Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Истрага за убиството на Вања и Панче

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 12 декември 2023.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.383
    Допаѓања:
    171.584
    Ја се надевам дека многу работи ке бидат појасни кога ке се приложат доказите со кои располага обвинителството
    И секогаш на крај испаѓа сасвим трето од тоа шо ние го вергламе тука

На Waverly Raven, *Amethyst*, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Kir

Kir Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2023
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    леле па ќе седне тука таа ќе пишува боже на форум и со никнејм Кираца ‍♀️‍♀️‍♀️како што отишла сама да бива херој во случајов и да се намести како сведок‍♀️‍♀️

3. Kir

Kir Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2023
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    И не бранам никој, мислам дека родителите некако знаат што и како се случило и зошто а дека Палчо не му е чиста работата од самиот почеток се гледа. Мене најмногу ме мачи мотивот, бидејќи убија дете од факинг 14 години..Ако нешто слушнало видело, сигурно не е начин да се убие алооо, јас како родител ќе го однесам у друга држава и ќе го заштитам, на толку пари? Ќе се спакувам и ќе ги однесам надвор од државата..Некако не ми е логично тоа дека ради нешто што слушнала да ја убијат.А тој Палчо на чело веќе уште не му пишува дека е Социопат и убиец ..

На Dilajla123 и butterfly_91 им се допаѓа ова.
  4. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    808
    Допаѓања:
    2.949
    полиција веќе ги имала снимките кои им ги носеле, тоа го потврдија инспекторите кои сведочеа.

Моментот е што само на Гоце му била сомнителна колата, демек испуштала чад или како веќе, подолго време стоела пред влезот.
    Кога и испратил скриншот од колата на мама во Белград, нејзе некоја интуиција и текнала дека истава кола ја бараат па се распрашала во Велес.

Како бе само нив им светнало ?

Од друга страна факт е и она што велевме дека не се замарале со случајот туку со нато самитот. Што и самите сведоци потврдуваат дека изгубиле надеж во полицијата.
    Тие реално само требале сите возила што се движеле тој период да ги испитаат и верувам дека ќе го решеле случајот.
    Вака Кираца од Белград и Гоце мангупот излегоа попаметни од цела Мвр.

На Snowflake97, eliesaab, *Amethyst* и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Kir

Kir Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2023
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9

Мислам дека не си во право со првиот дел дека снимките ги имале туку дека дел од нив и он им ги набавил. И со скриншотови им посочил кои коли да ги бараат а они ко телиња блееле пошто толку и мозок имаат..

Ајде тргни од тоа колку се способни кога исчезнато возило им се шетало низ градот неколку дена? Ај тоа објасни ми го? Како биле они професионални кога на Сејф сити не земале регистерски број да внесат? Па и сите коли да ми се сумливи една по една ќе ги чешлам пошо за дете се работи! Деноноќно нема да спие Мвр и ќе ја чешлаат секоја кола тие 30минути.. Ама очигледно е дека Палчо и таму имал некои доушници и некој кој што ја носел целата истрага у погрешен правец! Ај да слушнеме да видиме што ќе кажат и сведочат другите и едно по едно ќе излезе на површина.
    А тоа дека се тетин и внук баш не кажува ништо.Напротив, ако сум вмешан и Палчо ми е тетин, нема да идам да расправам криви дрини во полиција па и да сведочам туку и јас ќе си го фатам патот да бегам:)
    А и да не сум вмешан и си го сакам тетин ми нема да идам да барам снимки за да го стрпам у затвор..
    Некако ми нема логика сето ова ..

6. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.208
    Допаѓања:
    77.488
    Дечки, намалете малку.
    Панче го немало од 22ри, на 24ти веќе пријавиле дека го нема, ама очигледно никој и не го барал.
    На 27ми сабајлето Вања ја снемува, мајка и одма пријавува, што е нормално за малолетници, за возрасен е 24 саати.
    Веќе накај 3 ипол чинам беше на 27ми, објавија дека цитроенот е најден запален.
    Ако на третиот ден барале кола, значи на 29ти е тоа, кога веќе јавно се знаеше дека е цитроенот на Панче и веќе не било толку тешко да се поврзе накаде оди приказната.

Еве штом Гоце барал заедно со Александар.
    Оди наоколу и гледа кај има камера и влегува во бутик и вика, јас сум кум на девојчето што го објавува на тв дека го нема, може ли снимката?
    Секој ќе му даде снимка.
    Значи поминал насекаде пред полицијата.
    Јас најискрено не верувам баш 100% на полицијата, дека тие веќе ги имале снимките. Може ги имале де, ама не работеле 24/7.
    За разлика од фамилијата, собрале снимки и анализирале. Ако имале некој во Сејф Сити, да погледне на каде иде цитроенот, уште побрзо стигнале до тоа кој е и чии се колите.

Дале инфо на полицијата, овие отишле пред штаб, стоеле надвор извесно време, дури добијат документ за претрес.
    Ко влегле внатре, Кешишев им рекол кај бевте до сега, ве чекавме.
    И после во посебни простории испеале, едниот за Вања, другиот за Панче.

7. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.267
    Допаѓања:
    2.789
    Кираца го брани кумот, но и убиецот индиректно, негирајќи дека истиот би убил за пари. Сите ли се во иста секта, која идеологија фура, бидејќи парите очигледно ги имаат и премногу...

На eliesaab, nextredstyle, dea.18 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Кои се бе?
    А? Шо се? Бивша директорка на Фершпед шо ѝ тропа полиција на врата? Јаката фаца. Чим Мијалков падна, никој не е недостижен у државава. Има оптужби против бифш премиер на државава. Која е Кираца баба? Или ти си? Многу паметна еј, мозок низ уши ти тече

На Snowflake97, eliesaab, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Ја мислам убаво е профилов да го пријавиме у МВР, да видиме дали смее сведок на судење у тек да си праи вака профили и да се сили кој е кој.
    Ме интересира шо ќе каже МВР.

На Snowflake97 и eliesaab им се допаѓа ова.
  10. Kir

Kir Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2023
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9

уште од полиција го реметеле да не иде сам да прибира снимки туку со придружба, ма немој? Зашто да не иде сам кога сте неспособни? Ако бил сомнителен и тој и мајка му зашто не ги уапсиле веднаш, ама не, Слаџана од форум ги сложи сите коцкици и она знае дека нешто тука е матно хе хе:smirk:

хахахаахах боже сачувај, на форум има право секој да каже свое мислење и очигледно пола од вас навистина не слушнале за нив и затоа си лупаат:wasntme:

На andromedae му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.267
    Допаѓања:
    2.789
    Јасно е дека фамилииве 30 години владеат....многу пари се во игра, многу нечесни работи.
    Според тебе,зошто Кираца сака да предизвика сомнеж во јавноста дека Палчо го убил девојчето? И веруваш ли?

На eliesaab и SummerGirl им се допаѓа ова.
  12. dea.18

dea.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    2.096
    На крајот нема да испадне за пари, според мене таа причина отпаѓа

Знаеме случаи и кај нас и во светот дека убиство може да се изврши поради разни идеолошки причини
    Може поради некоја позадина којашто ние не ја знаеме
    Палчо психопатот мразел власи како што разбрав ? Од каде да знаеме што им го полнел мозокот на оние амебите што слепо му верувале и ги натерал да направат вакво нешто?

Не знам еве, тој Гоце ми е ееептен сомнителен ама ептен
    Имал панични напади пред судење ама битно на фб пцуе по коментари, ко некој невротичен

На Snowflake97, Skorpija25, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.781
    Тоа е апсолутно важно ОДМА чим исчезне дете. Киднапирано, избегано, заборавило да каже, не е важно, полиција се бара одма.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.314
    Допаѓања:
    170.664
    Озбилна си ?!
    :^)

Да ве прашам
    Оваа да не е ќерката на Кираца ?!
    Ако Не е , или ако е против правилата на форум молам модератор да ми го избрише мислењето

Прикачени фајлови:

На Skorpija25 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  15. Kir

Kir Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2023
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    и кога пријавата ќе нема основ, ќе ти лупнам една тужба за неоснована клевета и рушење мој мир :) ако ги интересирало Трајанка на форум што кажала а у сред бел ден им однесоа дете пред очи, не знам што друго да коментирам..

16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.383
    Допаѓања:
    171.584
    Тоа е јасно дека мвр за дете одма трага
    Мене моментот ми беше дека о мајката одма пријавува у мвр
    Се дешавало и мое дете да не оде на школо ми ѕвонел класен
    Ама ја не посуњав дека е киднапирано него дека е у сендвичарата
    А на овие оти им се матни животите терат матни работи и бизниси затоа и му отишол умот одма на киднапирање

На Snowflake97, snegulkata, Skorpija25 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.967
    МВР го боле мео:D
    Ај не зезај.

Профилот е направен во август 2023. Како можам денес да напраам профил од лани - за другарка ме интересира:wasntme:
    Кој паднал бе Феминка, Мијалков, Камчев? Да не им фали влакно од глава или цифра на сметка? Седи не ме смеј.

На Stressed Out, sparklie, CameliaMiller и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Iva:)

Iva:) Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    611
    Секогаш тргнувам од себе, т.е.што би направила во таква ситуација? Мене ме потресоа исчезнувањата на Вања и Данка и со денови само читав и чекав вести иако не ги знам, еве од старите кумови детето да го снемало иако не се гледаме баш одма би истрчала да помогнам. И да сум ги имала снимките нормално ќе ги анализирав. Па тука на форумов ништо не може да ни избега, исто повеќето членови ќе ги уочеле нелогичностите да имале пристап до снимките. Ги следам прашањата на Палчо и одма знам дека ја пренасочува вистината, чим алудира на "врска" со Зорица и наведува дека тој Гоце нешто мати значи е спротивното. Се надевам од среда кога ќе почнат сите обвинети да сведочат ќе се открие вистината. До сега мислам ниту родителите на Вања ниту фамилијата на Кираца се вмешани, иако ми е глупо да ја кријат позадината заради Миња, од каде се точку сигурни дека нарачателот ја завршил одмаздата и дека нема еден ден да и наштети и нејзе, најдобро е да се открие пред судот и да се затворат нарачателите, извршителите веќе се знае кои се.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  19. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.208
    Допаѓања:
    77.488
    Порано полицијата си ја работеше работата, сега со камери на секој чекор, наместо да фатат да проверат камери, тие бранат и на фамилијата да не се меша.

Уште кога Бунтур објави на фб детали од истрагата, јасно беше дека се неспособни. Без разлика која партија е на власт кај нас, се раскажува навелико за деталите од истрагата и немало потреба посебен дојавувач да има господин Палчо.
    Штом му ја дувнал прво за Белград, па после за Турција, се се знаело за истрагата и затоа и бегал.
    А овие жалниве ги оставил во штаб да чекаат.

Толку нема некоја од Велес/Штип да каже нешто за притворените?

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Slobodno. Krim tehnika ke si ima rabota. Ako ne si Kiraca nema so da se sekiras.