликата со посвета горе, као на пример монструми или не знам што точно беше, и во коментар беа сите пишани со име и презиме, од таму знам дека беше и таткото на таа слика.

На Skorpija25, Mrs. right, *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Dimitar08

Dimitar08 Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2023
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    И мене ми е фамилијата Трајковски сомнителна и логично ако се согледаат заедничките работи што ги поврзуваат, фамилии Власи, Палчо зет за братучетка на Кираца, зградата ја градела фирма на Палчо, имал простории во неа, и уште една работа не е дека да го бранам Палчо ама мислам дека не е толку глуп да го извршува убиството баш во неговото село или што и да е и таму да го закопува, има елементи и на местенка

На *Amethyst* и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.384
    Допаѓања:
    171.584
    Може има елементи на местенка но ...
    Нели овие тројцата го посочуваат него?
    Ако нема физички докази дека пукал палчо пр парафинска пиштол а нема овој ке се изкубе гарантирам
    И не ми е јасно шо е мотивот оти пари не се мотив

И нешто не ми е јасно ке замолам правниците да ми одговорат @JuLleE
    Обвинителството го има клафицирано како убиство од користољубие
    Ако не може да докаже дека е од користољубие дали тогаш им пропаѓа цел случај и се ослободуваат сите или почнува ново судење за друг вид на убиство
    Или секако некој ке осудат без разлика под кое име е покренато обвинението

На JuLleE, eliesaab и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  10. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    9.932
    Грешка си, на сликата беа Палчо и Панче со внукот (мислам оти внук му беше). Знам за која слика збориш. Палчо имаше сликано селфи.

11. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.006
    Исто, ко да сака пред јавноста да направи лоша слика за родителите, за да го одвлече вниманието од себе си.

На крај краишта, каква врска има ете и некогаш да биле швалери (лично не верувам дека биле), демек затоа ја убил? Што ме заболе искрено, дај нека докажат кој е убиецот и нарачателот ако го има, и нека ги стрпаат у затвор, а не чаршиски муабети да праат.
    Исто и за тоа дека некад таму пред 30 години таткото се дрогирал. Каква врска има тоа сеа бе?? Само дистракција и евентуално намерно лошо претставување со цел да изгледа како негативец. Праел шо праел ко млад, сеа да видиме што човек е.

На Skorpija25, *Amethyst*, crimson и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Dimitar08

Dimitar08 Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2023
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    Јоци добро поентира овде:

Наспроти досегашните тврдења на адвокатот Туфегџиќ дека малолетните #Вања и Миња Ѓорчевски биле сопственици на два стана, за да го тргне МОТИВОТ за грабнување и убиство ОД ВРАТ НА ТАТКОТО, денешното сведочење на #сестрата_на_А.#Ѓорчевски вели дека сепак таткото т.е брат и` бил сопственик на станот на Н.Н.Борче.
    [​IMG]Како што може да прочитате, таа/сестра му, изреагирала нервозно и одговорила откако судијата ја предупредил.
    [​IMG] Впрочем овој нејзин одговор целосно се поклопува со #Катастар, каде цела година по убиството на Вања си пишува дека #сопственик_е_таткото, а не Вања како што тврдеше адвокатот #Туфегџиќ.
    [[​IMG] види фото 2]
    Сите кои префрлаат имот знаат дека кога се завршува нотарска процедура, Катастар без исклучок го менува и сопственикот по барање на нотарот.
    [​IMG] Друга работа.
    Тој стан бил оставина на мајката, а сепак бил префрлен на таткото во 2018 - НА НЕГОВО БАРАЊЕ.
    Тој го издавал под кирија и киријата ја земал тој четири/пет години.
    Не знаеме колкава кирија, затоа што никој досега не праша. А, битно е.
    ■ Во март 2023 таткото останува без работа.
    ■ Во септември/октомври 2023, според сведочењето на мајката Зорица, тие се селат во станот на Н.Н.Борче - на барање на децата.
    Тоа значи секнал изворот на кирија.
    ■ Убиството се случува два месеца откако се преселиле во станот, во ноември 2023.
    Ова се неспорни факти.
    [​IMG] И конечно.
    Не станува збор за обичен СТАН, туку за 105 квадрата во најстрог центар на Скопје. Вредноста на овој стан, чиј сопственик бил Александар Ѓорчевски, а Вања посакала да живее во него, на пазарот веројатно се движи најмалку 220.000 евра. Најмалку.

13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.967
    Многу добра поента.
    А со претходната поента, што се случи?
    https://direkten.mk/2023/12/05/јocz...ski-bile-dolgo-vreme-sosedi-vo-istata-zgrada/

На *Amethyst* и JuLleE им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.505
    Допаѓања:
    251.377
    Може да се преквафлицира, Судот не е должен да ја прифати квалификацијата на Обвинителството. Вака беше мислам, нека ме поправи некој ако грешам.

Јас не гледам зошто да не одговараат. Што сте запнале со тоа дека нема да лежат. Ќе лежат сите, па и Палчо.

15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.920
    Допаѓања:
    177.412
    Од се до сега може да се заклучат 2 работи со сигурност.

Прво, и таткото и мајката, точно знаат поради кои причини се случува и кој стои зад убиството.
    И второ, судењево е чисто замајување на јавноста.
    Ќе им даат по некоја година на тројцата велешани и Палчо и ќе заврши се без многу објаснувања.

Убиството на Вања во никој случај не е ради изнуда. Не го убиваш изворот на пари. Убиваш кога знаеш дека нема да добиеш ништо, поради долгови во било каква форма, односно одмазда или еднакво возможно - предупредување!
    Се помалку ми се чини дека ќе дознаеме што точно се случило.

На Bezimenka90, nice-girl, senza.parole и 9 други им се допаѓа ова.
  16. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.821
    Допаѓања:
    3.148
    Само да не се заташка случајов и да си одржат сите што се замешани. Цел живот да скапат во затвор.

Јас мислам дека Вања има слушнато или видено нешто што не треба, и од страв дека ќе им направи проблеми, ја имаат убиено. И родителите нејзини, и Трајковски и сите очигледно знаат што е причината. Ама не кажуваат.
    Тие сите заедно се замешани во некој матни ама ептен матни води, чим дошло до тоа дете да убијат. Гниди!
    Зато и се прават сега дека не се познаваат, а сите и те како се поврзани.

На Skorpija25, senza.parole, Lollipop_123 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.781
    Овие сите лажат, само толку имам да кажам. Нема скроз невин во приказнава.
    И не е вистина дека не се познаваат меѓусебно, и те како се познаваат.
    Само курбан отиде дете, гниди.

Жал ми е само за Зорица, мислам дека многу добро знае кој, што и зошто, но мора да ќути ради другото дете. Се надевам по судењево двете ќе фатат усвета.

На Bezimenka90, sparklie, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.596
    Допаѓања:
    15.926
    На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.105
    Не беа само двајца на таа слика, беа повеќе 5-6 души, и беше сликано негде како во двор седенка така.

20. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    9.932
    Ааа епа не знам за таа слика.